Nämä ovat pääkaupunkiseudun hehkutetuimmat grillit: “Se on elämys alusta loppuun”

Mistä saa Helsingin, Espoon ja Vantaan parhaat grillimätöt? Me kerromme!

Kuva: Pohjanmaan Grilli

Lähes jokaisella meistä on muistoja grillikioskeista aina lapsuuden pyöräretkiltä aamuviiteen venyneisiin baari-iltoihin. Kokosimme yhteen kuusi pääkaupunkiseudun grilliä, jotka ovat keränneet kehuja ja positiivisia arvosteluja vuodesta toiseen. Mikä on oma suosikkisi?

Helsinki

Jaskan Grilli

Helsingin grilleistä puhuttaessa ei voi olla nostamatta esiin legendaarista Jaskan Grilliä, jonka todellinen sydän on 81-vuotias Aliisa Karhumäki. Teräsleidi om työskennellyt grillillä yli 30 vuotta. Ainutlaatuisen myyjän lisäksi grillin erikoisuuksia ovat hauskasti nimetyt annokset, joiden ansiosta voit pistellä poskeesi vaikkapa Tarja Halosta.

“Jaskan Grilli ei ole vain grilli. Se on elämys, alusta loppuun”, Tripadvisorissa kehutaan.

Sijainti: Dagmarinkatu 2, Helsinki

Milano Grilli

Yksi paljon kehuja kerännyt helsinkiläisgrilli löytyy Metsälästä. Tämä grilli kerää kehuja muun muassa ystävällisestä henkilökunnasta, siististä tilasta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta. Eikä unohdeta sitä tärkeintä, eli ruokaa. Tarjolla on niin pizzaa, burgereita, falafeleja, kebabia ja salaattia. Plussaa myös vegaanisista vaihtoehdoista, joita löytyy listalta enemmänkin.

“Ainoa pizzeria, joiden pizza on pakko syödä kokonaan kerralla vaan koska on niin hemmetin hyvää”, Googlen arvosteluissa kehutaan.

Sijainti: Niittylänpolku 20, Helsinki

Kuva: Milano Grilli

Espoo

Pohjanmaan Grilli

Kun pääkaupunkiseudulta ei löytynyt lapualaisten veljesten makukriteereihin sopivaa grillihampurilaista, he päättivät perustaa oman paikan. Näin syntyi Espoon Friisimäessä sijaitseva Pohjamaan Grilli, joka nousi viimeistään suuren yleisön tietoisuuteen Grillit Huurussa -ohjelman myötä. Pohjalaisia stereotypioita hyödyntävä grilli tarjoilee perinteisiä grilliruokia, kuten hampurilaisia ja makkaraperunoita.

“Poikkeaa mistä tahansa muusta snägäristä hyvinkin, annokset ovat todella maukkaita”, arvosteluissa kehutaan.

Osoite: Nihtisillankuja 2, Espoo

Kuva: Pohjanmaan Grilli

Bembölen Burger Grill

Yli 60 valittavaa tuotetta ja reilut annokset. Muun muassa nämä asiat ovat syy siihen, miksi moni matkaa Espooseen grilliruoan perässä. Perinteisten grillituotteiden, kuten hampurilaisten ja lihapiirakoiden, lisäksi tämän grillin erikoisuus ovat hot wingsit. Siipien lisäksi mausteisia herkkuja pääsee nauttimaan vaikkapa tex mex -lautasen muodossa.

Huomio! Ei kannata antaa hieman kuluneen rakennuksen hämätä!

Osoite: Fallåker 2, Espoo

Kuva: Bembölen Burger Grill

Vantaa

Koli's Grilli & Kahvila

Nimestä huolimatta nyt ei olla Pohjois-Karjalassa, vaan keskellä Vantaata. Grilli tarjoaa niin lihiksiä, hampurilaisia kuin makkaraperunoita, ja lapsille löytyy omat annoksensa. Mutta miksi kannattaisi matkata Vantaan perukoille? Koli's Grilli kerää kehuja etenkin siistien tilojen kuin ystävällisen henkilökunnan puolesta. Myös ranskalaisannokset keräävät kehuja niin makunsa kuin kokonsa puolesta.

Ja tälle grillille kannattaa tulla ihan vain fiilistelemäänkin.

“Hyvä hinta-laatu-suhde ja tulee hyvällä tavalla mieleen lapsuuden kioskit”, Tripadvisorissa mainitaan.

Osoite: Pohjolantie 2

Kuva: Koli's Grill & Cafe

Balkan Grilli

Yksi pääkaupunkiseudun kuuluisimmista grilleistä löytyy Vantaan Kivistöstä. Balkanilaista ruokaa tarjoileva grilli tuli tunnetuksi Grillit Huurussa -ohjelmasta, mikä on nostanut sen suosiota entisestään. Tälle grillille matkataan kauempaakin!

Ruokalistalta löytyy perusgrilliruokien lisäksi myös erikoisannoksia, kuten ćevapi-jauhelitankoja ja bosnialainen burgeri. Erikoisempien annosten lisäksi tämä paikka on tunnettu siitä, että ruoat valmistetaan kunnolla hyvistä raaka-aineista - ei vain lämmitetä.

“Menu täysin erilainen kuin perusgrilleillä. Mielenkiintoinen paikka”, grilliä kehutaan.

Osoite: Kannistontie 2, Vantaa

Kuva: Balkan Grill

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi