Punainen Risti tuo virtuaalilasit ja uuden pakopelin festareille

Koe Somalian kuivuus tai hirmumyrskyn uhka kesän tapahtumissa.

Kesäfestareilla nähdään tänä vuonna jotakin siistiä ja samalla surullista. Suomen Punainen Risti tuo nimittäin valikoituihin tapahtumiin uskomattoman kokemuksen kaikille kokeilunhaluisille: voit matkata Somaliaan virtuaalilasien avulla ja kokeilla pakenemista hirmumyrskyn alta.

"Varsinkin Suomessa virtuaalilasit ovat dokumentaarisessa käytössä uusi väline. Virtuaalitodellisuuden luoma paikallaolon tunne antaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ymmärtää tilannetta alueilla, joilla apua tarvitaan", kertoo videon suunnitellut ja kuvannut audiovisuaalisen viestinnän asiantuntija Tatu Blomqvist Suomen Punaisesta Rististä.

Virtuaalitodellisuuden avulla matkaat keskelle Somalian Hara Adadin kylää, jossa El Niño -sääilmiö on aiheuttanut kärsimystä kuivuudesta ja ruokapulasta. Samsungin VR Gear -lasit asetetaan päähän ja sekunnissa olet Somaliassa. Oppaanasi toimii paikallinen mies Yasin, joka vie sinut tapaamaan kyläläisiä, jotka työskentelevät veden saamiseksi. Suomeksi puhuttu ääni kuuluu näyttelijä Krista Kososelle. Kokemus on tunteisiin vetoava ja herättää huomion aivan eri tavalla kuin esitteet tai internetissä nähtävät videopätkät.

Punainen Risti lähetti Cityn toimittajan käymään Somaliassa virtuaalitodellisuuden välityksellä
Punainen Risti lähetti Cityn toimittajan käymään Somaliassa virtuaalitodellisuuden välityksellä Kuva: Tatu Blomqvist

Järjestävät kertovat, että veden puute ja kuolleen karjan myötä hävinnyt elinkeino ovat ajaneet jopa 60 prosenttia asukkaista pois kotoaan. Järjestö auttaa aluetta muun muassa toimittamalla hätäapuna vettä, ruokaa ja terveyspalveluja.

Punaisen Ristin tapahtumateltassa voi myös kokeilla pakopeliä. Katastrofiaiheisessa pelissä pyritään löytämään kadonnut lapsi ja auton avaimet ennen kuin hirmumyrsky iskee. Peli tapahtuu Land Rover -auton sisällä ja aikaa on 15 minuuttia. Peli toimii samalla periaatteella kuin mikä tahansa pakopeli ja se on tarkoitettu 2-4 henkilölle. Ainakaan toistaiseksi muita pakopelejä ei niiden suosiosta huolimatta ole järjestetty auton sisällä. Autoon on piilotettu johdonmukaisia vihjeitä, jotka saavat aivot todella työhön.

"Kyseessä on viihteellinen peli, joka on rakennettu Punaisen Ristin teemojen kuten katastrofiavun ympärille. Myrskyvaroitus-pakopeli sekä tarjoaa ajanvietettä festarikävijöille että herättää ajatuksia kriisien keskellä selviytymisestä ja auttamisesta", kertoo face-to-face -varainhankinnan koordinaattori Juho Keskitalo.

Virtuaalilaseja voi kokeilla tänä viikonloppuna järjestettävässä Maailma Kylässä -festareilla. Myrskyvaroitus-pakopeliä saa pelata ensimmäisen kerran YleX Popissa Lahdessa 4. kesäkuuta. Siitä eteenpäin molemmat ovat kokeiltavissa seuraavilla festareilla: Tahkon Juhannus 24.-25. kesäkuuta, SuomiPop -festivaali 14.-16. heinäkuuta, Tammerfest 20.-23. heinäkuuta, Jurassic Rock 5.-7. elokuuta ja We love the 90's -festareilla 26.-27. elokuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi