Kaupunkipyörän voi palauttaa nyt myös täydelle asemalle

Kausi loppuu lokakuun lopussa. Pyörät ovat pysyneet kunnossa ja tuottaneet jo ensimmäisenä vuotenaan yli odotusten.

Kaupunkipyörän vaijerilukitus.
Kaupunkipyörän vaijerilukitus. Kuva: HSL

Kaupunkipyörien ensimmäinen ja onnistunut kausi jatkuu lokakuun loppuun saakka. Vielä on luvassa yksi uudistus, ennen kuin kaupunki laittaa pyörät talviteloille. Kaupunkipyörän voi jatkossa palauttaa myös täydelle pyöräasemalle. HSL ohjeistaa asiassa seuraavasti:

Jos kaupunkipyöräasema, jolle olet palauttamassa pyörän, on täynnä, parkkeeraa pyörä telineen välittömään läheisyyteen, korkeintaan 10–20 metrin päähän telineestä. Paina Enter, jolloin näytölle tulee teksti Palautus: 1 Tauko: 2. Valitse Palautus eli numero 1 ja varmista, että ohjaustanko lukittuu. Lukitse pyörä vielä kiepauttamalla ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri kiinteän kohteen, aseman rakenteen tai toisen kaupunkipyörän ympärille ja napsauta se takaisin palauttamasi pyörän etuhaarukassa olevaan koloon. Oikein palautettu ja lukittu pyörä päättää vastuusi pyörästä. Jos Palautus-teksti ei ilmesty näytölle, pyöräasema ei ole täynnä tai pyörä ei ole tarpeeksi lähellä asemaa.

Jos tulet täydelle pyöräasemalle, jolla on telineen viereen palautettu kaupunkipyörä, voit ottaa sen käyttöösi samalla tavalla kuin telineessä olevan pyörän.

Kaupunkipyörän palautus onnistuu tällä tavoin vain, jos kaupunkipyöräaseman kaikki telineet ovat jo täynnä.

Kaupunkipyörien ensimmäinen kausi on ollut menestys. Hesari listaa onnistumisia, joihin kuuluvat muun muassa kaikkien pyörien tallessa pysyminen ja pyöristä saadut hyvät tuotot. Pyöräasemia tulee kaiken kaikkiaan olemaan 150 ja pyöriä 1500. Ensimmäisenä vuotena suunnitelmasta saatiin toteutettua kolmannes ja loput pyritään saamaan valmiiksi ensi vuoden aikana.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi