Koe ja näe Elämys! – Ravintolat ja baarit täyttyvät vipinästä

Pimeät syysillat saavat piristeensä Elämys!-päivistä.

Kuva: djile / Fotolia

Yhteistyössä HOK-Elanto.

Kesä alkaa olla taputeltu, ja on aika suunnata katse syksyn rientoihin. Elämys!-päivät tarjoavat monipuolista tapahtumaa ravintoloissa ja baareissa Helsingissä  6. - 16. syyskuuta. Luvassa on erilaista tekemistä ruoanlaiton, leikkimielisen liikkumisen ja luonnollisesti syömisen ja juomisen parissa.

Elämys!-päivien suosiosta kertoo se, että monet tapahtumat Murhamysteeri-illallisista olutjoogiin ovat jo ennalta täyteen varattuja. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä vielä riittää runsaasti nähtävää ja koettavaa. Olemme poimineet Elämys!-päivien runsaasta tapahtumatarjonnasta tärpit, joilla orastava syysmasennus saa huutia.

Juomaa

Elämys!-päivien aikaan monet kampanjan ravintolat ja baarit tarjoilevat juotavaa edukkain hinnoin.

Amsterdamissa ja Kaislassa tarjotaan eurolla lisädesi hanajuomaan. Skumppatarjoukset, happy hourit ja hauskat skabat täyttävät arjen ja viikonloput.

Amsterdamissa järjestetään leikkimielinen paperilennokkikilpailu lauantaina 15. syyskuuta, jossa pisimmälle heittänyt palkitaan.

Ruokaa

Mukavia pikkuruokabonuksia jaellaan pitkin viikkoa. Erilaiset keittiön tervehdykset, suklaaherkut ja lounasekstrat siivittävät ateriointia.

Esimerkiksi Casa Largo palkitsee maanantaina 10. syyskuuta nopeimmat lounastajaherkkusuut ilmaisilla amuse boucheilla.

Salvessa puolestaan bingotaan maanantaina ja tiistaina 10. - 11. syyskuuta, ja voittajat palkitaan Salven herkullisilla silakoilla tai lohikeitolla.

Yllätyksiä

Elämys!-päivien aikana kannattaa varautua jos jonkinlaisiin yllätyksiin ja sattumuksiin.

Maanantaina 10. syyskuuta ja perjantaina 14. syyskuuta Kaislassa asiakas saa arpoa itselleen mysteerioluen silinteristä.

Muitakin sika säkissä -tyyyppisiä jekkuja on luvassa, sillä Dublinerissa saatat saada tarjouksen vaihtaa keskiolut nopalla arvottavaan vaihtoehtoon lauantaina 8. syyskuuta.

Teemapäivät

Torstaina 6. syyskuuta Olhus Helsinki potkaisee Elämys!-päivät käyntiin Michael Jacksonin teemaillalla. Popin kuninkaan tuotanto soi, ja illan aikana on mahdollista voittaa Michael Jackson -aiheisia palkintoja ja juomalippuja.

Olhusissa jatketaan kekseläiden teemailtojen merkeissä, kun tiistaina 11. syyskuuta baari sisustetaan Back to school -hengessä ja keskiviikkona taas valmistaudutaan lieventämään alkavaa kaamosmasennusta aurinkoisin yllärein.

Tekemistä

Kun aikuiset leikkivät aarteenetsintää, tapahtuu se luonnollisesti baarissa ja palkintona on ilmainen juoma. Muun muassa Dublinerissa on tarjolla leikkimielistä etsintää keskiviikkona 12. syyskuuta.

Torstaina 13. syyskuuta Alepubissa luikautetaan kovaa ja korkealta Elämyskaraokessa. Vastaavaa meininkiä on luvassa Killeribändikaraoken muodossa Kaivopihan Karaokessa perjantaina 7. syyskuuta.

Beer Pong -turnaus sopii pikkulauantain puhteeksi. Mene mittelemään voimiasi tässä haastavassakin lajissa keskiviikkona 12. syyskuuta Alepubiin.

Tutustu ravintolan pyörittämiseen

Belgessä kokeillaan hauskaa tempausta: tarjoilijat ja kokit vaihtavat paikkaa maanantaina 10. syyskuuta. Ravintolassa voi tarkkailla, miten homma luonnistuu keittiön puolella tai kun kokki hoitaa palvelutilanteen.

Salvessa arvuutetaan väkeä ruokatastingilla keskiviikkona 12. syyskuuta. Tavoitteena on selvittää, kuinka annos on tehty. Voittajille on luvassa herkullinen räiskäleannos.

Elastisen ilmaiskonsertti

Monipuoliset Elämys!-päivät päättyvät koko kansan räptähden Elastisen ilmaiskonserttiin Raffaellon terassilla. Nappaa siis kaveri kainaloon ja suuntaa lauantaina Mummotunneliin kello 17.00. Kannattaa olla nopea, mukaan mahtuu 1 800 vikkelää musiikinystävää. Ilmoittaudu messiin tästä.

Elämys!-päivät 6. - 16. syyskuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi