Miksei tätä keksitty jo aiemmin: uuden ajan pyörätuoli

Laitteen avulla liikuntarajoitteinen pääsee liikkumaan monipuolisemmin ja itsenäisemmin.

Kuva: Matia Robotics

Robotiikkayritys Matia Robotics on keksinyt pyörä(tuoli)n uudelleen. Tek Robotic Mobilization Device on monikäyttöinen laite, joka auttaa pyörätuolin käyttäjää liikkumaan monipuolisemmin ja itsenäisemmin erilaisissa tiloissa. Tek RMD ei omien sanojensa mukaan ole vaihtoehto pyörätuolille, vaan kokonaan uusi liikkuvuuslaite, joka panee liikuntarajoitteisten liikkumismahdollisuudet uusiksi. Mahtava vehje, siis. 

Tuolin avulla liikuntarjoitteinen voi liikkua eri tasoilla vaivattomammin. Yksi tuolin parhaimmista ominaisuuksista on se, että se mahdollistaa käyttäjälle seisoma-asennon. Käyttäjä vetää itsensä käsivoimin ylös niin, että tuoli tukee alavartaloa. Lisäksi tuoli toimii kaukosäätimellä siten, ettei käyttäjä tarvitse apuria sen hakemiseen vaikkapa komerosta tai muusta säilytyspaikasta. 

Laite valmistui jo muutama vuosi sitten, mutta se sai Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston hyväksynnän vasta toissavuonna. Laite on odotetusti yksityiselle hankkijalle vielä todella kallis (noin 25 000 dollaria), ja tässä vaiheessa sellaisen voi vasta varata, kunnes yritys saa tuotannon kuntoon. Kehitys on silti kiinnostavaa ja toivomme, että laitteet saadaan pian kunnolla markkinoille. Herää vain yksi kysymys: miksei tätä keksitty jo aiemmin?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi