Ravintoloiden sulkuajan spesiaalit 2021

Ravintolat suljettiin, mutta ei hätää! Kokosimme yhteen listan ravintoloiden tarjoamista spesiaaleista, joiden avulla herkuttelu voi jatkua.

Ruokaa saa take awayna tai kotiinkuljetuksella tällä hetkellä lukuisista ravintoloista ympäri pääkaupunkiseutua. Tavallisten lounaiden ja ruoka-annosten lisäksi monet ravintolat ovat luoneet kolme viikkoa kestävän ravintolasulun ajaksi aivan erityisiä ratkaisuja.

Kokosimme yhteen Helsingin ravintoloiden spesiaaleja, jotka tarjoavat piristystä ainutlaatuisten ruokaelämysten avulla.

Lista päivittyy.

Boho Café & Delin Aamiaisboxit

Eerikinkadun Boho-kahvila tarjoaa take awayna tai Woltin kautta kotiinkuljetettuna herkullisia aamiaisboxeja. Boxeja on valittavana kahta erilaista, ja ne sisältävät muun muassa kylmäsavulohicroissanteja, avokadoleipää, Pina Colada -smoothieta ja Espressokakkua.

Kahvila jakaa myös ennakkoon tilattuja tuotteitaan ympäri pääkaupunkiseutua pitkin viikkoa. Voit tiata ennakkoon aamiaisboxien lisäksi myös lounasbowleja, kokonaisia kakkuja ja piiraita, erilaisia herkkuja sisältäviä BOHO Plattereita sekä huiman suosion saavuttaneita Choco Bombs -suklaapalloja.

Bohosta saa take awayna myös plattereita ja bowleja.
Bohosta saa take awayna myös plattereita ja bowleja. Kuva: BOHO Cafe & Deli

Lue lisää ja tilaa.
 

Pupun pleitit

Salaateista tunnettu Pupu tuo sulun ajaksi myyntiin täysin uudenlaisen ravintola-annoksen, jonka voit nauttia silloin kun sinulle parhaiten sopii. Pohjana jokaisessa annoksessa on trendikäs umami-maustettu riisi-kvinoa, joka täytetään valinnan mukaan joko vegaanisesti savutofulla, BBG-kanalla tai paistetulla lohella. Terveellistä ja hyvää!

Lue lisää ja tilaa.
 

Kaapelitehtaan Konttorin käntyt

Kaapelitehtaalla ollaan viime aikoina syvennytty hapanjuurileivän ihmeelliseen maailmaan, ja nyt tämä herkku taipuu myös take away -annoksiksi. Herkullinen täytetty leipä eli käntty valmistetaan asiakkaan tilauksesta. Käntyn täytevaihtoehtoja on kolme; kananmunaa ja goudaa, perunaa ja kikhernetahtaa tai banaania ja maapähkinävoita. Saatavilla on myös kokonaisia leipiä ennakkotilaukesta.

Kaapelitehtaan Konttorin "Känttyjä" on tarjolla kolmea erilaista.
Kaapelitehtaan Konttorin "Känttyjä" on tarjolla kolmea erilaista. Kuva: Vertti Luoma/Tailorframe

Lue lisää ja tilaa.
 

House of Sandwichesin blinibrunssi

Lauantain spesiaalina House of Sandwitches tarjoaa blinibrunssia joko noudettuna tai suoraan kotiin toimitettuna. Blinibrunssi pitää sisällään muun muassa cocktailpiirakoita, skagenröraa, fetavesimelonisalaattia, juustoja, smoothiebowlin sekä tietysti itse blinejä eri täytevaihtoehtojen kera. Tarjolla paljon myös muita take away -tuotteita.

Lue lisää ja tilaa.
 

Albina & Alexisin tacot

Vaikka Vallilan suosikkiravintola sulkee ovensa kolmeksi viikoksi, tämä ei suinkaan tarkoita hyvästä ruoasta luopumista. Poikkeusolojen ajaksi Albina muuttuu Alejandron taqueriaksi, ja tarjolla onkin take awayna sekä herkullisia tacoja että cevicheä. Tilaukset joko Woltilla tai sähköpostilla.

Lue lisää ja tilaa.
 

Bardot "Boîte du jour”

Yksi viime vuoden puhutuimmista ravintoloista, Bardot, on loihtinut sulun ajaksi "Boîte du jour” -illalliskassin, jonka avulla loihdit ravintolatasoisen illallisen helposti kotonasi. Tarjolla on kaksi erilaista menua, ja niissä on panostettu erityisesti laatuun sekä annosten kokoamisen helppouteen. Onko valintasi tartarpihviä, kala-äyriäiskeittoa ja suklaakakkua sisältä menu, vai kenties sittenkin hummerikeittoa, Burgundinpataa ja sitruunapiirakkaa sisältävä vaihtoehto?

Bardot on luonut tarjolle kaksi erilaista kotona nautittavaa menua.
Bardot on luonut tarjolle kaksi erilaista kotona nautittavaa menua. Kuva: Bistro Bardot

Lue lisää ja tilaa.
 

Tocan herkuttelukassi

Unioninkadulla sijaitseva Toca palaa alkujuurilleen ja loihtii 3 ja 5 ruokalajin take away- kassit maaliskuun viikonlopuille. Menu vaihtuu viikoittain, joten uusia makuelämyksiä kaipaavakin voi tilata kassin huoletta itselleen vaikka joka viikonloppu. Ensimmäisen kassi sisältää muun muassa hiillostettua lohta, Madeira-sienikeittoa, italialaista uunipastaa ja Ruby-suklaavanukasta.

Noudot ravintolasta perjantaisin ja lauantaisin. Lisämaksusta kotiinkuljetus pääkaupunkiseudulle.

Lue lisää ja tilaa.
 

Prandia Luncheringin bilekassi

Prandia Lucheringin tuo poikkeusolojen ajaksi asiakkaiden saataville Bilekassin, jonka herkut vievät sinut makumatkalle kaukomaille. Ensimmäisen viikon kunniaksi tarjolla on Kuuba-menu, joka sisältää muun muassa Mojo-marinoitua kanaa, Cubano paahdettua kasvissalaattia ja Savu-jalopeno chimi churria.

Bilkassimenut saatavana myös kasvisversiona tofulla ja nyhtökauralla tai härkiksellä. Noudot Oulunkylästä tai Espoosta Tillinmäentieltä.

Lue lisää ja tilaa.
 

Ravintola Kaartin kioski

Ravintola Kaari jatkaa sulun ajan take away -myyntiä ravintolan pihalla sijaitsevasta Take away -kioskista.  Kioski on päivittäin auki klo 11-18, ja se myy muun muassa artesaani spelttipizzoja, wokkibokseja ja kahvilatuotteita. Myynnissä myös päivittäin vaihtuva lämmin lounasannos, jonka voi noutaa edulliseen viiden euron hintaan.

Kaartin kioski tarjoaa muun muassa pizzaa ja wokkeja.
Kaartin kioski tarjoaa muun muassa pizzaa ja wokkeja. Kuva: Kaarti

Lue lisää ja tilaa.
 

Oran Bento Box

Ravintola Ora on luonut sulkutilan ajaksi asiakkaiden saataville viiden ruokalajin take away -illallisen lisäksi myös täydellisen lounaan eli “Bento Boxin”. Japanilaisesta lounastraditiosta inspiraationsa saaneen boxin sisältö vaihtuu viikoittain. Ensimmäisellä viikolla tarjolla on muun muassa marinoitua kirjolohta, hanhen kivipiiraa ja karamellisoitua porkkanaa. Boxit ovat saatavilla keskiviikosta lauantaihin klo 11-17.

Lounaan kylkeen voit noutaa Orasta myös jälkiruokia, virvoitusjuomia ja mietoja alkoholijuomia.

Lue lisää ja tilaa.
 

Finland Caviarin osteri- ja kaviaarisetti

Etelärannan helmi, Finland Caviar, tarjoaa sulkutilan ajan take awayna upeaa kolmen ruokalajin Caviar & Oysters @ Home -pakettia. Kahdelle hengelle suunniteltu menu sisältää muun muassa 12 kappaleen ostereiden maistelumenun, neljän setin kaviaarilajitelman, jälkiruokia ja lisukkeita. Ravintola toimittaa illallista myös kotiinkuljetuksella Helsinkiin ja Espooseen perjantaisin ja lauantaisin.

Kannattaa tutustua myös ravintolan toiseen uutuuteen, “parempaan” take away -lounaaseen.

Lue lisää ja tilaa.
 

Natura @Home -menu

Torstaista sunnuntaihin saatavilla oleva menu sisältää muun muassa Heinässä savustettua luomulohta, kermaista sienikeittoa, hanhenkoipi-confitia ja Baba-leivosta Jaloviina-pihlajanmarjahillokkeella. Ravintola toimittaa menuja myös kotiinkuljetuksella pääkaupunkiseudulle lisämaksusta.

Naturan herkkuja pääsee nauttimaan nyt myös kotona.
Naturan herkkuja pääsee nauttimaan nyt myös kotona. Kuva: Natura

Lue lisää ja tilaa.
 

Bisto o Mat Tapiolan viikonloppukassi

Bistro o Matin 3 ruokalajin viikonloppukassissa esivalmistellut annokset on pakattuina helposti kotona viimeisteltäviksi annoksiksi. Sulkutilan menut sisältävät alkuruoaksi seesamilla maustettua lohipastramia, pääruoaksi hirvenlihapataa Burgundin tapaan ja jälkiruoaksi tiramisua. Kassit ovat noudettavissa ravintolasta perjantaina ja lauantaina.

Lue lisää ja tilaa.
 

Merimakasiinin meriherkut

Maaliskuun sulun ajan Merimakasiini tarjoaa merellisiä herkkujaan take awayna joka päivä kello 11-18. Annokset myydään kappalehintaan, ja tarjolla on esimerkiksi Bouillabaissea, savulohisalaattia ja tiikeravuilla täytettyjä canneloneja.

Kannattaa tutustua myös Merimakasiinin muihin noutoherkkuihin, kuten Merimakasiinin Legendaarisesta Royal Seafood Platterista inspiraationsa ammentavaan runsaaseen äyriäiskassiin.

Merimakasiinin noutolistalta löytyy mm. savulohisalaattia.
Merimakasiinin noutolistalta löytyy mm. savulohisalaattia. Kuva: Merimakasiini

Lue lisää ja tilaa.
 

Bellevuen venäläiset klassikot

Katajanokan legendaarinen Bellevue tarjoaa herkkuja yksinkertaistetulta klassikkolistaltaan take away -herkkuja kotona nautittavaksi. Venäläisistä klassikoista tarjolla on muun muassa pelmeneitä, blinejä, borssikeittoa ja suklaakakkua. Annokset on saatavilla joko yksittäin tai kolmen ruokalajin menuna.

Lue lisää ja tilaa.
 

VALOn yksityisillallinen

Miltä kuulostaisi turvallinen illallinen omassa yksityishuoneessa? VALO Hotel & Workista voit varata hotellihuoneen omaan käyttöön ja kokea turvallisen ravintolamaisen illallisen omassa rauhassa, omassa huoneessa. VALO Private Dinner@Roomeihin tarjoillaan kolmen ruokalajin boxeja, joita on saatavilla kahta erilaista. Ne sisältävät muun muassa Toast Skagenia, grillattua maissikanaa ja sitruunalakritsipannacottaa.

Saatavilla on myös lapsille suunnattu ruokaboxi sekä puna- ja valkoviineja pulloittain.

Valo järjestää dinnereitä privaattihuoneessa.
Valo järjestää dinnereitä privaattihuoneessa. Kuva: VALO

Lue lisää ja tilaa.
 

Penélopen Easy Dinner Bag

Penélope on tuonut tarjolle viiden ruokalajin illalliskassin, jossa esivalmistellut annokset ovat pakattuina helposti kotona viimeisteltäviksi annoksiksi. Ruokakassin sisältö vaihtuu parin viikon välein, joten menua kannattaa vilkaista aina silloin tällöin. Vielä tämän viikon illalliskassi sisältää muun muassa savustettua neulamuikkua, falafeleja, ylikypsää possunposkea ja sitruunavanukasta. Illalliskassit ovat noudettavissa keskiviikosta lauantaihin.

Lue lisää ja tilaa.
 

Perhon perjantaikassi

Mikä olisikaan ihanampi tapa aloittaa viikonloppu kuin herkullinen ruoka? Perho piristää viikonloppujasi maaliskuun ajan saatavilla olevilla perjantaikasseilla. Yhdelle, kahdelle tai koko perheelle saatavilla olevat kassit sisältävät muun muassa katkarapuja Skagen, ylikypsää karitsanniskaa ja lakkaposseja. Perjantaikassit tulee tilata viimeistään saman viikon keskiviikkona, noudot perjantaisin 12.3, 19.3 ja 26.3 joko ravintolasta tai ruokarekan pysäkiltä.

Lue lisää ja tilaa.
 

Locanda Scappin kotipastat

Katajanokan italialaisesta ravintolasta saat nyt noudettua kotiisi käsintehtyä tuorepastaa, josta valmistat herkullisen aterian silloin kun mielesi tekee. Kaikki pastat toimitetaan jäisinä kahden hengen annoksina, ja pakkauksen mukana tulee valmistusohjeet. Pastojen rinnalle voit valita mieluisesi neljästä vaihtoehdosta: arrabbiata, voi-salvia, bolognese tai carbonara.

Lisäksi saatavilla on esivalmisteltu menu, jonka avulla voit valmistaa italialaisen illallisen helpsoti kotonasi.

Kuva: Locanda Scappi

Lue lisää ja tilaa.
 

Café Huvilan sushit

Tiistaina 9.3 Mannerheimintiellä sijaitseva Café Huvila muuttuu take awayta tarjoilevaksi sushiravintolaksi! Uuden pop-up-ravintolan listalta löytyy erikokoisia sushiboxeja niin perinteisten sushien kuin vegaanisten herkkujen ystäville. Ravintola on avoinna noudoille tiistaista sunnuntaihin kello 11-20.

Lue lisää ja tilaa.
 

Henricuksen isien valmistamaa ruokaa

Tulevien hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten harjoittelupaikkana toimiva Henricus on joutunut muuttamaan konseptiaan ravintolasulun myötä. Koska Omnian oppilaat opiskelevat etänä ja ravintola pitää ovensa suljettuna, "isät" on päästetty hommiin. Take away -lounaita voi noutaa Henricuksesta maanantaista perjantaihin klo 11-14. Lounaan hintaan kuuluu alkusalaatti ja valitsemasi pääruoka, jonka voit valita neljästä vaihtoehdosta. tarjolla on niin kala-, liha- kuin kasvisvaihtoehtojakin.

Lue lisää ja tilaa.
 

Madonnan italialainen ilta

Ravintoloiden ollessa suljettuna Madonna haluaa tarjota nauttia ravintolaruokaaa kotona - ja jopa tuoda palan ravintolaa kotiisi! Kahden hengen illalliskassien avulla järjestät unohtumattoman illallisen helposti kotonasi. Kolmen ruokalajin aterian lisäksi illalliskasseista löytyvät Alkon viinisuositukset, naposteltavaa valmistelujen oheen, ohjeet alkudrinkin valmistukseen, Limoncello-siirappia, soittolista, kynttilöitä ja kahvia jälkiruoan kylkeen.

Perjantaisin ja lauantaisin noudettavat menut sisältävät muun muassa vitello tonnatoa, risottoa ja tiramisua. Saatavilla myös vegaaninen menuvaihtoehto.

Kuva: Madonna

Lue lisää ja tilaa.

LUE MYÖS: 5 x ainutlaatuiset take away -paketit: Näitä elämyksiä et taatusti ole vielä kokenut!
 

2 kommenttia

Olafjyr

16.3.2021 10:48

Ei tamperelaisena jaksa tätä.
Heti alkuun kaupunkipoiminta, jotta jokainen voi lukea itseään koskevat jutut

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

get-shareit

20.5.2021 14:08

Ravintoloiden ollessa suljettuna Madonna haluaa tarjota nauttia ravintolaruokaaa kotona - ja jopa tuoda palan ravintolaa kotiisi! https://get-vidmateapk.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi