Korulauseita

Suunnittelija Tiina Hakala nimesi korunsa eksänsä mukaan.

Korumuotoilija Tiina Hakalan mukaan akryylimuovista kannattaa tehdä vain koruja, akryylimaaleja ja tekokynsiä. “Akryylimuovia ei voi kierrättää. Täytyy tehdä kestäviä tavaroita.”
Korumuotoilija Tiina Hakalan mukaan akryylimuovista kannattaa tehdä vain koruja, akryylimaaleja ja tekokynsiä. “Akryylimuovia ei voi kierrättää. Täytyy tehdä kestäviä tavaroita.”

Suunnittelemiasi titiMadamin eläinkoruja tulee Helsingissä vastaan melkein päivittäin. Mikä on Suomen suosituin elukka?

"Suomessa eniten myyvät bambi, hevonen ja kultakala, Englannissa yksisarvinen. Bongaan koruni kadulla viikottain. Aloimme valmistaa koruja opiskelukaverini Adam Rowen kanssa vuonna 2007 ja pakotimme kaverit käyttämään niitä."

Jäljitelläänkö teitä paljon?

"Kyllä. Emme keksineet laserleikattuja koruja, mutta tiettävästi olimme ensimmäiset, jotka käyttivät metodia eläinaiheisiin. Esimerkiksi Seppälässä myydään nyt koruja, jotka näyttäisivät olevan kopioita meidän malleistamme. Myös yksittäiset suunnittelijat ovat alkaneet tehdä paljon eläinaiheisia laserleikattuja akryylimuovikoruja."

Nimeätte malliston korut kavereidenne mukaan. Onko joku loukkaantunut?

"Ei. Porsasta emme nimenneet kenenkään mukaan, koska ajattelimme sen olevan loukkaus. Koulukaverini sisko oli possufani ja halusi, että korulle annetaan hänen nimensä. Galatee-kultakala on Budapestissa tapaamani ranskalaistyttö, Juan-bambi on lyhytaikainen kolumbialainen romanssini, jolla oli isot ruskeat silmät. Adam on pitkäkaulainen, punapäinen ja pisamainen, joten hänestä tuli kirahvi. Itse olen tiikeri."

Kuinka monta tuntia vietit viime vuonna laserleikkurin kanssa?

"3–4 tuntia päivässä, noin 800 tuntia vuodessa. Leikkurimme nimi on Fred. Valmistamme kaikki korut kahdestaan Adamin kanssa."

Olet valmistunut huonekalumuotoilijaksi. Mikä on maailman kaunein huonekalu?

"Arne Jacobsenin tuoli numero 3107. Opiskelen maisterintutkintoa teollisesta muotoilusta, elanto tulee koruista. Korut ovat etusijalla, titiMadam on kuin oma vauva."

Asuit Englannissa neljä vuotta. Osaatko huonekalumuotoilun asiantuntijana kertoa, miksi englantilaiset lavuaarit ovat niin tyhmiä?

"Englantilaiset ovat vanhanaikaisia tyyppejä, jotka haluavat pitää kiinni ennen 1950-lukua keksityistä asioista, kuten tyhmistä lavuaareista ja lattiamatoista. Niitä asennetaan uusiinkin asuntoihin. Asuin Kentissä kolme vuotta ja Lontoossa vuoden, sama juttu kaikkialla."

Olet suunnitellut korumalliston Animalialle. Kumpaa olet tehnyt viimeksi: syönyt vai silittänyt eläintä?

"Syönyt. Luomunakkeja."

http://www.titimadam.com

http://www.tiinahakala.com

Uraputki

  • 1983 Syntyy.
  • 5 v Suunnittelee Barbielle pinkin sohvan.
  • 16 v Ensirakkaus. “Ihanat jäänsiniset silmät.”
  • 20 v Espanjassa ja Itävallassa baarihommissa.
  • 22 v Alkaa opiskella Kentissä huonekalumuotoilijaksi.
  • 23 v xDarlings-penkki esitellään Milanon huonekalumessuilla.
  • 24 v Perustaa opiskelu-kaverinsa kanssa titiMadam-merkin.
  • 26 v Valmistuu kandiksi.
  • 26 v Lontoon Saachi-galleria tilaa titiMadamilta korun.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi