Bostonilainen ruokakauppa myy muiden markettien poisheittämät ruoat

Daily Table my vanhaksi menneet tuotteet, jotka päätyisivät muuten roskiin.

Kuva: Daily Table Dorchester / Facebook

Bostonin lähistölle perustettiin vastikään voittoa tavoittelematon ruokakauppa, joka myy todella edullisesti tuotteet, joiden paras myyntipäivä on mennyt. Myytävissä tuotteissa on myös viallisia paketteja ja rumia, standardeihin sopimattomia tuotteita. Ruoan tuottajat lahjoittavat kaupalle mielellään yli jääneet tuotteet, sillä kukapa ei haluaisi niitä hyödynnettävän? Yhdysvaltojen ruokakaupat heittävät vuosittain noin 20 miljardia kiloa ruokaa roskiin, ja samalla köyhä kansa kasvaa kiloissa ruokkien itseään edullisella, epäterveellisellä pikaruoalla.

Daily Tablen perustaja Doug Rauch kertoo BNN:lle:

"Amerikkalainen nälkä ei ole ruoan nälkää, vaan tarpeellisten, terveellisten ravinteiden puutetta. Ajatus kaupan taustalla on se, että voimme tarjota ihmisille edullista ravintoa. Ruokaa, joka on terveellistä ja josta saa voimaa."

Kaupassa ei myydä ruokaa, joka on vanhentunutta niin, että se olisi vaaraksi ihmisen terveydelle. Koko kaupan tarkoitus on, että edullisesti voi syödä terveellisesti. Parasta ennen -päivämäärät ovat usein liian varovaisia eivätkä Daily Tablen mukaan ole kiveen kirjoitettuja ruokaturvallisuuspäivämääriä - vain suosituksia. Jos Daily Table toimii, lisää kauppoja avataan muuallekin Yhdysvaltoihin. Direktiivien ja sääntöjen piinaamassa Suomessa tällaista tuskin tullaan näkemään. 

1 kommentti

15.12

15.12.2015 21:27

Olemmmeko tosiaan niin tyhmiä ja pelkureita, että " sääntöjen piinaamassa Suomessa " on poissuljettua tällaisen "keksinnön" toteuttaminen, missä hylätty käyttökepoinen ruoka jaetaan tai myydään halvalla tarvitsijoille?
Kun syö kelvotonta, halpaa kaupasta ostettua roskaruokaa, niin kyllä siitä kipeäksi tulee, ja kuolema korjaa ennen aikojaan.
Tuotteiden eräpäivät ovat määrätyt varman päälle tuottajien vastuun takia.
Ja jokainen voi terveellä järjellä, nenällä ja silmillä arvioida eräpäivän ylittäneen ruoan terveellisyyden.
Vai mitä?
Ja tuli vain mieleen, että onko olemassa, tai olisiko keksittävissä BAKTEERIPITOISUUDEN MITTARIA, jonka tökkää tuotteeseen, vaikka kännykkäsovelluksen kera?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi