Ravintolauutuus Hakaniemessä: Bro

Lausutaan bruu niin kuin silta - ei brou niin kuin veli.

Joulukuussa Hakaniemen sillan kupeeseen, Hilton Strand -hotellin yhteyteen avattu 240-paikkainen ravintola Bro on miellyttävä lisä ravintolamaailmaan ainakin kolmesta syystä. Ensimmäiseksi sen yhteydessä toimii cocktailbaari, jollaista alueelta ei ole aiemmin löytynyt. Toiseksi Brossa voi syödä minkä hyvänsä päivän aterioista ja kolmanneksi se on auki viikon jokaisena päivänä.

Brossa käytetään luomua ja lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan ja silloin, kun se on järkevää. Kaiken keskiössä on kuitenkin maku - sekä ruoassa että juomassa. 

"Menemme maku edellä", kertoo Strandin operatiivinen johtaja Jani Jernström.

"Sen sijaan, että listalla olisi esimerkiksi 38 eri oluen nimet, siinä kerrotaan, millaisia makuja niistä löytyy. Asiakas voi valita silloin sen, mistä eniten pitää."

Myös ruokalistan annokset on nimetty raaka-aineiden ja makujen mukaan.

"Ruoat ja maut pohjautuvat keittiömestari Joona Paanasen ja hänen tiiminsä kokemukseen. Maailmalla matkustelleet ja työskennelleet ammattilaiset tuntevat maut ja tietävät, mitä makumaailmaan kuuluu."

Ravintolasta löytyy à la carte -listan lisäksi “easy" lista, jossa on salaatteja, burgereita ja muuta rentoa syötävää. Tarjolla on joka päivä aamiainen ja arkisin pohjoisafrikkalaisia makuja pursuileva noutopöytälounas. Sunnuntaibrunssi lanseerataan kevään aikana, ja kesäksi ravintolan kylkeen avataan pieni terassi.

Baarin signature-cocktailit ovat kokeilemisen arvoisia. Ne tehdään itse tehdyistä siirapeista, mehuista ja soseista, jotka valmistetaan tuoreista marjoista ja hedelmistä. Cocktailit nimetään nekin maun eli niissä käytetyn pääraaka-aineen mukaan: mansikka, passionhedelmä, vihreä tee, ananas…. Juomat terästetään vodkalla, mutta niitä saa myös alkoholittomina. Lisäksi baarissa myydään luonnollisesti muita suosikkicocktaileja.

Jernström kertoo, että Brossa ollaan erityisen ylpeitä suomalaisesta suunnittelusta ja ekologisuudesta. Touchpoint on tehnyt henkilökunnan työvaatteet ekologisesti kierrätysmateriaaleista ja Trashtag-vesilasit vanhoista olutpulloista. Käyttöön on otettu myös alkuperäisiä astioita ja aterimia ajalta, jolloin hotelli avattiin. Ravintolan sisustukseen on kiinnitetty erityistä huomiota: vaikka se on hotellin aulassa, on ilme tyylikäs ja miellyttävä.

"Itselleni tärkeää on myös musiikki. Soittolista on tarkoin harkittu niin, että meininki on letkeä ja tunnelma skandinaavisen moderni", Jernström lisää.

Ravintola Bro, John Stenbergin ranta 4. Avoinna joka päivä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi