Ei mustaa vihanneslaatikkoa!

SOK:n vaatimukset saman värisistä vihanneslaatikoista kerää vastustusta.

Ei mustia vihanneslaatikoita -lause särähtää korvaan, varsinkin näin joulun alla. Ensin pohtii, että mitähän joulupöydän herkkua tässä nyt vastustetaan. Sitten kuulee, että kyse on lähiruoan puolesta taistelemisesta, niin herää pelko, että musta viittaa kilpailevien viljelijöiden ihonväriin. Huh, onneksi kyse ei ole siitä.

Kauppapuutarhaliitto ry, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund r.f. (SLC) ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto ry (MTK) ovat huolissaan S‐ryhmän suunnitelmista heikentää kasvisten alkuperän näkymistä kaupoissaan.

SOK on esittänyt tavarantoimittajilleen, että jatkossa kasvisten kuljetus- ja esillepanopakkausten tulee olla kokonaan mustia. Niissä ei saa olla tavarantoimittajan tunnuksia tai kasvisten alkuperää osoittavia merkintöjä.

Ei mustaa vihanneslaatikkoa -kampanja on raikkaan selkeä: tavoitteena on säilyttää värien kirjo vihanneslaatikoissa, jotta kuluttajalla on hieman enemmän visuaalista informaatiota tuotteen alkuperästä. Tämän on tarkoitus parantaa suomalaisten kasvisten asemaa markkinoilla.

2 kommenttia

Kiviakin

25.12.2012 01:24

Ja prkele kiviäkin kiinnostaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

progress

26.12.2012 17:38

Taas pidetään kuluttajia tyhminä. Jos asiakas TODELLA välittää siitä, minkämaalaisia rehuja ostaa, kyllä hän lukee alkuperämerkinnät hintalapusta.

Lontoossa asuessani (4 vuotta sitten) oli jo täysin tavallista, että lähikaupan vihannes/hedelmälaatikot ovat kaikki samanvärisiä. Useimmiten juuri mustia. Eipä näyttänyt laatikoiden väri aikuttavan asiakkaiden ostokäyttäytymiseen millään tavalla. Köyhät ostavat ulkomaista ruokaa (koska se on halvinta) ja ne joilla rahaa on, ostavat kotimaista (siis englantilaista) mikäli heitä huvittaa.

Suomessa on laki sellainen, että ruuan alkuperämaa on pakko ilmoittaa. Vihanneslaatikot voidaan muuttaa vaikka näkymättömiksi mutta kauppiaan on silti pakko ilmoittaa, mistä maasta vihannekset/hedelmät on tuotu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi