Ruokafestareilla nähdään satakiloinen jätti: "Todellinen erikoisherkku"

Turun Food & Fun Festival tuo tänä syksynä Suomeen harvinaisen, suomalaisella silakalla kasvaneen Blue Fin -tonnikalan.

Karun yrittäjä, keittiömestari Valtteri Willberg ja keittiömestari Ralf Södergård odottavat innolla Food & Fun Festivalia ja ravintolaan saapuvaa erikoista tonnikalaa.
Karun yrittäjä, keittiömestari Valtteri Willberg ja keittiömestari Ralf Södergård odottavat innolla Food & Fun Festivalia ja ravintolaan saapuvaa erikoista tonnikalaa. Kuva: Brave Teddy

Turussa järjestettävä Food & Fun -festivaali tarjoaa tänä vuonna harvinaisen makuelämyksen, kun noin satakiloinen Blue Fin -tonnikala päätyy huippukokkien käsittelyyn.

Välimerellä kasvatetut tonnikalat päätyvät pääosin Japaniin ja muualle Aasiaan, ja vain pieni osa niistä jää myyntiin Eurooppaan. Nyt yksi noin satakiloinen Blue Fin Tuna tuodaan Suomeen erityisesti Turun Food & Fun Festivalia varten.

LUE MYÖS: Tässä ovat Food & Fun -festivaalin vieraat ja menut!

Vieläkin harvinaisemman raaka-aineesta tekee se, että tämä kyseinen tonnikala on kasvanut suomalaisella silakalla!

Tonnikalasta riittää niin festarimenuun kuin kauppahalliin

Food & Fun kokoaa 8.–12.10. välisenä aikana Turkuun 14 kansainvälistä huippukokkia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat omat menunsa eri turkulaisravintoloissa.

Blue Fin -tonnikala leikataan paloiksi tapahtuman aattona kokeille järjestettävässä tilaisuudessa turkulaisessa Karu-ravintolassa, jonka yrittäjä ja keittiömestari Valtteri Willberg on erikoistunut japanilaiseen keittiöön ja erityisesti sushiin.

Osa tonnikalasta tarjoillaan osana ravintola Karun Food & Fun -menua, jonka toteuttaa yhdessä ravintolan tiimin kanssa Karussa vieraileva amerikkalainen kokki Jonah Kim.

Osa kalasta tulee myyntiin Turun kauppahallissa sijaitsevaan kalaliike Herkkunuottaan.

Jonah Kim saapuu Karun keittiöön Food & Fun -festivaalin ajaksi.
Jonah Kim saapuu Karun keittiöön Food & Fun -festivaalin ajaksi.

"Haluamme tarjota tapahtumassa sekä yleisölle että kokeille ainutlaatuisia elämyksiä. Suosimme lähiruokaa, mutta välillä on hienoa tuoda tarjolle myös erikoisempia raaka-aineita. Tämä tonnikala on todellinen erikoisherkku", kertoo festivaalin tuottaja Jouni Kuru.

Viiden päivän ajan makuelämyksiä ja kulttuuria

Food & Fun -festivaaleilla viiden päivän ajan turkulaisravintolat tarjoavat ainutlaatuisia, vierailevien keittiömestareiden kanssa loihdittuja menuja, yllättäviä maisteluita ja kulttuuriohjelmaa yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Festivaali on järjestetty aiemmin vuosina 2014–2017, ja sen odotettu paluu vahvistaa Turun mainetta yhtenä Suomen johtavista ruokakaupungeista.

Vaikka ravintolat ovat totta kai pääosassa, Food & Fun pitää sisällään paljon muutakin hauskaa.

"Ohjelmassa on vierailevien keittiömestarien menuja ravintoloissa, yllättäviä maisteluita, ammattilais-sivuohjelmia sekä kulttuuritapahtumia. Tapahtumia tehdään yhdessä muun muassa Logomon, Turun Musiikkijuhlien ja Jazz City Turun kanssa", Kuru kertoo.

Tutustu mukana oleviin ravintoloihin ja hanki liput 8. lokakuuta alkavaan ruokajuhlaan nyt täältä