Suomen Gastronomien Seura ry on palkinnut helsinkiläisen Nollan Vuoden ravintola 22 -tittelillä.
Gastronomit perustelevat valintaansa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella, jossa asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö.
"Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon", kertoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski.
Kestävä kehitys itsestäänselvyys
Idea Nollasta syntyi, kun Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi.
Vuonna 2016 alkunsa saanut Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman, että tarjotun ruoan herkullisuudesta, palvelun laadusta ja muista ravintolatoiminnan tärkeistä elementeistä tarvitsee tinkiä.
"On ollut mahtavaa huomata, että kestävä kehitys ei tarkoita kompromisseja ruoan laatuun. Tarjoamme vieraillemme annoksia, joissa eteläeurooppalaiset juuremme näkyvät ja lähituotetut sesonkiraaka-aineet pääsevät loistamaan", Balać kertoo.
Nollan annoksien tähtinä loistavat kotimaiset kalat, kasvikset, riista, sienet ja marjat. Ytimekäs juomalista on mietitty ja valittu ympäristöä kunnioittaen, ja tarjolla on viinien ja oman panimon tuotteiden lisäksi alkoholittomia, ravintolan omia mehupohjaisia juomia.
"Panimotoimintaan päädyimme sattuman kautta, mutta omien oluiden kehittäminen on ollut valtavan mielenkiintoista. Valmistamme paikan päällä vivahteikkaita ja pääosin matalan alkoholipitoisuuden oluita, jotka sopivat hyvin yhteen Nollan ruoan kanssa, Balać kertoo.
"Valtava kunnia"
Ruoan ja juoman lisäksi Nolla kerää kehuja myös yksityiskohtaisesti suunnitellulla sistuksellaan, joka luo ravintolaan aivan ainutlaatuisen tunnelman. Astiat ovat käsityönä valmistettuja ja aterimet kierrätettyjä, kun taas vesilasit ja -karahvit ovat saaneet uuden elämän vanhoista vesi- ja viinipulloista. Pöydissä koristeena olevat pienet maljakot ovat osittain kakkoslaatua ja lautasliinat pellavaa.
Ravintolan tuolit ja pöydät on hankittu tätä toimitilaa varten, mutta tehty kestämään eliniän.
"Vuoden ravintolan titteli on koko Nollan perheelle ihan valtava kunnia. Tämä on meille kiitos jo tehdystä työstä ja osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä. Lämmin kiitos siis kaikille Nollan vieraille ja ystäville, omalle Nolla-perheellemme, yhteistyötuottajillemme sekä tietysti Suomen Gastronomien Seuralle tästä tunnustuksesta", Balać riemuitsee.
Vuoden ravintola -tunnustukset
2021 Vuoden ravintolaa ei valittu
2020 Aanaar, Inari
2019 Chapter, Helsinki
2018 Kaskis, Turku
2017 Grön, Helsinki
2016 Roux, Lahti
2015 SPIS, Helsinki
2014 Ask, Helsinki
2013 Chef & Sommelier, Helsinki
2012 Muru, Helsinki
2011 Ravintola C, Tampere
2010 Juuri, Helsinki
2009 OLO, Helsinki
2008 Postres, Helsinki
2007 Savoy, Helsinki
2006 Demo, Helsinki
2005 George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2002 Vuoden ravintolaa ei valittu
2001 G.W. Sundmans, Helsinki
2000 Chez Dominique, Helsinki
1999 Savoy, Helsinki
1998 Kanavaranta, Helsinki
1997 Vuoden ravintolaa ei valittu
1996 Lyon, Helsinki
1995 Vuoden ravintolaa ei valittu
1994 Safka, Helsinki
1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki
1992 Julia, Turku
1991 Lehtovaara, Helsinki
1990 Amadeus, Helsinki
1989 Henrik´s, Tampere
1988 Bellman, Helsinki
1987 George, Helsinki
1986 Celine, Helsinki
1985 Palace Gourmet, Helsinki
1 kommentti
Paavonen
11.4.2023 17:02
Se on juuri näin
Vastaa kommenttiinhttps://www.ainacom.fi
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/aikakauslehdet/
https://www.lainaa-netistä.fi
https://www.äänikirjapalvelut.fi/elisa-kirja/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/juorulehdet/
Vastaa kommenttiin