Tässä ovat Food & Fun -festivaalin vieraat ja menut!

Katso, millaisia ruokia pääset nauttimaan lokakuun 8.-12. päivä Turussa järjestettävillä ravintolafestivaaleilla.

Turku täyttyy kansainvälisestä tunnelmasta, kun Food & Fun -festivaali tuo 8.–12. lokakuuta yhteen 14 turkulaista ravintolaa ja 14 huippukokkia eri puolilta maailmaa.

Jokainen ravintola ja vieraileva keittiömestari suunnittelevat yhdessä ainutlaatuisen menun, joka on tarjolla vain festivaaliviikon ajan. Eli luvassa on makuelämyksiä, joita et pääse kokemaan missään muualla.

Tutustu tarjolle tuleviin vieraisiin, menuihin ja varaa paikkasi.

Sommar x Pippa Lovell (Mansaaret)

Sommarin ja Mansaarelta saapuvan Pippa Lovellin festivaalimenussa kesäravintolan annokset saavat palkitun keittiömestarin tunnusomaisen villiyrttikosketuksen myötä raikkaita ja yllättäviä makuja.

Luvassa on muun muassa ruusuglaseerattua myskikurpitsaa, Västerbotten-tartaletti, paistettua kuhaa sekä puolukkavispi mesiangervolla ja vaniljavaahdolla.

Mami x Jakob Lyngsø (Tanska)

Kööpenhaminalaisesta Bistro Bohemesta saapuva keittiömestari Jakob Lyngsø tuo Mamin menuun sekä ranskalaista eleganssia että tanskalaista lämpöä. 

Parhaista pohjoismaisista raaka-aineista valmistetut annokset saavat lokakuussa kansainvälisen säväyksen. Festivaalimenun kohokohdaksi nouseekin ehdottomasti Mamin klassikkoannos, sorsa, joka saa vierailevan keittiömestarin käsissä uuden, astetta hienostuneemman ilmeen.

NOBI x Sigurður Laufdal (Islanti)

NOBIn ja islantilaisen Lóla-ravintolan keittiömestarin ja omistajan Sigurður Laufdalin illallinen yhdistää Aasian vivahteet islantilaiseen luovuuteen ja turkulaiseen intohimoon.

Menu sisältää muun muassa kampasimpukkaa ponzulla, hummericappellettia, ibericopossua ja banaani-semifreddoa. Menun voi valita joko neljän tai kuuden ruokalajin pituisena kokonaisuutena.

Smör x Tala Bashmi (Bahrain)

Bahrainista Smöriin saapuva Tala Bashmi tunnetaan arabialaisten perinteiden rohkeasta uudistamisesta ja fine dining -tulkinnoistaan. Smörin kanssa hän on luonut festivaalimenun, jossa pohjoismaiset raaka-aineet kietoutuvat arabialaisiin makuihin.

Luvassa on tarinallisia annoksia, jotka vievät ruokailijan matkalle Lähi-idän ja Pohjolan välille. Tarjolla on muun muassa perinteisiä arabialaisia ruokalajeja, karitsan buranniya ja rapu saloona, uudella twistillä.

Kakolanruusu x Sylvia Vavik-Flåten (Norja/Meksiko)

Kakolanruusun festivaalimenu syntyy yhteistyössä meksikolais-norjalaisen Sylvia Vavik-Flåtenin kanssa. Hänet tunnetaan aidosta tavastaan yhdistää meksikolaiset juuret pohjoismaiseen keittiöön, ja tuloksena on innovatiivisia ja rohkeita annoksia, joissa näkyy myös kestävä kehitys.

Festivaalimenussa maissi, mole ja chile kohtaavat villiyrtit, marjat sekä pohjoisten metsien ja merien maut. Tarjolla on muun muassa kuhalla täytetty maissiempanada ja kurpitsalla täytetty tetela. 

OOBU x Friðgeir I. Eiríksson (Islanti)

OOBUn keittiöön astuu islantilainen Friðgeir I. Eiríksson, joka tunnetaan erityisestä panostuksestaan islantilaiseen gastronomiaan. Eiríksson on italialaiseen keittiöön painottuvan eurooppalaistyylisen Eiríksson Brasserien omistaja ja keittiömestari.

Tulevassa festivaalimenussa päästään nauttimaan muun muassa herkistä kampasimpukoista, Rossini-tyylisestä porosta ja elegantista pavlovasta.

Roster x Jesper Krabbe (Tanska)

Rosterin ja ja tanskalaisen Jesper Krabben yhteistyö tuo esiin paikallisten raaka-aineiden puhtaat ja raikkaat maut. Krabbe on työskennellyt useissa Michelin-keittiöissä ja tunnetaan suoraviivaisesta, mutta hienostuneesta otteestaan.

Festivaalimenussa nähdään muun muassa uudistettu versio Rosterin klassisesta härkätartarista sekä kuha sesongin lisukkeilla.

Gustavo x Cesare Battisti (Italia)

Gustavo ja milanolainen Cesare Battisti juhlistavat festivaalissa Milanon kulinaarista perintöä turkulaisella twistillä. Battisti on arvostettu keittiömestari ja Michelin-tähditetyn Ratanà-ravintolan perustaja, joka tunnetaan intohimosta paikallisiin raaka-aineisiin ja perinteiden moderniin tulkintaan.

Festivaalimenussa käsin syötävät alkupalat johdattavat klassiseen milanolaiseen risottoon ja pääruoaksi valittavaan porsaanposkeen tai taimeen. Illallinen huipentuu perinteiseen sbrisolona-jälkiruokaan marjoilla viimeisteltynä.

Ravintola Göran x Christopher Lai (Ruotsi)

Historiallisella Suomen Joutsenella nautitaan Göranin ja Christopher Lain yhteistyömenu. Lai on Michelin-palkittu keittiömestari ja ravintolatoimenjohtaja, jonka tyyli ammentaa vaikutteita Italiasta, Ranskasta ja modernista pohjoismaisesta keittiöstä.

Festivaalimenussa maistellaan muun muassa suippokaalia, langustiinia ja nieriää, ja kokonaisuus päättyy raikkaaseen päärynä–mantelijälkiruokaan.

Varaa pöytä

Sergio’s x Leifur Kolbeinsson (Islanti)

Sergio’sin festivaalimenu syntyy islantilaisen Leifur Kolbeinssonin käsissä. Hän on yksi Islannin ravintolakentän konkareista ja La Primaveran, yhden maan vanhimmista ravintoloista, keittiömestari ja omistaja.

Festivaalimenussa italialaiset klassikot saavat uuden ilmeen. Tarjolla on mm. baccalàta Ektafiskurilta, metsäsienillä viimeisteltyä tagliatellea ja taatelikakku skyr-jäätelöllä.

Varaa pöytä

Suomalainen Pohja x Suomen Kokkimaajoukkue

Suomen Kokkimaajoukkue ja Suomalainen Pohja tarjoavat menun, joka pohjautuu olympiakultaa voittaneisiin luomuksiin. Kokkimaajoukkue tunnetaan kansainvälisistä kilpailusaavutuksistaan ja tinkimättömästä otteestaan.

Festivaalimenussa tarjolla on muun muassa rapeaa sieni-arancinia, kuhaa kahdella tapaa, poron ulkofileetä ja leikkisä omenajälkiruoka.

Varaa pöytä

Kaskis x Thrainn Freyr Vigfusson (Islanti)

Kaskiksessa kohtaavat kaksi Michelin-keittiömestaria, Erik Mansikka ja Reykjavikin ÓX-ravintolaa luotsaava Thrainn Freyr Vigfusson

Ystävysten yhteistyössä syntyy 3,5 tunnin illallinen, joka yhdistelee kummankin ravintolan tyyliä. Menu sisältää muun muassa kampasimpukkaa, kuhaa, hanhea ja mustikkaa petit fours -makeisilla viimeisteltynä.

Varaa pöytä

Move 5D x Colibri Jiménez & Axel Thorsteinsson (Meksiko/Islanti)

MOVE 5D:n festivaalimenu vie makumatkalle maailman ympäri. Sen luovat meksikolainen, perinteisten makujen modernisoinnista tunnettu keittiömestari Colibrí Jiménez ja kekseliäistä jälkiruoista tunnettu islantilainen kondiittori Axel Thorsteinsson.

Illallisella maistetaan muun muassa Lapin puikulaperunaa ja siianmätiä, osteria pohjoismaisella wasabilla sekä meksikolaista black molea.

Varaa pöytä

Karu x Jonah Kim (USA/Korea)

Karun ja amerikkalaiskorealaisen Jonah Kimin festivaalimenu tarjoillaan omakase-tyyliin koko salille yhteisenä elämyksenä. Japanilaiset ja korealaiset maut yhdistyvät pohjoismaisiin raaka-aineisiin, ja tonnikalaa hyödynnetään päästä pyrstöön monipuolisissa annoksissa.