Kaupunkipyörien käyttöalue laajenee kolminkertaiseksi

Ensi kesänä uusia pyöräilyalueita ovat muun muassa Lauttasaari, Pasila, Käpylä ja Kalasatama.

Kuva: Lauri Eriksson / HSL kuvapankki

Keväällä starttaava kaupunkipyöräkausi ulottautuu tänä vuonna kantakaupungin laidoille. Uusina pyöräilyalueina ovat Kumpula, Pasila, Lauttasaari, Käpylä ja Munkkiniemi. Tämä tarkoittaa kaupunkipyörien alueen kolminkertaistumista. Helsingissä otetaan käyttöön 1 400 pyörää ja 140 pyöräasemaa. Viime vuonna pyöriä oli 500 ja asemia 50. Palautteiden mukaan pyöräasemia toivottiin erityisesti Pasilaan ja Lauttasaareen.

Yhteispyörän saa käyttöönsä rekistöröitymällä HSL:n käyttäjäksi. Jos esittelet kaupunkia vaikka turistina olevalle toverillesi, voitte hakea hänelle pyörän viideltä niin sanotulta "turistipysäkiltä". Näiden asemien pyöriin on liitetty maksupäätteet, joilla pääsee polkemaan ilman rekisteröitymistä. Nämä asemat ovat Kaivopuisto, Unioninkatu, Rautatientori/itä, Kiasma ja Hakaniemen metroasema.

Kaupunkipyörät herättävät kiinnostusta myös Espoossa. Matinkylä-Olari alueella on kokeilussa sataa pyörää kymmenellä eri asemalla. Vuoden 2017 kaupunkipyörien asemakartta näyttää kätevästi kaikki asemat ja niiden vapaat pyörät reaaliajassa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi