Tienaa keskiviikon aamiainen fillaroinnilla

Suvilahdessa tarjolla sämpylää pyöräilijöille.

Kuva: Thinkstock / Ingram Publishing

Huomenna keskiviikkona, 5. kesäkuuta Helsingin Suvilahden suunnalla aamulla pyöräileville on tarjolla herkkupala Aamupalaa työmatkapyöräilijöille -tapahtuman muodossa. Kurvaa Suvilahden sisäänkäynnille Sörnäisten rantatien varteen seitsemän ja yhdeksän välillä, tankkaa itsesi sämpylällä ja kahvilla, pyöräytä öljyä ketjuihin, pumppauta renkaat ja kuuntele pyöräilyyn liittyviä vinkkejä. Siitä on hyvä jatkaa, vaikkei töihin olisi matkallakaan.

”Pyöräily on päästötön tapa liikkua, eikä se aiheuta melua. Pyöräväylien rakentamisessa tarvitaan merkittävästi vähemmän luonnonvaroja, kuin autoteiden rakentaminen vaatii”, Helsingin Polkypyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen sanoo.

”Pyöräily on mitä mainiointa hyötyliikuntaa. Helsingin pyöräilymahdollisuudet paranevat koko ajan ja työmatkat taittuvat nopeasti lähes ympäri vuoden. Sekä oma keho että ympäristö kiittävät”, komppaa Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuman johtaja Tuomas Pernu.

Maailman ympäristöpäivän teemana on ruokahävikin vähentäminen. Aamupalan jakamisella pyöräilijöille viestitetään, että ruoka- ja liikkumisvalinnat ovat arkipäivän tekoja, joilla jokainen voi helposti pienentää ympäristökuormitustaan ja parantaa hyvinvointiaan. 

Aamupalaa työmatkapyöräilijöille -tapahtuman järjestävät Helsingin Polkupyöräilijät (HePo), Oranssi, Luonto-Liitto, Reilu kauppa ry ja Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuma.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi