Sushia, poke-kulhoja ja ramen-keittoja – Daruma tuo raikkaan lisän Etu-Töölön ravintolatarjontaan

Etu-Töölöön avattu japanilaishenkinen ravintola Daruma panostaa terveellisyyteen.

Ravintola Darumassa on monipuolinen valikoima erilaisia sushisettejä.
Ravintola Darumassa on monipuolinen valikoima erilaisia sushisettejä. Kuva: Daruma / Facebook

Museokadulle Etu-Töölöön on avattu marraskuun loppupuolella japanilaistyylinen ravintola Daruma.

Daruma tarjoaa kattauksen japanilaisia ruokia susheista ja sashimeista höyryäviin ramen-keittoihin. Tarjolla on myös ruokaisia salaatteja sekä trendikkäitä poke-kulhoja, joissa riisi, tuoreet vihannekset, wakame-merilevä ja edamamepavut ovat sulassa sovussa samassa kipossa. Annoksen täydentää vaihtoehtoisesti lohi, teriyaki-kana, avokado tai tofu. 

Daruman ravintoloitsijat haluavat satsata tuoreeseen ja terveelliseen ruokaan, joten annokset ovat pitkälti kala- ja kasvispainotteisia. Punaista lihaa ei listalta löydy.

Ravintola Darumassa on runsaasti myös vegaanisia annoksia. Esimerkiksi pokekulhon täytteeksi voi valita tofun tai avokadon. Myös ramen-keitoista löytyy vegaaninen versio.
Ravintola Darumassa on runsaasti myös vegaanisia annoksia. Esimerkiksi pokekulhon täytteeksi voi valita tofun tai avokadon. Myös ramen-keitoista löytyy vegaaninen versio. Kuva: Daruma / Facebook

Sushilistalta löytyy perinteisiä kalasusheja monessa muodossa, mutta myös valikoima kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja, jotka on merkitty selkeästi ruokalistalle.

Tavanomaisten avokado- ja tofunigirien lisäksi kasvisvalikoimassa on tarjolla esimerkiksi kiehtova Spicy Mushroom Gunkan – vegaaninen sushi, jonka täytteenä on marinoituja siitakesieniä, shimejie-sieniä sekä paahdettua sipulia.

Daruman ramen-nuudelit tarjoillaan perinteiseen tapaan keitetyn kananmunan kera.
Daruman ramen-nuudelit tarjoillaan perinteiseen tapaan keitetyn kananmunan kera. Kuva: Daruma / Facebook

Sushilajitelmista löytyy valinnanvaraa aina 10 palan kalaisasta Sakura-lajitelmasta (17,90 euroa) 18 palan Ocean -lajitelmaan (27,90 euroa). 14 palan vegaaninen sushisetti maksaa 16,90 euroa. Saatavilla on myös edullisia 10 euron lasten lajitelmia, joissa vallitsevina makuina ovat lohi ja kurkku.

Lounasaikaan hinnat ovat luonnollisesti à la cartea edullisemmat niin susheissa kuin salaateissakin. Esimerkiksi lounassalaatin saa 11 eurolla, pokekulhon hinta on 11,90. Edullisin 10 palan sushisetti irtoaa lounaalla noin 11 eurolla.

Daruma, Museokatu 11

1 kommentti

Johanna D

8.1.2019 19:19

Näytä tosi hyvältä : P pitäisi kokeilla kohta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi