Ravintolapäivä palaa neljään vuotuiseen päivään

Suomalainen startup-yritys tuottaa Ravintolapäivälle sen tarvitseman alustan.

Kuva: Gergely Csatari / Flickr

Maailman suurin ruokafestivaali Ravintolapäivä järjestetään jälleen 20. toukokuuta. Ravintolapäivä on ollut viime vuoden toukokuusta asti sapattivapaalla: erillisiä Ravintolapäiviä ei
järjestetty, mutta ihmisiä kannustettiin pitämään ravintolaa myös silloin kuin se heille parhaiten sopii.

“Haluamme korostaa, ettei Ravintolapäivä anna mitään poikkeuslupia, vaan tällainen vapaa toiminta on mahdollista ihan koska tahansa”, kertoo Antti Tuomola, yksi Ravintolapäivän perustajista.

“Hieman arkisempi syy Ravintolapäivän sapattiin oli, ettei meillä ollut enää toimivaa ilmoittautumisjärjestelmää, joka kantaa päivän tuhannet ravintolat ja kymmenet tuhannet asiakkaat.”

Nyt tilanne on muuttunut, sillä Ravintolapäivä on aloittanut yhteistyön suomalaisen startup-yrityksen kanssa, joka tuottaa Ravintolapäivälle sen tarvitseman alustan.

Toukokuun 2017 Ravintolapäivään valmistuu ensimmäinen versio sivustosta, jota kehitetään yleisöpalautteen mukaisesti elokuun Ravintolapäivään mennessä. Suunnitteilla on myös mobiiliapplikaatio, joka oli määrä julkaista tänä vuonna.

Uuden yhteistyön myötä Ravintolapäivä voi panostaa ruokatapahtuman tuottamiseen ja kehittämiseen. Fokuksessa on kansainvälinen laajentuminen ja asiakaskokemuksen parantaminen, sekä ravintoloitsijoiden, että näiden asiakkaiden osalta.

Jo tämän vuoden aikana Ravintolapäivään on tulossa kokonaan uusi toiminnallisuus: maksutapamahdollisuus. Tämän avulla pop-up-ravintolat voivat ottaa ennakkovarauksia ja -maksuja ravintoloihinsa ja varmistaa sujuvan aterian. Tämä pienen maksun sisältävä ominaisuus on kuitenkin täysin vapaaehtoinen ja Ravintolapäivä itsessään säilyy täysin maksuttomana sekä ravintoloitsijoille että asiakkaille.

“Uskon, että tämä uusi maksutapa- ja varausmahdollisuus parantaa kokemusta sekä ravintoloitsijoilla että asiakkailla. Itse olen aina kaivannut Ravintolapäivänä enemmän kotiravintoloita, jonne voisi varata paikan ja mennä syömään hyvin, rauhassa ja pitkään!” Tuomola iloitsee.

Ensimmäisen viiden vuoden aikana Ravintolapäivinä on järjestetty 27 000 pop-up-ravintolaa yli 100 000 ravintoloitsijan toimesta. He ovat tarjoilleet ruokiaan yli 3 miljoonalle asiakkaalle 75 eri maassa. Ravintolapäivä jatkaa nyt kuudentena vuotenaan tapahtuman järjestämistä neljästi vuodessa.

1 kommentti

Janinpuolestakyselen

18.4.2017 08:04

Mikä on startup joka on alustan tehnyt? Onko tietoa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi