Uudet ravintolat Helsinki: alkuvuosi on täynnä laadukkaita uutuuksia

Huippuluokan pizzaa, filippiiniläistä keittiötä, hävikitöntä ravintolaa, tortillaa ja premium-burgeria.

Pobre Filipino avasi ovensa tammikuussa.
Pobre Filipino avasi ovensa tammikuussa. Kuva: Kimi Rantala

Helsingin ravintolakenttä uudistuu vauhdilla ja uusia ravintoloita nousee tiuhaan tahtiin. Koostimme listan alkuvuonna 2018 avatuista ravintoloita.

 

Pobre Filipino

Kauppakeskus Kamppi, 5. kerros

Kampin Korttelin uusin tulokas Pobre tarjoaa perinteisiä filippiiniläisherkkuja modernilla otteella. Ravintola luonnehtii itseään termillä 'new filipino kitchen' ja on noussut yhdeksi alkuvuoden puhutuimmista ja kehutuimmista ravintoloista.

Lue myös: Pobre Filipino - Korttelin uutuusravintola illallistestissä

 

Pontus

Kapteeninkatu 26

Entisen Kom-ravintolan tiloihin tammikuussa avattu Pontus on Antto Melasniemen konstailematon fine casual bistro, jossa saa Melasniemen sanoin ”ryypätä ja syödä hyvin rentoja, käsintehtyjä upeita annoksia”.

Lue myös: Pontuksen Antto Melasniemi: "Ruoka on tärkeää, mutta ei saa häiritä hauskanpitoa"

 

Nolla

Liisankatu 2

Kruununhakaan avattu ravintola Nolla pyrkii täydelliseen hävikittömyyteen. Michelinravintoloissa kannuksensa hankkineiden ravintoloitsijoiden tiuhaan vaihtuvat kasvispainotteiset menut nojaavat vahvasti sesonkien raaka-aineisiin.

Lue myös: Ravintola Nolla vaati, ettei oluessa saa olla edes korkkeja jätteeksi

 

Bacco

Lönnrotinkatu 18

Bacco Enoteca & Pizzeria on nimensä mukaisesti erikoistunut italialaistyyppisiin pizzoihin ja laadukkaisiin viineihin. Pizzataikinaa nostatetaan 96 tunnin ajan, jolloin lopputuloksena on mahdollisimman vatsaystävällinen pizza.

Lue myös: Baccon pizzojen salaisuus piilee valmistustavassa - taikinaa kohotetaan neljä vuorokautta

 

Latva

Pohjoinen Makasiinikatu 9

Kasarmintorille muuttanut Latva laajensi repertuaariaan ruokaravintolaksi ja tarjoaa eurooppalaista ruokaa modernilla otteella. Sunnuntaisin tarjolla on rento sunnuntaimenu, joka tarjoillaan vadilla koko pöytäseurueelle.

Lue myös: Uusi Latva on myös ruokaravintola

 

Rugosa

Kiviaidankatu 9

Lauttasaaren ytimessä sijaitseva Rugosassa suositaan luomua ja kotimaista lähiruokaa. Oman makunsa annoksiinsa tuo ravintolan puuhiiliuuni. Lounasaikaan tarjolla on monipuolinen noutopöytä, josta löytyy päivittäin myös sushia.

 

Say Cheese

Vilhonkatu 6

Huhtikuussa Rautatientorin kupeeseen avattu Say Cheesessä nautitaan juustoissa kaikissa muodoissaan asiantuntevine viinisuosituksineen. Juustonystävien ei kannata lykätä ravintolavierailua loputtomiin, sillä pop up -ravintolaksi perustettu Say Cheese on auki vain joulukuuhun asti.

 

La Bottega

Tehtaankatu 13

Tehtaankadulle avattu La Bottega 13 yhdistää italialaisen delin, viinibaarin ja ravintolan. Arkisin La Bottegassa tarjoillaan lounasta, laajempi illallismenu on saatavilla toistaiseksi torstaista lauantaihin.

 

Bun2Bun

Kampin kauppakeskus, 6K

Street Gastron perustajien uusi burgeripaikka Kampin 6K ravintolakeskittymässä tarjoaa kohtuuhintaisia premium-burgereita pikaruokatyyliin. Erikoisuutena mainittakoon, että pihvien raaka-aineesta puolet on raakakypsytettyä naudan dry aged -lihaa, jota saa yleensä vain huippuravintoloista.

Lue myös: Street Gastron perustajien Bun2Bun tuo premium-burgerinsa Kamppiin

 

Saint Tortillas

Kampin kauppakeskus, 6K

Kampin 6K:n Saint Tortillasissa on tarjolla tacoja, burritoja, quesadilloja sekä naked tortilla -tortillakulhoja, joiden täytteet kootaan asiakkaan toiveiden mukaan.

 

Hausman

Töölönlahdenkatu 13

Töölönlahdenkadulla viime vuoden puolella avattu ravintola Manu vaihtoi vuodenvaihteessa nimensä ravintola Hausmaniksi, mutta jatkaa toimintaansa tutulla henkilökunnalla ja ruokalistalla. Päivisin Hausman tarjoaa kotoisaa lounasruokaa, iltalista koostuu suomalaisista ja saksalaisista perinneruoista.


Tulossa:

Ultima

Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat 15. toukokuuta Finnjävelin paikalle ravintola Ultiman, joka suuntaa katseensa suomalaisen ruoan tulevaisuuteen. Ultima pyrkii tuottamaan itse jopa puolet raaka-aineistaan, ja ravintolasalissa tullaan näkemään muun muassa kasvihuone, ilmajuurista kasvavia perunoita sekä valaisimena toimiva sirkkaterraario. Ruoka tulee olemaan fuusiomaista ja rentoa, mutta edelleen huolella tehtyä ja edustuskelpoista.

Lue myös: Finnjävelin tuhkasta nouseva Ultima kasvattaa perunansakin itse

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi