Syyrialainen Cafe Damascus laajentaa Kallioon – Uusi tila mahdollistaa laajemman ruokatarjonnan

Kallion Setlementtitalossa nautitaan pian runsaasta lounasbuffetista syyrialaisittain.

Falafelkulho Cafe Damascuksen tapaan.
Falafelkulho Cafe Damascuksen tapaan. Kuva: Cafe Damascus

Taka-Töölössä vajaan vuoden verran toiminut Cafe Damascus avaa syyskuussa uuden ravintolan Kallion Setlementtitaloon. Töölön Damascus jatkaa edelleen toimintaansa kahvilana uuden ravintolan keskittyessä ruokatarjontaan.

“Olemme suunnitelleet buffetlounasta, jossa on paljon erilaisia salaatteja, mezejä, dippejä sekä pääruokia, jotka vaihtuvat päivittäin”, kertoo Cafe Damascuksen Wisam Abboud.

Cafe Damascuksen ruoka pohjautuu syyrialaisten kokkien isoäideiltään oppimiin resepteihin. Ruoka on kasvispainotteista ja vegaaneille ja allergikoille löytyy runsaasti vaihtoehtoja.

Uusi tila tulee Cafe Damascukselle tarpeeseen, sillä Töölön kahvilan keittiö ei soveltunut ravintolakäyttöön, joten lämpimien ruokien valmistaminen ei enää ollut mahdollista. Sopiva ravintolatila keittiöineen löytyi Kallion Setlementtitalosta.

“Iloitsemme siitä, että Cafe Damascus avaa ovensa Setlementtitalolla. Haluamme tukea yhteisöllisyyttä ja monikulttuurisuutta Kalliossa sekä tietenkin nauttia erinomaisesta ruoasta. Cafe Damascus tuo hyvän lisän lähialueemme lounas- ja kahvilatarjontaan, ja Setlementtitalo tarjoaa viihtymiselle ja yhdessä olemiselle hyvät puitteet. Kaikki talomme toimijat ja toivottavasti myös muutkin naapuruston herkuttelijat ottavat kahvilan omakseen”, sanoo Kalliolan setlementtitalon johtaja Anneliina Wevelsiep.

Abboud kertoo olevansa uudesta monikulttuurisesta ja turvallisesta tilasta innoissaan.

“Meille Cafe Damascus on toinen olohuone ja toivomme, että se on sitä myös teille. Meille saa tuoda tyynyjä, kasveja ja muita tavaroita, jotta tuntisitte paikan yhtä kodiksi kuin mekin”, Abboud sanoo.

Cafe Damascus, Kalliolan setlementtitalo, Sturenkatu 11

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi