Länsisatamasta liikahdetaan nyt entistä nopeammin laivalle

Länsiterminaali valmistui kuukauden etuajassa ja alitti budjetin.

Kuva: Soili Rajamäki / Port of Helsinki

Länsisatamassa avattu uusi terminaali satsaa tehokkaaseen toimintaan. Merinäköalalla varustetulle Länsiterminaali 2:lle pääsee ratikalla oven eteen ja avarassa terminaalissa on lyhyet kävelymatkat. Ideana on palvella suvujasti 6-7 miljoonaa vuosittaista nopean reittiliikenteen matkustajaa.

Uusi terminaali on Helsingin Sataman kuluvan vuosikymmenen suurin satsaus.

“Länsiterminaali 2 on vastauksemme Tallinnan reitin kasvutarpeeseen tulevia vuosikymmeniä varten. Kasvavalla kapasiteetilla ja entistä mukavammalla matkustamisella luomme edellytyksiä kasvun jatkumiselle. Sujuvasti toimivilla satamilla Helsingin keskustassa on suuri merkitys kaupungille ja sen voimakkaasti kasvavalle matkailu-alalle”, toteaa Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki Helsingin sivuilla.

Kuva: Mikael Kaplar / Port of Helsinki
Kuva: Soili Rajamäki / Port of Helsinki

Uusi terminaali on Olympiaterminaalin lisäksi toinen matkustajakäyttöön varta vasten suunniteltu terminaalirakennus Suomessa. Laiturit sijaitsevat aivan terminaalin vieressä ja laivojen kääntymistä on helpotettu automaattisella kiinnitysjärjestelmällä.

Sataman uusiminen sujui mukavasti, sillä 45 miljoonan terminaali ja 90 miljoonan kokonaisremontti oli kuukauden etuajassa valmiina ja kustannukset alittivat suunnitelmat viidellä prosentilla.

Länsiterminaali 2:n avajaisia vietetään tiistaina 28. helmikuuta klo 14.30-16. Paikalla ovat muun muassa koomikko Jaakko Saariluoma ja artisti Saara.

1 kommentti

Keide

27.2.2017 14:56

Ei se automaattikiinnitys auta laivojen kääntymiseen vaan kiinnittymiseen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi