Uudella Konttori-kahvilalla yllättävä hittituote - tätä et ihan heti arvaisi saavasi Kaapelitehtaalta: “Ehkä vähän vitsikästäkin”

Lokakuun alussa Kaapelitehtaalle avautunut Konttori taipuu niin kahvilaksi, baariksi, myymäläksi, infoksi kuin työskentelytilaksi.

Kuva: Vertti Luoma / Tailorframe
  • Mikä: Kulttuurikeskuksen sydän
  • Missä: Kaapelitehtaalla
  • Kenelle: Pientä taukoa kaipaavalle

Noin neljä vuotta sitten Tanssin talo -hankkeen valmistelujen yhteydessä esitettiin toive tilasta, joka toimisi kohtauspaikkana niin Kaapelitehtaan kävijöille kuin vuokralaisille. Näiden toiveiden myötä syntyi lokakuussa ovensa avannut Konttori, joka toimii paitsi oleskelutilana, myös kahvilana, kauppana ja infopisteenä. Konttorista löytyy lisäksi Kultti Ry:n Kulttuurilehtigalleria sekä tiloja vaikkapa etätyöskentelyhetkeen.

Ja lisää on vielä luvassa.

“Tanssin talon avatessa ovensa reilun vuoden päästä Konttori laajenee Kaapelitehtaan katetulle sisäpihalle ja myös palvelutarjontamme laajenee. Halusimme avata Konttorin kuitenkin jo nyt, jotta ehdimme hioa prosessimme valmiiksi ennen Tanssin talon valmistumista”, Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Kai Huotari kertoo Citylle.

Suomen parasta asiakaspalvelua

Alunperin Konttorin piti avata ovensa jo keväällä, mutta markkinointi- ja kehityspäällikkö Raine Heikkisen mukaan tilanne osoittautui mahdottomaksi. Ovet päätettiin avata kuitenkin nyt syksyllä koronasta huolimatta - ja ehkä myös sen vuoksi.

“Maailma on erilainen pandemian seurauksena, joten nyt on aika myös rakentaa palvelut niin, että ne ovat turvallisia myös tulevaisuudessa. Haluamme myös viedä eteenpäin positiivista viestiä siitä, että myös jatkossa on mahdollista toteuttaa hienoja uusia palveluita ja tehdä ihmisten elämästä parempaa, oli maailma minkälainen tahansa”, Heikkinen toteaa.

Niin sanottuun syvään päätyyn hyppääminen kannatti, sillä ensimmäinen kuukausi on ylittänyt myymälä- ja kahvilapäällikkö Mari Nilivaaran mukaan kaikki odotukset. Asiakaspalautteiden perusteella Konttorille on ollut selkeä tarve. Yksi syy positiivisiin palautteisiin on taatusti asiakaspalvelu, johon on tässä paikassa panostettu erityisen paljon. Henkilökunnalla on aina aikaa jäädä juttelemaan ja kuuntelemaan mitä asiakkailla on sanottavaa.

Konttorin myymälä- ja kahvilapäällikkö Mari Nilivaara panostaa hyvään asiakaspalveluun.
Konttorin myymälä- ja kahvilapäällikkö Mari Nilivaara panostaa hyvään asiakaspalveluun. Kuva: Vertti Luoma / Tailorframe

“Oma tavoitteeni on kehittää Konttorin palvelu sellaiseksi, että voimme sanoa tarjoavamme Suomen parasta asiakaspalvelua”, Nilivaara kertoo.

Hittituote takavasemmalta

Konttorin kahvilassa on tällä hetkellä tarjolla laaja kattaus niin makeita herkkuja, terveellisiä välipaloja kuin kuumia ja kylmiä juomia. Konttoriin voi pistäytyä myös nauttimaan tapaksia viini- tai olutlasillisen kera.

Konttorissa suositaan lähi-ja pientuottajien tuotteita, sekä tietenkin Kaapelitehtaan omien vuokralaisten tuotteita aina mahdollisuuksien mukaan. Suurimmiksi hiteiksi Nilivaara mainitsee täytetyt leivät, tuorepuuron sekä korvapuustit.

“Suomalaiset pulla-kahvi-ihmiset ovat ehdottomasti omia suosikkiasiakkaitani, ja tunnen suurta lämpöä heitä kohtaan. Pullaa on siis aina oltava, ja niiden tulee olla isoja ja herkullisia."

Perinteisten kahvilatuotteiden lisäksi Konttoriin on otettu Nilivaaran sanoin “takavasemmalta” myyntiin tuote, joka on osoittautunut myös isoksi suosikiksi. Ja tämä tuote on monen yllätykseksi lihis nakeilla.

Kuva: Kaapelitehtaan Konttori

“Ehkä se on tuote, jota ei heti arvaa saavansa Kaapelitehtaalta, mutta meiltä sen saa. Jollain tavalla lihiksissämme juuri kiteytyy Kaapelitehtaan ja Konttorin olemus: jotain hyvin tavallista, turvallista ja kaikille mieleistä, mutta silti yllättävää ja uutta. Ja ehkä vähän vitsikästäkin”, Nilivaara toteaa.

“Tänne saa ihan oikeasti tulla vaan hengailemaan.”

Myös asiakkaiden turvallisuus on otettu Konttorissa hyvin huomioon. Konttori tarjoaa asiakkaille maskit, käsidesit ja kaksi tehokkaasti ilmastoitua kerrosta väljään oleiluun. Kaikki tuotteet on saatavilla myös take awayna.

“Haluamme, että asiakkailla ja henkilökunnalla on turvallinen olo tulla Konttorille ja, että me tarjoamme Kaapelitehtaan kävijöille ja vuokralaisille hetken hengähdyspaikan tässä maailman tilanteessa”, Nilivaara kertoo.

Konttorille voikin tulla pistäytymään matalalla kynnyksellä.

Koronatilanteen helpottaessa Konttori alkaa tuottaa myös lisää omia tapahtumia.
Koronatilanteen helpottaessa Konttori alkaa tuottaa myös lisää omia tapahtumia. Kuva: Vertti Luoma / Tailorframe

“Konttorille pitää tulla käymään, jos haluaa nauttia, rentoutua, kokea uutta, havainnoida tai vaan olla. Täällä on lämpöiset tyypit töissä ja mukavia pehmeitä sohvia. Tänne saa ihan oikeasti tulla vaan hengailemaan.”

Kaapelitehtaan Konttori on avoinna ma-ti ja to klo 9-18, ke ja pe 9-21 ja la 11-18.

Seuraathan Citya jo Facebookissa ja Instagramissa.

1 kommentti

maryNerissa

10.12.2020 04:57

Pidän todella Konttori-kahvilan uusista ideoista! Toivon, että voisin mennä tähän osoitteeseen joka päivä! https://hole-io.online

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi