The Guardian hehkuttaa suomalaisravintoloita: "Taivaallista"

Brittiläinen sanomalehti The Guardian on listannut joukon helsinkiläisravintoloita, joissa vierailu ei taatusti tuota pettymystä.

Lonna on The Guardianin mukaan täydellinen kesäpakopaikka lähellä keskustaa.
Lonna on The Guardianin mukaan täydellinen kesäpakopaikka lähellä keskustaa.

Maailman ystävällisimpänä ja kestävimpänä kaupunkina ylistetty Helsinki on The Guardianin mukaan noussut nopeasti myös ruokamatkailun kärkikastiin. Eikä suotta!

Nuoret, monikulttuuriset keittiömestarit ja kohtuuhintaiset maistelumenut ovat nyt kaupungin valtteja, vaikka viinilasillinen voikin maksaa 10 euroa ja illallinen alkaa usein jo viideltä.

Listasimme neljä The Guardianin ylistämää ravintolaa, joiden pöytävaraukset voit kätevästi hoitaa TableOnlinen kautta.

4 x takuuvarmaa ravintolaa Helsingissä a’la The Guardian

The Room

The Guardianin mukaan The Room on ravintolan lisäksi myös draaman ja tarinankerronnan näyttämö. Tässä ravintolassa Chef’s table -illallinen vie nimittäin 14 hengen seurueen matkalle, jossa kurdilaisen keittiömestarin Kozeen Shiwanin elämäntarina kietoutuu taidokkaisiin annoksiin.

Lehden mukaan ennen vierailua kannattaakin varmistaa, että Kozeen on itse paikan päällä vetämässä showta. (Ja lisäksi harkita viinin tilaamista laseittain suht hintavan viinipaketin sijaan.)

"Täällä Lähi‑itä kohtaa Suomen – dramaattisesti", lehdessä todetaan.

Finlandia-talon ravintola ja kahvila

The Guardianin mukaan Suomessa vieraillessa ei yksinkertaisesti voi olla käymättä visionääri ja arkkitehti Alvar Aallon suunittelemassa rakennuksessa. Ja jos se vieläpä sisältää ravintolan ja kahvilan, mikäs sen parempi!

Tämän paikan puolesta puhuu artkkitehtuurin ja upeiden Töölönlahdelle levittyvien näköalojen lisäksi se, että Finlandia-talossa pääsee nauttimaan niin pitkiä menuja, a'la carte -annoksia kuin kevyempää lounasta ja aamupalaa. 

Lonna

The Guardian nosti Lonnan esiin paitsi ruoan, myös ainutlaatuisen saarimiljöönsä vuoksi. Vain kymmenen minuutin venematkan päässä Kauppatorilta Lonna yhdistää lähiruoan, meriluonnon ja suomalaisen saunakulttuurin. Sekä kekseliään kierrätyksen.

Täällä kierrätys tarkoittaa enemmän kuin pullojen lajittelua, sillä vanhat sotilasrakennukset on muutettu tunnelmalliseksi ravintolaksi, jonka baarista ja terassilta avautuvat näkymät Itämerelle.

Kun mukaan lisätään oma uimaranta, design-sauna ja silhuetti Helsingistä horisontissa, syntyy lehden mukaan "täydellinen saaripakopaikka aivan keskustan kupeessa".

Bona Fide

Pieni ja kunnianhimoinen, vastikään Vuoden ravintola 2025 -tittelilä palkittu Bona Fide erottuu Guardianin mukaan persoonallisuudellaan, edullisella neljän ruokalajin menullaan (48 €) sekä tinkimättömällä otteellaan sesongin raaka-aineisiin.

Ja täällä et tylsisty! Annokset ovat huolellisesti rakennettuja ja tarjoavat lehden mukaan yllätyksiä - mieluisia sellaisia.

"Juuri kun luulet, että ilta on huipussaan, eteesi tuodaan lusikallinen vadelmasorbettia vaaleanpunaisilla pippureilla. Taivaallista.”

LUE MYÖS: Bona Fide on vuoden ravintola