Muji avaa jättimyymälän Kamppiin – Ravintola ja ruokaosasto keskittyvät suomalaiseen lähiruokaan

Japanilainen tavarataloketju Muji avaa Euroopan suurimman myymälänsä Helsinkiin.

Helsingin Mujin valikoimaan kuuluu noin 7000 erilaista tuotetta astioista vaatteisiin ja kosmetiikkaan.
Helsingin Mujin valikoimaan kuuluu noin 7000 erilaista tuotetta astioista vaatteisiin ja kosmetiikkaan.

Aasiassa huippusuosittu lifestyle-ketju Muji avaa ensimmäisen myymälänsä Suomeen 8. marraskuuta.

Kampin kauppakeskuksen neljännen kerroksen valloittava Muji Helsinki on Euroopan myymälöistä suurin, ja sen yhteyteen tulee myös Euroopan ensimmäinen Muji-ravintola.

“Meillä on ollut yhteensä neljä pop up -myymälää Helsingissä, jotka on otettu täällä erinomaisesti vastaan. Vihdoin saamme koko Muji-maailman suomalaisten koettavaksi. Olemme erittäin innoissamme tulevasta  ja toivomme, että uniikit ja kestävät tuotteemme löytävät paikkansa suomalaisten kodeista”,  Muji Finlandin Managing Director Toshihiko Tanaka sanoo.

Mujin tuotteissa yksinkertainen on kaunista.
Mujin tuotteissa yksinkertainen on kaunista. Kuva: Muji

Vuonna 1980 Japanissa perustettu Muji on syntynyt vastalauseena aikansa kulutuskulttuurille, jolloin Japanissa olivat muodissa ulkomaiset kalliit merkkituotteet. Brändien ihannoinnin sijaan Mujin filosofia perustuu yksinkertaiseen estetiikkaan ja brändittömyyteen.

Suomeen avattavaan 3400-neliöiseen myymälään on tulossa Muji-tuotteita muodista kosmetiikkaan, sisustukseen, asusteisiin, pakkaamiseen ja hyvinvointiin. Helsingin myymälään mahtuu myös Muji Books -kirjavalikoima sekä vaatemallisto Muji Labo, jota ei ole saatavilla muualla Euroopassa.

Vetonaulana ruoka- ja ravintolaosasto

Helsingin tavaratalon erikoisuutena on laaja ruokaosasto sekä kahvila-ravintola, josta saa sekä suomalaisia että japanilaisia ruokia. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee noin 200.

Ruoka- ja ravintolaosastosta vastaa keittiömestari Heikki Ahopelto, joka on toiminut aiemmin muun muassa Saarioisten kehityspäällikkönä.

Ahopellolla on taustallaan pitkän linjan yhteistyötä kotimaisten pientuottajien kanssa, ja se näkyy myös Mujissa. Tuotevalikoima tulee koostumaan pääosin suomalaisesta lähiruoasta, jonka joukossa on myös japanilaisia erikoisuuksia. Mukana on liki sadan huolella valitun suomalaisen pienyrittäjän laatutuotteita aina kaurahiutaleista yrtteihin ja kalaan.

Mujin ruokaosastolla myydään kotimaisten pientuottajien tuotteita.
Mujin ruokaosastolla myydään kotimaisten pientuottajien tuotteita.

Myös ravintolan tarjonta koostuu suomalaisista ja japanilaista annoksista. Muji-ravintolan tyyli on rento, eikä esimerkiksi pöytiintarjoilua ole, vaan annokset tilataan tiskiltä.

“Meillä on hyvin konstailematon tarjoilutapa, jolloin pystymme tarjoamaan laadukasta ruokaa edulliseen hintaan”, Ahopelto kertoo.

Vaikka hintataso on edullinen, laadusta ei haluta tinkiä.

“Henkilökohtainen missioni on, että ihmisille tulisi sellainen fiilis, että ruoka on ihan yhtä hyvää kuin pöytiintarjoiltunakin.”

Mujin ruokaosastolta saa myös japanilaisia erikoisuuksia.
Mujin ruokaosastolta saa myös japanilaisia erikoisuuksia.

Listalle on tulossa ainakin suomalaista lohikeittoa, kirkasliemistä lihakeittoa sekä poroa. Japanilaista ruokakulttuuria edustavat muun muassa street food -tyyliin friteerattu kana sekä riisikulhot erilaisin täyttein. Kahvilasta voi ostaa myös japanilaisia voileipiä.

Ravintola on auki tavaratalon aukioloaikojen mukaan, ja tarjolla on niin lounasta kuin illallistakin.

Lue myös: Mitä tekemistä lähiruoalla ja sähköbussilla ilman kuljettajaa on designkaupan kanssa? – Kulutuskritiikistä alkunsa saanut MUJI tulee Suomeen rytinällä

Muji, Kauppakeskus Kamppi, 4. kerros

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi