Mamut duunissa

Miksi intialainen työllistyy paremmin kuin kantasuomalainen? Ari Peltosen road show -selvitys.

Dawudin, Wisamin, Goranin, Esamin ja Shawnin sukulaiset ovat saaneet töitä.
Dawudin, Wisamin, Goranin, Esamin ja Shawnin sukulaiset ovat saaneet töitä.

Miksi intialaiset työllistyvät Suomessa paremmin kuin kantasuomalaiset? Miksi somalialaisten työttömyysprosentti on 56? Ja miksi niin moni ulkomaalaistaustainen ajaa bussia, muttei ratikkaa? Annetaan maahanmuuttajien puhua itse. Politiikan toimittajamme Ari Peltonen lähti kenttätutkimuksiin.

Ulkomaalaisten työttömyysasteessa Suomessa on suuria eroja. Miten on mahdollista, että intialaiset työllistyvät Suomessa lähes kymmenen kertaa paremmin kuin vaikkapa afgaanit tai somalit?

Tilastoista voimme päätellä ainakin seuraavaa.

1. Työttömyysprosentti on korkeampi kansallisuuksilla, jotka ovat useimmiten turvapaikanhakijoita. Afganistanilaisilla se on 60 prosenttia (18–64-vuotiaat).

2. Niissä eivät näy Suomessa syntyneet somalitaustaiset Suomen kansalaiset ja ne kauan Suomessa olleet alun perin turvapaikkalaiset, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden hakemuksesta. Kansalaisuuden edellytyksenä on tyydyttävä suomen ja ruotsin kielen taito ja pääsääntöisesti kuuden vuoden yhtämittainen asuminen Suomessa. Kauan Suomessa ollut, kielitaitoinen ex-turvapaikkalainen ja toisen polven maahanmuuttaja lienee myös paremmin juurtunut ja työllistynyt kuin juuri maahan muuttanut. Vuonna 2009 Suomen kansalaisuuden sai hakemuksesta 236 somalia. Suomessa asui 5 570 Somalian kansalaista vuonna 2009. Suomen väestöstä puhuu äidinkielenään somaliaa 11 681. Puolet Suomen somaleista ei siis näy Tilastokeskuksen ulkomaalaistyöllisyystilastossa. Näin ollen Suomen somaleiden työllisyydestä saattaa saada harhaanjohtavan kuvan.

3. Tuoreimmat tilastot ovat taantumaa edeltävältä ajalta vuodelta 2007. TV-uutiset kertoi juuri hoiva-alalla työskentelevien ulkomaalaistaustaisten kaksinkertaistuneen 2000-luvulla – uusimman tiedon ollessa vuodelta 2007.

4. Jotkut kansallisuudet työllistyvät jopa suomalaisia paremmin, esimerkiksi intialaiset. Heitä on paljon hyvää koulutusta vaativissa töissä, myös niin sanottuina lähetettyinä työntekijöinä. Romanialaisten ja suomalaisten työttömyys menee muuten aivan päittäin.

Mutta se tilastoista, kysytään maahanmuuttajilta itseltään.

Vuosaari here I come

Lähden Itä-Helsinkiin selvittämään syytä ulkomaalaisten työttömyyden suureen eroon. Ensimmäinen etappi on itämetron viimeisistä etapeista toinen, eli Vuosaari. Aseman seutu muistuttaa gettoa. Nuori suomalaismies kertoo alueesta.

"Täällä on paljon syrjäytyneitä, jotka ottaa kuppia. Joskus suomalaiset rähisevät ulkomaalaisille, että painukaa töihin siitä maleksimasta. Ne kun viihtyy täällä, koska on niin hyvät rannat!"

Kysyn pakistanilaiselta bussikuskilta, miksi heidän joukostaan löytyy todella paljon ulkomaalaistaustaisia, mutta ratikkakuskien joukosta heitä saa etsiä.

"Hyvä kysymys. Syynä voi olla ettei meiltä vaadita kovin hyvää kielitaitoa. Lisäksi ratikkakuskin töissä pysytään paremmin, bussikuskin työ on monille väliaikaista. Iso osa kuskeista tulee Somaliasta, Venäjältä, Virosta ja Balkanilta."

Hämmästyttävää, että intialaiset työllistyvät jopa paremmin kuin kantasuomalaiset.

"Heillä on usein omat yritykset ravintola- tai vaatealalla. Vaikka on hyvä, että on sosiaaliturva huonoja aikoja varten, niin intialaiseen kulttuuriin kuulu tehdä töitä, jos niitä löytyy. Kuukausi- tai vuositolkulla kotona makaaminen tappaa ihmisen".

Vaihdetaan maisemaa Rastilaan. Sieltä löytyy 5-vuotiaana Irakista Suomeen tullut, suomen kieltä täydellisesti puhuva 25-vuotias nainen.

Faisal Shohzad on Pakistanista ja töissä Itellassa.
Faisal Shohzad on Pakistanista ja töissä Itellassa.

Mistä johtuu, että peräti 56 prosenttia irakilaisista on työttömänä?

"Käypä kysymässä niiltä, jotka on työttömänä! Mieheni ja kaikki sisarukseni ovat töissä, itse olen Itäkeskuksen Stockmannilla. Äiti on tarhanopettaja."

Asiantuntijat selittävät että jos tulee irakilaisten tapaan alueelta, jossa soditaan, ovat ihmiset usein niin traumatisoituneita, etteivät kykene tekemään töitä.

"Kyllä ne on työkykyisiä ja voisivat elää ilman avustuksia!"

Usein kuulee nimen haittaavan työnsaantia.

"Mua ei ole haitannut, mutta miehen sukunimi sekoitetaan usein somaleihin ja se on haitannut. Kun kasvokkain näkee, että on Irakista, niin se ei haittaa."

22-vuotias Itellassa töissä oleva pakistanilainen Faisal Shohzad ylistää intialaisia.

"Me olimme sama maa ennen vuotta 1947. Ihmiset ovat samanlaisia, samoin kulttuuri uskontoa lukuun ottamatta. Me olemme hyvin kouluttautuneita, päinvastoin kuin somalit. Tunnen paljon kovia somalityöntekijöitä, mutta myös somaleja, jotka ovat tulleet Suomeen hyödyntämään hyvää sosiaaliturvaa. Kielen oppiminen on tärkeintä. Joskus on hyvä, ettei osaa tullessa edes englantia, sillä silloin on jokseenkin pakko opetella suomea."

Itäkeskukseen, siellä kysymyksen teen

Seuraava kohde onkin sitten ainakin periaatteesa Suomen suurin kansojen sulatusuuni, eli Itäkeskus. Kesällä vartijoille annettiin oikeus puuttua pahamaineisen Tallinnanaukion häiriöihin, koska poliisin resurssit eivät siihen riitä.

"Eri kansalaisuudet ovat lähinnä omiensa kanssa, joten siinä mielessä tämä ei ole välttämättä sulatusuuni. Päivällä ei suomalaiset huutele, mutta viikonloppuiltaisin alkoholin voimalla joskus käsketään painumaan takaisin Afrikkaan. Välillä ulkomaalaiset huutelevat suomalaisille ja välillä eri etniset ryhmät keskenään, aivan kuin suomalaisetkin toisilleen", kertoo poliisipartio.

Kaksi vuotta Suomessa opiskellut kiinalainen Chung hengaa metroaseman kupeessa.

"Oikeastaan kaikki kiinalaiset, jotka eivät opiskele, ovat töissä. Siivoajina, professorit opettavat ja osa on Nokialla. Kiinalaiseen kulttuuriin ei kuulu työttömänä makoilu", hän kertoo.

Suomessa asuvat kiinalaiset tekevät töitä tai opiskelevat, kertoo Chung.
Suomessa asuvat kiinalaiset tekevät töitä tai opiskelevat, kertoo Chung.

Suurin osa vastaantulevista somaleista on tähän mennessä kieltäytynyt kommenteista. Tallinnanaukiolla kävelevät somalikundit Ahmed Ismael, 21, ja Mahmud Sarak, 27, sen sijaan eivät.

"Työttömyys johtuu rodusta. Olen kuullut myös, että työpaikan saanti vaikeutuu, kun sanoo nimekseen Mohammed. Etsin parhaillaan töitä, kun pääsin vasta pari viikkoa sitten armeijasta. Meitä oli muutama somali samassa yksikössä ja meihin suhtauduttiin ihan samalla lailla kuin perinteisiin suomalaisiin", kertoo Ahmed.

"Mulla taas on oma turvallisuustarvikkeita myyvä yritys. Ennen kaikki somalit olivat työttömänä, tänään 80 prosenttia on töissä. Ja on tekosyy sanoa sota-alueelta tulon estävän töiden tekemisen!", toteaa Ahmed.

"Jos naisilla on mahdollisuus, tekevät hekin usein töitä ja sen hyväksyvät miehetkin. Mutta ei oikein ole somalipariskuntaa, jossa ei olisi lapsia ja se tietenkin vaikuttaa", jatkaa Ahmed.

Suomessa asuvien ulkomaalaisten työllisyys oli ennen lamaa kaikissa ryhmissä paranemassa, bosnialaisten ja ukrainalaisten työttömyys peräti puolittui viidessä vuodessa 40 prosentista kahteenkymmeneen. USA on valtio, jossa somalit ovat työllistyneet selvästi esimerkiksi Pohjoismaita paremmin. On esitetty, että sopeutuminen Yhdyvaltoihin on helpompaa, koska erilaisia etnisiä ryhmiä on niin paljon, kieli on maailman yksi tunnetuimpia ja selvitäkseen on pakko tehdä töitä. Toisaalta töitä myös saa helpommin. Lisäksi hyvinkoulutettu väestö myös muuttaa Yhdysvaltoihin, koska uskoo pärjäävänsä siellä.

"Asun Ruotsissa ja siellä somalien ei ole hankala saada töitä. Se riippuu myös missäpäin asuu, Göteborgissa ei ole ongelmia. Se on myös ikäpolvikysymys, vanhemmat vain istuvat kotona, koska eivät osaa kieltä. On käytännössä mahdotonta löytää töitä, jos ei puhu kieltä, opetelkaa aina maan kieli!", korostaa 23-vuotias Mohammed.

Tuosta tuleekin mieleen, kuinka Suomessa usein vaadittu molempien kotimaisten kielten taitaminen haittaa ulkomaalaisten työllistymistä.

Seuraavaksi Itiksen kauppakeskukseen, jossa melkeinpä puolet näyttäisi olevan ulkomaalaistaustaisia. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan virolaiset työllistyvät parhaiten, lähinnä rakennus-, siivous- ja hoiva-alalla, jopa paremmin kuin krantut kantasuomalaiset paluumuuttajat. Virolaiset eivät kuitenkaan erotu katukuvasta ja päivällä he olivat tietysti töissä. On alkuilta, mutta en tapaa vieläkään ainuttakaan, koska perjantaina he tuppavat palaamaan viikonlopuksi kotikulmilleen. Vastaan kävelee viiden vietnamilais-bosnialais-libanonilais-turkkilais-ranskalais-iranilais-venäläis- ja espanjalaistaustaisen teinin ryhmä.

"Ei meidän sukulaisilla ole mitään ongelmia saada töitä. Ja kaikki meistä tekee tulevaisuudessa mieluummin vaikka jotain paskaduuneja kuin nostelee työkkäreitä!"

Mieleen juolahtaa, että vähemmän peitetyt somalinaiset olisivat suopeampia kommentin antajia, varsinkin jos heitä lähestyy ensiksi naispuolinen valokuvaaja. Vihdoin nappaa.

"Minä teen hoitajakeikkoja. Ennen somalien oli vaikea löytää töitä, nyt se riippuu ammatista. Minulla on yksi lapsi, eikä Suomessa perhe estä naisten työntekoa kun on päiväkodit", sanoo nainen, joka ei kerro nimeään.

Maahanmuuttaja-unelma

En tapaa ainuttakaan loisivaa ulkomaalaistaustaista, jotkut juoksevat nauraen karkuun aiheen kuullessaan. Sitten törmään aivan sattumalta varsinaiseen unelmamaahanmuuttajaan, 20 vuotta sitten Suomeen kiintiöpakolaisena tulleeseen 38-vuotiaaseen Iranin kurdiin. Aina halutaan aivovuotoa muualta Suomen hyväksi ja tässä sitä riittää:

"Olen työskennellyt Hesarissa, IT-, multimedia- ja kustannusalalla. Olen kääntänyt Seitsemän veljestä kurdin kielelle, suomen opin puolessa vuodessa. Olin poliittinen pakolainen. Kolme kuukautta Suomeen tulon jälkeen aloitin opettajan työt."

Voisi kuvitella, että pakolaisen on vaikea luottaa viranomaisiin, kun niistä on lähinnä karmeita kokemuksia.

"Juuri näin. Kehitysmaissa on korruptiota, eikä poliisi ole koskaan ystävä, vaan se jota pitää pelätä. Kestää aikansa, että voi luottaa viranomaisiin. Olen ollut kahdessa sodassa ja voin ymmärtää sen traumatisoivan niin, ettei ole työkykyinen. Muistot palaavat mieleen ja odotukset turvapaikan tarjonneesta maastakaan eivät ole realistisia. Jotkut turvapaikanhakijat olettavat voivansa palata parin vuoden kuluessa takaisin, eivätkä sen takia opettele kieltä ja yritä juurtua tänne."

Rasisteille ei kelpaa mikään. Jos ulkomaalaiset tekevät töitä, valitetaan että he vievät suomalaisten työpaikat ja jos eivät tee, niin valitetaan etteivät tee töitä.

"En pidä tuota rasistisena, ihmisillä on oikeus mielipiteisiin, on ihan tervettä olla huolissaan. Toisaalta se on valinta. Joko pidämme heitä mahdollisuutena, taloudellisesti, kulttuurillisesti ja niin edelleen. Tai pidämme heitä uhkana, jolloin rakennamme muurin heitä vastaan, eikä ulkomaalaiset pysty sen takia liittymään yhteiskuntaan."

Onko suomalaisten tekopyhää syyttää muita samasta, mitä itse tekivät 1960- ja 1970-luvulla, eli muuttivat Ruotsiin paremman elintason ja anteliaan sosiaaliturvankin takia?

"Se oli eri sukupolvi ja nykyinen sukupolvi ei ole siitä vastuussa."

Mitä mieltä olet Eero Heinäluoman mielipiteestä, ettei tänne kaivata ulkomaalaisia hommiin aloille, joissa on työttömyyttä?

"Tuskin työllistyisivät ilman ulkomaalaisiakaan. Ja pitää muistaa, että ulkomaalaisetkin luovat uusia työpaikkoja. Ja jos ajatellaan, että pitää tukea vaikka viisi vuotta parikymppistä pakolaista ennen kuin tämä menee töihin, niin syntyperäistä suomalaista pitää tukea ainakin 20 vuotta."

Mitä mieltä olet lauseesta maassa maan tavalla? Sen mukaan ainakin minun pitäisi lähteä maanpakoon, koska en koskaan sauno, syö makkaraa, mökkeile, hiihdä, vietä juhannusta, joulua tai itsenäisyyspäivää, pakettimatkaile Kanarialla, Thaimaasssa tai Rhodoksella, haaveile lottovoitosta, kesällä hemmitinmoisista helteistä ja lumisesta pakkastalvesta, vauhkoa Mannerheimista ja Kekkosesta, pidä Arvi Lindia luotettavimpana suomalaisena, pidä Spedeä nerona, päiväristeile, tuo viinaa Virosta, jännitä Euroviisuja, omista yksityisautoa, haaveile omakotitalosta ja kahdesta lapsesta, juo kahvia tai maitoa, käy lavatansseissa ja lauantai-iltapäivisin ostoskeskuksessa, asu rumassa pikkukaupungissa, käy kirkossa kastajaisissa, häissä ja hautajaisissa, pelaa pesäpalloa, liikutu Suvivirrestä, Joutsenlaulusta enkä varsinkaan Murheellisten laulujen maasta.

"Heh, se on ihan hyvä lause. Mutta mikä on maan tapa? Sen voi jokainen itse päättää!"

Muukalaisista

Eiköhän suurin osa esimerkiksi Suomen somaleista ole suomalaisia. Kun ihminen on syntynyt ja asunut koko elämänsä Suomessa, niin mikäköhän on kansalaisuus? Ulkomaalainen ja ulkomaalaistaustainen ovat eri asioita, vaikka jälkimmäinen onkin hankala sanahirviö.

Rasismista huolestuneet käyttävät usein ilmaisua muukalaisvihamielinen, vaikka jo pelkkä ilmaisu on rasistinen. Onko muukalainen, jos itse tai vanhemmat ovat syntyneet Suomen rajojen ulkopuolella? Entä turistit, ovatko ne muukalaisia? Ovatko Espanjan Aurinkorannikolla asuvat suomalaiseläkeläiset espanjalaisnäkökulmasta muukalaisia?

Muukalaisista tulee mieleen ulkoavaruudesta tulleet alienit. Eivät kai ulkomaalaistaustaiset nyt sentään sellaisia 2010-luvun Suomessa ole?

Ulkomaalaisten työttömyysaste (18–64-vuotiaat)

 • Afganistan 60 %
 • Irak 56 %
 • Somalia 56 %
 • Iran 44 %
 • Entinen Serbia ja Montenegro 34 %
 • Vietnam 33 %
 • Venäjä 28 %
 • Thaimaa 23 %
 • Turkki 20 %
 • Bosnia-Hertsegovina 20 %
 • Ukraina 20 %
 • Ruotsi 12 %
 • Espanja 11 %
 • Italia 10 %
 • Yhdysvallat 10 %
 • Viro 9 %
 • Britannia 9 %
 • Ranska 8 %
 • Kiina 8 %
 • Romania 8 %
 • Puola 8 %
 • Saksa 8 %
 • Alankomaat 7 %
 • Intia 7 %

Lähde: Tilastokeskus 2007

61 kommenttia

Krzyztof

5.8.2010 15:55

Niin. Kyllähän suurin osa muista mamuista töitä tekee mutta somput harvemmin. Ja vaikka tekisikin niin silti heidän kulttuurinsa on niin kaukana eurooppalaisesta että olisi parempi että pysyisivät siellä Afrikan sarvessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janne

5.8.2010 15:55

Täytyypä sanoa että tässä oli oikein mieltäilahduttavan hyvä artikkeli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tilastoharhaa

5.8.2010 21:24

""Ei meidän sukulaisilla ole mitään ongelmia saada töitä. Ja kaikki meistä tekee tulevaisuudessa mieluummin vaikka jotain paskaduuneja kuin nostelee työkkäreitä!""

Olipa Paska vielä löytänyt sen lähes ainoan "yksinhuoltaja" naisen joka käy töissä sompuista.

Tilastollisesti oli tietysti mukava lukea mitä tuo "meidän sukulaiset" pitää sisällään. Äiteekin työssä käy, ja muutkin suvun naimisissa olevat naiset? Right.....

Toimittajat eivät vain yksinkertaisesti saa näitä burkhapäitä haastateltavaksi koska he eivät ainakaan miespuoliselle nähtävästi halua antaa lausuntoja. Silti heitä ja muita suurperheellisiä monen lapsen kanssa päivät pitkät vaeltavia naisia näkee itä-helsingissä paljonin.

On todellisuutta joka ei näy reportaasesissa ja näin ollen maailmankuva muodostuu vain näistä "hyvistä köyhistä" - äänestäkää vihreitä tai ruotsalaisita - lisää rikkautta (heille).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tosi_on

5.8.2010 22:08

Maahanmuuttajaa täytyy tukea viisi vuotta, ennen kuin tästä tulee tuottava kansalainen. Syntyperäistä suomalaista täytyy tukea ainakin 18 vuotta, korkeakoulututkinnon suorittaneita huomattavasti kauemmin, ennen kuin näistä tulee tuottavia kansalaisia. Erittäin hyvä poinnti ja uusi ajatus! Kiitos!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaahasko

5.8.2010 22:32

". Syntyperäistä suomalaista täytyy tukea ainakin 18 vuotta, korkeakoulututkinnon suorittaneita huomattavasti kauemmin, ennen kuin näistä tulee tuottavia kansalaisia. "

Ja taas ajatellaan vain miehiä. Ne somalinaiset eivät todellakaan työllisty hyvin eivätkä tuota yhtään mitään kun tekevät kotona vain uusia lapsia.

Miten kukaan voi antaa töitä hunnutetulle lukutaidottomalle naiselle?

(outo diskurssi näissä jutuissa: suomalaisia käsitellään joukkona joissa tuottavina kansalaisina ovat sekä mies että nainen, molemmat myös saavat yhteiskunnan kalliisti maksamaa koulutusta). Sompuista puhuttaenssa "yhteisestä sanattomasta sopimuksesta" retoriikka koskee vain miehiä - tai sitten asiaan ei kerta kaikkiaan uskalleta puuttua tai kommentoida).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Faktaa

6.8.2010 00:42

Taas tulee se todellisuus hyvin esille. Ne jotka haluavat sopeutua tai kasvavat kulttuuriin tänne nuorina tulleina pyrkivät ansaitsemaan itse elantonsa jos mahdollista. Loput voikin sitten lähettää takaisin kotio.

Suomalaista tavallista kasvavaa lasta ei tarvitse valtion tukea päivääkään. Sen tekevät heidän vanhempansa rahoilla joista valtio on jo vienyt siivunsa. Uusi ajatus tuo 18 vuoden tukeminen kyllä on, saman suuruinen valhe.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hndrich

6.8.2010 08:46

Joo ihan hieno taas kun on "vahingossa" otettu haastateltaviksi niitä jotka tekevät jotain täällä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samin_eno

6.8.2010 10:18

Huono vitsi. Absoluuttisesti voi sanoa että Suomen kannalta tästä väestä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Piste.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juhan-i

6.8.2010 10:29

Tässä näppärästi unohdetaan kaikki "edulliset" ulkomaalaiset opiskelijat, jotka hankittuaan ILMAISEN TUTKINNON SUOMALAISTEN VERONMAKSAJIEN KUSTANNUKSELLA poistuvat välittömästi maasta.

No, mitä tosiasioista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

faktaa

6.8.2010 10:37

Suomalainen, eikö olisi mukavaa matkustaa vaikkapa kreikkaan,turkkiin tai bulgarian hiekkarannoille ja
paikan päällä ko. maa antaisi rahaa lomakassaasi ja vielä maksaisi paluulenotkin. Eikö olisikin
ihanaa lomailla vaikkapa 3 kuukautta näin ulkomailla. Köyhillä suomalaisilla eläkeläisilläkin
olisi edes kerran elämässä varaa ulkomaan lomaan. Mutta ei. Vain maailmankaikkeuden suurimassa hölmölässä
eli suomessa tarjotaan tällaista lomailua eli.........

Tätä saat kun äänestät vihreitä ja rkp:tä.......

TURVAPAIKKATURISMIA:

TYHMÄT SUOMALAISET MAKSAA 3 KK LOMAILUN TÄÄLLÄ JA VIELÄ PALUULENNOTKIN!:
Yli 200 maastapoistettua lennätetään rajan yli kuukausittain ...
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/05/1133414

-Rikollisjoukon epäillään välittäneen romanikerjäläisiä Suomeen
http://yle.fi/alueet/helsinki/helsinki/2009/11/rikollisjoukon_epaillaan_valittaneen_romanikerjalaisia_suomeen_1156245.html

-Romaniasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Haavisto uskoo, että romanikerjäläisten maahantuloon, varasteluun ja kerjäämiseen saattaa liittyä ihmiskaupan piirteitä. Hänen mukaansa nyt esiin tulleet rikosketjut viittaavat järjestäytyneeseen toimintaan.
http://www.kp24.fi/uutiset/51530/Romanikerj%C3%A4l%C3%A4iset-ihmiskaupan-uhreja-

-tilastot:Vuonna 2007 poliisin tietoon tuli yli 1200 romanialaisen tekemää rikosta. Romanialaisia epäiltiin yli 900:sta omaisuusrikoksesta, kuten varkaudesta, näpistyksestä tai petoksesta.

Myös liikennerikoksista romanialaisia epäiltiin yli sata kertaa.

- Se mikä on tietenkin hyvä, on se, ettei heitä epäillä vakavista rikoksista. Esimerkiksi vakavaa organisoitua rikollisuutta ei ole, Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thors kommentoi lukuja.

Rikosten määrä kasvanee myös tänä vuonna, sillä kesäkuuhun mennessä poliisi on kirjannut romanialaisten tekemiä rikoksia yli 800. Se on lähes 70 prosenttia
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2008/08/682448

-Romanialaiset tehneet useita asuntomurtoja Turussa
http://www.ts.fi/online/lahialue/59544.html

-Kerjäläisiä epäillään vanhusryöstöistä
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2095909

-Ulkomaalaisten rikollisten asuntomurrot nousussa
http://www.vartti.fi/artikkeli/6cf3c6f9-e3a4-4800-9ae0-6563ba4cbec9

-YLE: Romanialaiskerjäläiset hakevat turvapaikkaa Suomesta:

Romaniasta tulleet romanikerjäläiset ovat ryhtyneet hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisille on huhtikuun aikana turvapaikkahakemuksen jättänyt 53 romanialaista.

Osa romanialaisista on juuri maahan tulleita, osa taas on kertonut olleensa jo Suomessa kolmisen viikkoa ja tulleensa sen jälkeen hakemaan turvapaikkaa lentoaseman yksiköstä, kertoo komisario Tapio Santonen Liikkuvan poliisin lentoasemayksiköstä.

- He ovat ilmeisesti kuulleet, että voivat hakea turvapaikkaa ja sitä myöten sitten tehneet nämä turvapaikkahakemukset. Tänään viitisen kappaletta, tulivat ihan henkilöautolla.

Huhtikuussa turvapaikkaa hakeneiden romanialaisten määrä on yhtä paljon kuin maahanmuuttovirasto tilastoi heitä koko viime vuoden ajalta. Tällä hetkellä Helsingin vastaanottokeskuksissa on 41 romanialaista turvapaikanhakijaa.

EU-maasta tulleina heillä ei ole oikeutta turvapaikkaan, mutta hakemuksen käsittelyajan he saavat kuitenkin asua vastaanottokeskuksessa ja saavat sosiaaliavustuksena henkilöä kohden 292 euroa kuukaudessa, jos joutuvat hankkimaan ruokansa itse tai 87 euroa kuukaudessa jos vastaanottokeskuksessa on ruokapalvelut.

Huhtikuussa turvapaikkaa hakeneiden romanialaisten määrä on yhtä paljon kuin maahanmuuttovirasto tilastoi heitä koko viime vuoden ajalta. Helsingin vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 41 romanialaista turvapaikanhakijaa.

Johtava asiantuntija Jarmo Räihä Helsingin sosiaalivirastosta on puheenjohtajana työryhmässä joka pohtii katukerjäämisen lieveilmiöiden suitsimista. Hänen mukaansa romanialaiset turvapaikanhakijat voivat voittaa turvapaikkahakemuksella noin kuukauden sosiaaliavun.

- Turvapaikanhakijoille on toimeentulotuki sen ajan, kun hakemusta selvitetään ja se kestää Helsingissä varmaan 3 - 4 viikkoa. Osa heistä kerjää samalla tuolla Helsingin kadulla. Sitä on vaikea näyttää toteen, mutta tällainen käsitys meillä asioista on, Räihä sanoo.
http://mediaseuranta.blogspot.com/2010/04/yle-romanialaiskerjalaiset-hakevat.html

-Kun rikoksesta tuli liiketoimi
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blog/show?id=2119722%3ABlogPost%3A194128&commentId=2119722%3AComment%3A195660&xg_source=activity

Ruotsi käännyttää turvapaikanhakijat – tulevat Suomeen
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/54572-ruotsi-kaannyttaa-turvapaikanhakijat-%E2%80%93-tulevat-suomeen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

6.8.2010 10:57

Hnrich:
Minähän totesin jutussa,että suurin osa kieltäytyi haastattelussa. Älykäs ihminen voi tehdä siitä johtopäätökset. Tuskin kaikki heistä olivat työttömiä, mutta aivan taatusti iso osa. Noin sataa yritin haastatella.
Faktalle:
Väitätkö, ettei valtio tue MILLÄÄN TAVALLA esim.päiväkoteja ja kouluja!? Ei kuule niitä tueta pelkästään heidän vanhempiensa rahoilla. Minulla ei ole, eikä tule, ainuttakaan lasta, mutta aivan takuulla osallistun verorahoillani toisten lasten kasvattamiseen. On laskettu että syntyperäinen suomalainen maksaa miljoona euroa ennen kuin alkaa "tuottaa" valtiolle.
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rasistipeltonen

6.8.2010 12:01

Suomalaisten suurin ongelma mamujen suhteen on se,että suomalaiset eivät ymmärrä muiden maiden kulttuureihin kuuluvaa
epätotuuksien puhumista ja suoranaista päin naamaa valehtelua. Varsinkin näissä muslimikulttuureissa tämä on aivan
jokapäiväistä ja normaalia. Mutta pölhö suomalainen luulee aina kaikkea kuulemaansa totuudeksi.
Kari Suomalainen toi tämänkin loistavasti esiin eräässä piirroksessaan:
http://i40.tinypic.com/xf4oy.gif

http://img8.imageshack.us/i/57000e.jpg/
http://i40.tinypic.com/2iqy51u.gif

muuten, mistäköhän juontaa tuo peltosen rasistinen suomalaisviha?
huonosta isäsuhteesta? homoudesta? vai mistä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Uskonasia

6.8.2010 12:57

Joku vedätti "toimittaja!" Ari Peltosta aika pahasti. Eipä ihmemiehestä mainita edes nimeä. Tällaisen neron olisi luullut uskaltavan ilmaista henkilöllisyytensä. (Ei kukaan opi suomea puolessa vuodessa!). Miehen kertomus vain osoittaa, että tällaisia valehtelijoita tänne tulijoissa piisaa - ja toimittajat uskovat!

Lisäksi tiedoksi Peltoselle: "Maassa maan tavalla" ei tarkoita hänen luettelemiensa asioiden pitämistä, vaan aivan muuta. Esimerkiksi sitä, että suomalaisten ei tarvitse luopua suvivirren laulamisesta, vaikka se ei maahanmuuttajien kulttuuriin kuulukaan. Nythän tuntuu siltä, että täällä pitäisi luopua kulttuuriimme kuuluvista asioista, jotta tänne tulleilla olisi parempi mieli!. Kohta varmaankiin hyväksytään moniaviollisuus ja edellytetään, että suomalaisten naisten pitäisi puketua burkhaan. Aika tarkoitushakuinen artikkeli Peltoselta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AurinkoinenKurpitsa

6.8.2010 14:34

Erittäin hyvää työtä toimittajalta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Smy

6.8.2010 14:39

Kylläpäs oli viihdyttävää lukemista, hyviä vitsejä juttu täys.
Mut odotin kyllä vähän todenmukaisempaa tarinaa, varmaan ne nauraen karkuun juosseet olisivat antaneet oikein kysyttynä oikeita vastauksia.
Kuukauden sairaslomalla olleena ja ihmisiä seuranneena, pystyi kyllä erottamaan työttömän ja kesälomailijan, eli sen joka oli tottunut olemaan jouten, ja sen joka yritti aktivoida itseään lomallakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

viitteet

6.8.2010 15:10

On laskettu että syntyperäinen suomalainen maksaa miljoona euroa ennen kuin alkaa "tuottaa" valtiolle." Mistä vetäsit? Passiivi ja ilman viitettä, huippujournalismiä city-lehden totuttuun tyyliin.

ELI: syntyneet 2009, 60340 mukulaa, menee vaikka 20v. töihin kukin maksaa miljoonan ja joka vuosi syntyisi saman verran. Per kk kukin kustantaa 1000000/240kk=4166,66€ (oho, aika kallista), ja 20v ikäryhmät elätetään eli 20v*60340nassikka*4166,66€*12kk=60339903456€/v toisin sanoen 60 miljaardia ja rapiat vuodessa perkeleen äpäröihin. Valtion budjetti 2009 45,6 miljaardia, ovat varmaan tehneet virheen budjettia raapiessa ja pitäs äkkiä nykästä vaikka Kreikalta lainaa, jotta pystyttäs edes lapset kouluttamaan ja hampilääkärit jne. (nämä tiedot 3min www.stat.fi)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

olvaniili

7.8.2010 04:54

Kaikista enemmän tai vähemmän ulkomaalaisista tutuista vain yksi ei tee työtä, vaan on kotiäiti.

Enpä muuten yhtään kadehdi niitä, jotka ovat kotimaastaan paenneet esimerkiksi uskonnon vaihtamisen/siitä luopumisen vuoksi, seksuaaliseen suuntautumisen tai pakkoavioliitosta kieltäytymisen vuoksi, sisällissodan tai nälänhädän tieltä.

Meikäläisellä akateemikolla ei taida olla paljon yhteistä esim. Pohjanmaan lestadiolaisäidin kanssa, joka synnyttää lapsen joka vuosi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

keijoeinari

7.8.2010 16:19

shawnkuvasta kiitti noista huutomerkeistä,

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ex-RVK

8.8.2010 08:30

Ratikkakuskeissa on useita maahanmuuttajia. Ratikkakuskin pitää ymmärtää paremmin suomea kuin bussikuskin, siksi maahanmuuttajia ei ole niin paljoa ja Virosta, Venäjältä, Jugoslavian alueelta ym. tulleita kuskeja voi luulla ihan kantasuomalaisiksi (ulkonäkö+kielitaito)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

veronmaksaja

8.8.2010 12:29

Olisi mukava tietää kuinka suuri osa esimerkiksi näistä "työssäkäyvistä" somaleista työskentelee erilaisissa valtion ja kuntien hommissa, joista ei ole meille koko lystin rahoittajille tuon taivaallista hyötyö. Eli erilaisissa synergiansiltaprojekteissa, tulkkaamassa toisilleen, erilaisina kiintiövaltuutettuina jne. Jos Hesaria on uskominen, niin kaikki "työssäkäyvät", "menestyvät" somalit ovat juurikin tämmöisissä hommissa, joista ei yksikään veronmaksaja hyödy yhtään mitään, päinvastoin (Hesarissa ei ainakaan muunlaisia työssäkäyviä somaleita ole koskaan esitelty).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MarjoW

9.8.2010 09:43

Kyllä itsekin ja mun tutut on kotiäiteinä ulkomailla nauttineet vieraan maan sosiaalitukea. Ja ollaan oltu siitä riemuissamme. Eikö se ole kaikille ihmisille jo arkipäivää, että meistä itse kukin asuu välillä ulkomailla ja välillä Suomessa, välillä ollaan duunissa, välillä kotiäitinä ja välillä metsästetään töitä. Ja moni mun suomalaiskaveri yrittää koko ajan päästä virkavapaalle tai jotenkin pois työnteosta. Ihan kuin näistä asioista vois puhua jotenkin kansallisuuksien perusteella. Välillä tässä on itsekin kanta-suomalainen ja vuoden päästä olen taas maahanmuuttaja (ja vieraan kielen opettelu on ihan tuskaa). Maailmalle ihmiset!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.8.2010 12:21

Viitteet: jos jokainen suomalainen maksaa sen miljoonan ja ikäryhmässä on 60.000 about, se on 60 miljardia. 20 ikävuodessa on tietenkin 20 ikäryhmää, joten se on tosiaan 60 mrd vuodessa.

Peltosen typerä kommentti olla hankkimatta lapsia ja näin ikäänkuin säästää suomalaisten rahoja on priceless.

Millään mitä me teemme ei ole todellista arvoa ilman lapsia. Ilman lapsia me olemme kusessa jo muutamassa vuosikymmenessä, ja 50 vuodessa päällä olisi täysi kaaos. 100 vuodessa kaikki olisi poissa.

Vaikka tämä ilmeisesti sopisikin lapsi- ja ihmisvihamieliselle Peltoselle hyvin, suosittelen muita kuitenkin hieman pohtimaan asiaa...

Peltosesta voisi tulla hyvä paperimiesten edustaja jos tyyppi ei olisi liian laiska oikeisiin töihin, logiikka ja oikeudenmukaisuuskäsite sopivat hyvin yksiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lissy

9.8.2010 12:27

”Mitä mieltä olet lauseesta maassa maan tavalla?”

Tämä lause ymmärretään aina väärin. Maan tavat ovat toimintatapoja, jotka vaikuttavat muihin ihmisiin. Se, että syö makkaraa, ei vaikuta. Kyse ei siis ole yksilön saunomisista, vaan tavoista, jotka tulevat esiin, kun ollaan muiden ihmisten keskuudessa. Suomalaisessa bussissa ei voi seistä toisen iholla kiinni, kengät otetaan pois kylään mennessä, toisten palkkaa ei ole soveliasta kysellä eikä mökkinaapuria häiritä. Maan tavat ovat jokaiselle tässä kulttuurissa kasvaneille itsestään selviä. Sehän ei tarkoita, että niitä aina noudatettaisiin, mutta jos niitä rikotaan, on sekin usein tietoista toimintaa. Hiihtäminen ja Arvi Lind eivät siis liity maan tapoihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.8.2010 12:52

Eniten vituttaa se että mamuista ei voida puhua rehellisesti, vaan omien agendojensa mukaan valehtelijat ovat aina äänessä.

Kun viherpunikki haluaa pakolaisia Suomeen hän puhuu siitä kuinka Suomea uhkaa työvoimapula. Ikäänkuin me tarvitsisimme sitä varten pakolaisia. Emme tarvitse.

Jos me tarvitsemme työntekijöitä, työnantajat voivat heitä palkata suoraan kv. rekryfirmoista. Näin toimitaan esim. öljyllä rikastuneessa Saudi-Arabiassa. Pakolaisilla ei ole mitään tekemistä työnteon kanssa.

Kun puhutaan suomalaisten ja ulkomaalaisten suhteista (avioliitot yms) katsotaan tilanteet tapauskohtaisesti kuten nykyäänkin. Ei mitään tekemistä pakolaisten kanssa näilläkään mamuilla.

Minä en halua pakolaisia suomeen. Piste. Jollekin se on merkki rasismista, se ei minua kiinnosta. En halua valkoisia enkä vihreitä pakolaisia. Maailman ongelmia ei tosiaankaan ratkota pakolaisia paikasta toiseen siirtämällä.

Mitä tulee muihin siirtolaisiin tai mamuihin, suomalaisilla ei ole mitään velvollisuutta ottaa heitä tänne ensimmäistäkään. Jos heitä kuitenkin otetaan, vaikka työntekijöiksi, niin ensisijaisesti niistä kulttuureista joista on helpoin tänne sopeutua mutta kuitenkin mieluiten siten että joka maasta tulee riittävän vähän ja heidätkin sijoitetaan ympäri maata jotta ghettoutuminen vältetään.

Heiltäkin tulee edellyttää elämistä maassa maan tavalla, joka tarkoittaa sitä että kunnioittaa maan tapoja, arvoja ja ensisijaisesti maan lakia.

Rasisti puolestaan väittää että kaikki maan ongelmat johtuvat pakolaisista. Eivät johdu mutta pakolaisista tulee aina ongelmia. Miten Suomen ongelmat ratkeavat ottamalla lisää pakolaisia? Eivät mitenkään, onpahan vain yksi ongelma lisää.

Myöskään väitteet tyyliin "pakolaiset ovat kaikki raiskaajia" ei pidä paikkaansa. Mutta jos mamu on maasta jossa naisella ei ole mitään arvoa, niin kyllä näiden maiden edustajat ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa. Tosin jos raiskaaja raiskaa tällaisesta maasta tulleen, on raiskatun tytön etu olla ilmoittamatta raiskauksesta. Monet muslimimaat ovat juuri tällaisia.

Se että raiskauksista, tapoista, murhista ja pahoinpitelyistä saa naurettavia tuomiota tai että vankilaolosuhteet ovat Suomessa naurettavan leppoisia, ei todellakaan ole mamujen vika. Ihan meidän omaa hölmöilyä, jolla ei ole mitään tekemistä mamuongelman kanssa.

Se että suomalainen sosiaaliturva on äärimmäisen avokätinen ei ole pakolaisen vika. Suomalaisen oikeuskäytännön mukaan kansalaiset ovat yhdenvertaisia, joten jos saat täältä asuinpaikan, olet oikeutettu samaan sosiaaliturvaan kuin maan alkuperäiset asukkaatkin.

Uskon myös että jokaisella ihmisellä on samat peruuttamattomat ihmisoikeudet jotka melko hyvin on YK määritellyt (ja joita pakolaisia tuottavat maat räikeästi rikkovat).

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä jokaisella maailman ihmisellä olisi joku perusoikeus muuttaa Suomeen ja suomalaisilla olisi velvollisuus heidät elättää!

Nämä ovat faktoja, eivät mitään kiistanalaisia mielipiteitä.

Sitten kun voidaan keskustella faktojen pohjalta, on jotain mahdollisuuksia onnistua. Onnistua missä? Rajojen sulkemisessa? Ei, vaan hallitussa ja hyvin onnistuneessa maahanmuuttopolitiikassa. Esimerkkejä epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta löytyy jo naapurimaastamme Ruotsista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

9.8.2010 14:08

Uskonasialle:
"Ihmemiehen"nimi oli jostain syystä jäänyt pois. Se on Majid Hakki. Googlettamalla löytyy miehestä runsaasti matskua.
Rasistipeltoselle:
Ymmärsinkö oikein että kaikki homot vihaavat sinun mielestäsi suomalaisia? Kerro ihmeessä tuosta lisää! Valaise! Vakuuta minut aiheesta niin lupaan tehdä ihan näin heteropohjalta asiasta jutun! Vai kirjoititko vain pelkkää lapsellista paskaa?
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RASSISISMI

9.8.2010 14:09

toimittaja on rasisti suomea kohtaan "Rasisteille ei kelpaa mikään. Jos ulkomaalaiset tekevät töitä, valitetaan että he vievät suomalaisten työpaikat ja jos eivät tee, niin valitetaan etteivät tee töitä."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

9.8.2010 14:55

RASSISMI:
Perustele miten ihmeessä tuo on rasismia Suomea kohtaan!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minaminamina

9.8.2010 15:53

Hah hah, sainpas taas hyvät naurut, kun idiootit kommentoivat. On se kiva, kun osa kommentoijista vetää ihan reilusti ennakkokäsityksillä tuntematta yhtäkään aitoa ihmistä...

a) suomen kielen (puhetason) voi oppia puolessa vuodessa. Minulla kun nääs on nimenomaan töissä tullut tällaisia tapauksia useampiakin vastaan. Ja uuuu, työpaikallani on useita eri kansallisuuksia.

b) somalinaisetkin (myös alle kolmivuotiaiden) työllistyvät eivätkä vain hengaa lastensa kanssa loppuelämäänsä. Näen senkin täällä ihan omalla työpaikalla, ohhoh. Ja sitä paitsi, eikö jokaisessa perheessä joku pidä vauvaikäisistä huolta - myös suomalaisissa perheissä?

c) en millään tavalla väitä, ettei turvapaikanahakijoissa tai maahanmuuttajissa olisi MYÖS loisijoita, vaan on niitä saakeli niin valtavasti kantaväestössäkin! Ja kyllä, lapsilisien lisäksi monelle suomalaisluuserillekin maksetaan koulutus, asunto ja työkkäri päälle. Kyllä minäkin mieluummin tukisin jotakuta, joka oikeasti haluaa työllistyä - naamanvärisistä huolimatta!

Kiitos jutusta! Hyvän jutun pitääkin hieman provosoiva ja herättää mielipiteitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toni

10.8.2010 00:01

tuo on niin totta mitä kirjoitettii et jos mamu tekee töitä niin valitetaan, että vie suomalaisten työpaikan ja jos ei tee niin valitetaan, kun ei tee töitä. olen sitä mieltä, että jos joku mamu vie sinun nenän edestä työpaikan niin pitäiskö asialle tehdä jotain, kuten olla vähän parempi kenties kuin se lääkärin koulutuksen saanut siivooja tai insinööribussikuski...? ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

10.8.2010 11:18

Nyt on enempi aikaa, joten:
Jaahaskolle:
Vaikka somalinainen ei tekisi muuta kuin olisi kotona lisääntymässä kasvattaa hän Suomeen hemmetin ison määrän niitä tulevia veronmaksajia mitä valtiovalta niin kovasti kaipaa. Ja pitäisikö kaikki lestadilaiset naiset karkoittaa maasta, nehän ne vasta eivät muuta teekään kun ovat kotona lisääntymässä!
Juhan-i:lle:
Jutun aiheena ei ollut ulkomaalaiset opiskelijat, siksi heitä ei - yllätys yllätys- käsitelty.
Uskonasialle:
Mistä sinä muuten päättelet että olisin uskonut kaiken mitä minulle on kerrottu? Minähän laitoin kaikki kommentit lainausmerkkeihin. Jos olisin kirjoittanut että"Hakki oppi suomen kielen puolessa vuodessa" olisin uskonut mitä hän sanoi. Kun sen laittaa lainausmerkkeihin on lukijan itse päätettävä uskooko siihen vai ei, mitenkään toimittaja ei pysty tuollaista tarkistamaan.
Luepa Cityn arkistoista tekemäni Abdullah Tammen haastattelu, siitä käy varmasti selväksi mitä mieltä olen siitä että ääri-islamistit tulisivat tänne kertomaan miten pitää elää. Sinänsä mielenkiintoista, että ainutkaan muslimi ei suuttunut haastattelusta, ainostaan kristityt. Joku turkulainen kirkon työntekijä yritti nostaa oikeusjutunkin kun Tammi yhdisti kristinuskon ja kannibalismin, ehtoollisella kun symbolisesti syödään Jeesuksen ruumista ja juodaan tämän verta.
Enkä minä kritiikittömästi Hakkiin suhtautunut, olimme täysin eri mieltä turvapaikkashoppailusta. Mielestäni kun EU-maasta tulevat turvapaikkahakijat voitaisiin käännyttää automaattisesti takaisin. Niin siinä käy kuitenkin ja resussit säästyisivät turvapaikkaa oikeasti tarvitseville.
Viitteelle:
Luin luvun n.vuosi sitten Hesarista. Itsekin ihmettelin sen suuruutta. Mutta niin siinä nyt vain luki, minä en sille mitään mahda!
MarjoW:
Juu, minäkin tiedän ties kuinka monta suomalaismimmiä jotka on menneet naimisiin jossain Saksassa tai Britanniassa voidakseen jäädä elelemään ulkoimalle kyseisen maan sossurahoilla.
Vermithrax:
Ai että jokainen, joka ei halua lisääntyä on lapsi-ja ihmisvihamielinen!? Jos sinulla ei ole eläimiä, sinä varmaankin vihaat niitä, vai!? Jos et asu Tampereella, vihaat tamperelaisia. Jos et urheile vihaat urheilijoita. Jos et ole nainen vihaat naisia. Just. Suomalainen kuluttaa 3 kertaa enemmän kuin mihin maapallon luonnonvarat riittävät. Siitä kannattaisi tehdä jotain johtopäätöksiä. Kumma muuten, ettei maahanmuuttokriittiset käytä ilmastokorttia.
Noin. Tiesin maahanmuuttokeskustelun olevan ala-arvoista, mutta että suomalainen toimittaja on muka suomalaisia vihaava rasisti alittaa kyllä kaiken. Jotain yhteistä muuten pakkoruotsin puolustajilla ja persuiluilla!Molemmat ovat väittäneet minun olevan rasisti Cityn artikkelin johdosta. Kirjoitin siis muutama vuosi sitten artikkelin pakkoruotsia vastaan. Kysyin jokaiselta rasismikortin vetäneeltä perusteluja miten artikkeli oli muka rasistinen. Eipä tullut vastauksia. Syyttää voi ties mistä ties millä tavoin, mutta kun vaaditaan perusteluja meneekin sormi suuhun. Ala-arvoista ja säälittävää.
Ari Peltonen
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

10.8.2010 11:28

Vielä kerran:
Ari Peltonen. Heh, enpä huomannut että olin jo kirjoittanut nimeni.
Luulisi muuten, että suoraselkäinen suomalainen uskoltaisi kirjoittaa tänne ihan omalla oikealla nimellään.
Tilastoharhalle:
Mitä suomea sana"right"on?
Verthixille:
Mitä suomea sana"about"on?
Ja joku vielä oli kirjoittanut jonkun englanninkielisen lauseen kun puolusti Suomea. Tekisitte sen edes suomeksi, saatana!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Johanna-O

10.8.2010 13:33

Hyvä Ari! Tällaista lisää!!

Täällä taas hommaforumilaiset itkee kun ne huomaa että niiden perustelut ontuu pahasti.

Onneksi voi aina haukkua toimittajaa homorasistiksi ja kuitata omat kirjoitukset lopun lauseella "nämä ovat faktoja". Hah!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huoltosuhde

10.8.2010 16:49

"Vaikka somalinainen ei tekisi muuta kuin olisi kotona lisääntymässä kasvattaa hän Suomeen hemmetin ison määrän niitä tulevia veronmaksajia mitä valtiovalta niin kovasti kaipaa. Ja pitäisikö kaikki lestadilaiset naiset karkoittaa maasta, nehän ne vasta eivät muuta teekään kun ovat kotona lisääntymässä!"

Ari, katso hakukoneesta sana "huoltosuhde". Eli kuinka monta työssäkäyvää elättää niitä jotka eivät käy jostain syystä töissä.

Ja toiseksi: Suomessa on ongelmana se, että työ ja työn tarjonta eivät kohtaa. Jengi (anteeksi vierasperäinen ilmaisu) on ylikoulutettua niihin työpaikkoihin joita on tarjolla. Voitaisiin siis sanoa että "duuni ei kelpaa".

Näinen somaliäitien lapset tulevat aivan yhtä nirsoiksi ja heillekään ei sitten medionomeina (yhteiskunnan kalliisti kouluttamina) tule "paskaduuni" kelpaamaan.

Ja anteeksi, jos kirjoitin huonoa suomenkieltä tai väärällä tyylillä.
(muuten: pidän kyllä tyylistäsi ja ihailen ohjelmaasi "Paskalista", vaikka en nykyään tiedä, mistä sitä voisi kuunnella).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

13.8.2010 14:45

Huoltosuhde:
Kun ulkomaalaistaustaisia vaaditaan elämään maassa maan tavalla, niin sitähän he sitten tekevät jos ovat yhtä kranttuja töiden suhteen kuin ns.kantasuomalaiset. Luulisi persujen olevan tuosta tyytyväisiä.
Ja Radio Helsingistä tuleva Paskalista palaa kesätauolta puolen tunnin kuluttua ja vuoden vaihteeseen mennään huonon musiikin parissa joka pe klo 15-16.
Rasistipeltoselle:
Koska et kommentoinut voin päätellä, että olet samaa mieltä kanssani että kirjoituksesi oli lapsellista paskaa. Tuon tiedostaminen auttanee, ehkä se siitä.
(Niille jotka ovat seuranneet keskustelua vainoajastani:
"Rasistipeltonen"taisi olla Hullu TAAS eri nimimerkillä. Vrt.ei kommenttia kysymykseeni ja keittiöpsykolokointia huonosta isäsuhteesta.
Arvoisa Hullu, eikös minulla pitänyt sinun mukaasi olla varhainen imetyshäiriö? Vai onko molemmat? Sinähän sen tunnut tietävän. Ja eikö minun pitänyt olla kiinnostunut naisista? Tiedoksi: jos miespuolinen ihminen on hetero se ei voi olla homo... No, ei ollut ensimmäinen kerta kun väität ensin yhtä ja sen jälkeen jotain aivan muuta.
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuvassaolevanlapsenhuoltaja

13.8.2010 20:22

MITÄ HELVETTIÄ TÄMÄ KUVA ON, HAASTAN SINUT OIKEUTEEN SAATANAN KALJUROTTA ARIPELTONEN!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tyollisyys_tarkein

15.8.2010 00:34

Olisi mielenkiintoista joskus myös nähdä eri kansallisuuksien TYÖLLISYYSluvut. Jos työttöminä on 60%, ei töissä suinkaan ole 40% vaan todennäköisesti vain muutamia - tuosta kun otetaan vielä opiskelijat, kotiäidit, eläkkeen saajat jne pois. Iso osa pakolaisista kun on niin "traumatisoituneita" että pääsevät suoraan työkyvyttömyyseläkkeelle kun eivät muka enää koskaan töihin kykene...

Eli kaino pyyntö Arille, jos moisia tilastoja jostain sattuisi löytymään. Voisi tulla vielä karumpi kuva muutamista ryhmittymistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.8.2010 08:06

"Vermithrax:
Ai että jokainen, joka ei halua lisääntyä on lapsi-ja ihmisvihamielinen!? Jos sinulla ei ole eläimiä, sinä varmaankin vihaat niitä, vai!? Jos et asu Tampereella, vihaat tamperelaisia. Jos et urheile vihaat urheilijoita. Jos et ole nainen vihaat naisia. Just. Suomalainen kuluttaa 3 kertaa enemmän kuin mihin maapallon luonnonvarat riittävät. Siitä kannattaisi tehdä jotain johtopäätöksiä. Kumma muuten, ettei maahanmuuttokriittiset käytä ilmastokorttia."

Ens kerralla kun mua lainaat niin lainaa sitten vaan, mä kun en puhunut naisvihamielisyydestä sen enempää kuin tamperelaisvihamielisyydestäkään saati että ilman kappalejakoa jatkunut juttu olisi millään lailla liittynyt minuun mitenkään.

Se että lapsivihamielisiä juttuja (sekä radiosta että tv:stä) vuosikausia seuranneena (olivatkohan ne kuolaavia pikku paskiaisia vai pallopäitä vai miten se nyt olisi suora lainaus) niin on naurettavaa jeesustelua tulla sitten väittämään että olisit suuri lasten ystävä. Tai ylipäätään jonkun sortin filantrooppi. Voihan se toki olla sun aktia, mutta kaikki ovat vastuussa tekemisistään ja sanomisistaan.

Miten niin maahanmuuttokriittiset eivät käytä ilmastokorttia? Totta helvetissä käyttävät. Länsimaiden tulee kehittää tekniset ratkaisut ilmasto- ja energiaongelmiin tai kärsiä seuraukset. Maapallon edun mukaista nimenomaan on että jokainen kehitysmaan asukas pysyykin siellä kehitysmaassan eikä tule tänne kuluttamaan maapallon varoja samalla tavalla kuin me.

Edelleen, Intian, Afrikan, E-Amerikan ja kauko-Idän ongelmia ei todellakaan ratkaista tuomalla sieltä ihmisiä tänne, jotka kuitenkin keskimäärin ovat parempiosaisia. NE lisääntyy 80 miljoonalla vuosittain, länsimaiden väestö lisääntyy maahanmuutolla sieltä mistä NE lisääntyy 80 miljoonalla vuosittain. Eikä sillä ole hevonvitun merkitystä minkä värisiä ne lisääntyjät ovat.

Edelleen, kaikkien maahanmuuttajien niputtaminen samaan on typeryyttä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.8.2010 08:33

"Johanna-O
10.8.2010 13:33
Hyvä Ari! Tällaista lisää!!

Täällä taas hommaforumilaiset itkee kun ne huomaa että niiden perustelut ontuu pahasti.

kuitata omat kirjoitukset lopun lauseella "nämä ovat faktoja". Hah!!"

Mun mielestä mä olin ainoa joka esitin väitteitäni faktoiksi juttuni loppupuolella, joten vastaan tähän: Kuten tyypillistä, vastapuoli ei niistä faktoista ainoatakaan edes yritä kumota vaan yrittää osoittaa vastapuolen "hommaforumilaiseksi".

Ikäväähän tässä on se kun valheellisin perustein ihmisiä maahantuodaan, häviäjiä ovat kaikki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

16.8.2010 14:34

Vermithrax:
En minä väittänyt olevani suuri lasten ystävä. Enkä minä sinua lainannut, minä ainoastaan seurasin sinun logiikkaasi. Jos lapsia haluamaton ihminen on kerran lapsi-ja ihmisvihamielinen, niin totta helvetissä silloin ihminen jolla ei ole eläimiä on eläinvihamielinen!
Kuvassa jne:
Minulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa keiden kuva tuli lehteen. Siitä vastaavat kuvaaja ja lehden päätoimittajat. Kuvaaja kysyi jokaiselta sopiiko kuvan ottaminen lehteen ja kuvasi sitten ne jotka suostuivat.
PS.Vedetään vähän takaisin päin persuilujen typeryydestä johtuen nimimerkki "Rasistipeltosen" lapsesellisen typeristä kommenteista. Kyseessä oli siis mitä ilmeisemmin Hullu, eli vainoharhainen sekopää joka pillastuu kaikesta mitä teen. Jos olisin tehnyt persuja myötäilevän artikkelin olisi hän lapsellisesti haukkunut minut ulkomaalaisia vihaavaksi ja maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvat olisivat vaikuttaneet idiooteilta. Mukavaa kun tietää Hullun hiiltyvän KAIKESTA mitä teen ja lukea sitten hänen sekopäisiä kommenttejaan palautteesta.
Ja vielä:
On se kumma kun ainutkaan viherpiipertäjä hermostunut jutusta. Jos haluaa väkisin ymmärtää jutun tietyllä tavalla niin sitähän voi syyttää persuilusta. Lähdetään selvittämään miksi ihmeessä 56% somaleista on työttöminä. Asiantuntijat on sitä mieltä että sota-alueelta tulevat eivät läheskään aina kykene tekemään töitä. Ja mitä luki jutussa!? Kaksi kolmesta sanoi moisen olevan tekosyy. Sanottiin että "maassa maan tavalla on ihan hyvä lause". Todettiin ettei ole rasistista valittaa että ulkomaalaiset tekevät tai eivät tee töitä eikä ole tekopyhää että suomalaiset itse muuttivat 60-ja 70-luvuilla Ruotsiin paremman ylintason ja sosiaaliturvan vuoksi. Tuohon on selkkaa Hommailua! Mutta niin haastateltavat nyt vain sattuivat sanomaan, en minä sille mitään mahda, kuten en myöskään mahda jos sieltä tuli kommentteja jotka saivat maahanmuuttajat positiiviseen valoon. Joku syytti tarkoituksenhakuisuudesta, jos olisin ollut sitä olisin tietenkin jättänyt em.kommentit pois. Vaan se olisi ollut epärehellistä ja tarkoituksenhakuista, joten tietenkään voinut moista tehdä. Ja pariinkin otteeseen totesin ettei työttömät suostu puhumaan vaan juoksevat joskus jopa karkuun. Miten ihmeessä tuo voi olla tarkoituksenmukaisesti maahanmuuttomyönteistä? Perusteluja!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Feministi10

16.8.2010 17:50

Sukuelinten silpominen aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia naiselle.
Silvonnan tarkoitus on kontrolloida naisen seksuaalisuutta.
Naisen seksuaalista nautintoa pyritään estämään,
jotta nainen ei olisi uskoton, eikä olisi yhdynnässä ennen avioliittoa.
Joskus naisen vagina ommellaan kiinni, ja siihen jätetään vain pieni aukko.
Aviomiehen on tarkoitus leikata vagina auki hääyönä. Vaginan ompelulla taataan,
ettei nainen ole voinut harrastaa seksiä ennen avioliittoa.
Tässä kulttuurillisessa mielessä se on ikään kuin toinen immenkalvo.

Naisten sukupuolielimien silpominen liittyy tiettyihin voimakkaan patriarkaalisiin kulttuureihin.
Silvontaa harjoittavat nykyisin pääosin muslimit,
mutta myös jotkut Koillis-Afrikan muslimimaiden kristityt vähemmistöt ja
jotkin Afrikan animistiset heimot. Myös Etiopian juutalaisten yhteisö, falashit, harjoitti ennen silvontaa.
Kyseessä on enemmän yhteisöllinen kuin uskonnollinen ilmiö, vaikka monet silvonnan kannattajat
uskovatkin islamin tai jonkun muun uskonnon edellyttävän sitä
(esimerkiksi Etiopissa jotkut koptilaiset papit ovat kieltäytyneet kastamasta tyttöjä, joita ei ole silvottu)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen

http://www.hs.fi/keskustelu/Naisj%E4rjest%F6%3A+Kunniamurhia+tehd%E4%E4n+my%F6s+Suomessa/thread.jspa?threadID=252578&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

feministimyos

16.8.2010 22:32

Jos on kyennyt loukkaamaan ihmistä niinkuin hyväksikäyttäjä ari peltonen, ei ole koskaan minkään arvoinen.
Sitä ei nuo runkkausselostukset, oli aihe mikä tahansa, eikä mikään ikinä muuta.

Väkivalta ei ole ikinä missään oikeutettua.

voisit toki haastatella äitiäsi, mikä meni niin pahasti pieleen. vaikka opiksi muille. millaista oli siellä kotona? eikö ne huomioineet sua muuten kuin silloin, kun teit jotain pahaa?

että kun se äiti perkele ei voinut imettää tarpeeksi vai imettikö liikaa? täysin ymmärrettävää ettet ole ollut edes äitisi huomion arvoinen,

toimit varmasti vain luonteesi mukaisesti mutta koeta ymmärtää ettei olemassaolosi ole muiden kuin äitisi syy.
ja miten psykopaatti sietää itseään kun on oikeasti huono?

koita tajuta, et ole mitään,
jos nyt jossain lehdessä kirjoittaa, niin ei se mitään merkitse.
eikä ole ikinä susta mitään hyvää kuultu, naamaansa vääntelevä teeskentelijä, joka on varmasti parhaillaan sitten kuolleena. (tuo ei ollut tappouhkaus, vaan fakta).

Väkivalta ei ikinä ole missään oikeutettua.

tekijä odotti että uhri nukahtaa, kävi käsiksi ja luuli että vieraan rinnasta tulee maitoa imemällä väkisin ja jotenkin kiertämällä, sekunda roikkui lihassa kun piraija, ja siis kiihottui kurlaamalla omaa kuolaansa.

tekijä on niin häijy ja häiriintynyt, ettei sellaista voi hyvät ihmiset mitenkään edes kuvitella. onneksi lehdessä ei ole hajua mukana sillä ari peltosen ominaishaju on sietämätön, eikä mätänaama ymmärrettävästi voi koskaan saada naisen halua tai kosketusta kuin rahalla tai väkisin.

jk.tuttumme joka tilaisuuden järjestämisessä sua kannusti nauramalla räkätti aina kännissä ja kaikille, tilanneapuriltasi saama hyväksyntä ei siis johtunut susta vaan sen omista ongelmista.

varmaan runkkaat siellä onnesta kun ihmiset huomioi sut,

vedä kuule niin perkeleesti,

et voi IKINÄ olla minkään muun kuin oman tumppusi arvoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaveri23

16.8.2010 23:36

Vuosaari ei näytä ghettolta, kannelmäki ja jakomäki näyttävät.. Ei vois kyllä vähempää kiinnostaa tämä aihe, koska olen mamu, 23v. ja ollut työelämässä 7 vuotta.

Joka tapauksessa maan suurimmat ongelmat tulevaisuudessa eivät löydy vielä integroitumattoman mamun laiskuudessa tai työnantajien ja heidän asiakkaidensa syrjinnästä mamu-työntekijää kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.8.2010 08:17

"Vermithrax:
En minä väittänyt olevani suuri lasten ystävä. Enkä minä sinua lainannut, minä ainoastaan seurasin sinun logiikkaasi. Jos lapsia haluamaton ihminen on kerran lapsi-ja ihmisvihamielinen, niin totta helvetissä silloin ihminen jolla ei ole eläimiä on eläinvihamielinen! "

Niin ja kuten sanoin, tämä käsitys perustuu itsestäsi julkisuudessa antamaan kuvaan, yhdistettynä tietenkin artikkelissa antamaasi lausuntoon.

Eihän kukaan sano olevansa lapsivihamielinen, vaikka sitä de facto olisikin ja toisi sen ilmi kaikissa yhteyksissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.8.2010 08:23

Muuten, Ari, tuolla aiemmin kun vittuilit siitä että käytin about sanaa ja sehän ei toki ole suomenkieltä, niin oletko kenties ylpeä tästä lauseestasi:

"Todettiin ettei ole rasistista valittaa että ulkomaalaiset tekevät tai eivät tee töitä eikä ole tekopyhää että suomalaiset itse muuttivat 60-ja 70-luvuilla Ruotsiin paremman ylintason ja sosiaaliturvan vuoksi. "

Kuinka monta kirjoitus- ja kielioppivirhettä yllä olevassa lauseessa on? Suorastaan runollista sanansäilän heiluttelua!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Henkkajamaukka

17.8.2010 16:33

Surullista että Suomen nuoressa kulttuurissa merkitsee vain työn määrä eikä laatu.

Ari Peltosella ei ilmeisesti ole perhettä, sukulaisia eikä ystäviä joiden kanssa viettää kesälomaa ja sitten se täyttää aikansa kirjoittamalla, kun (toisin kuin esimerkiksi maahanmuuttajilla) sillä ei ole omaa elämää.

Peltonen kai kuvittelee että haastateltavat ja nettiin kirjoittajat ovat sen ihailijoita tai kavereita; niinhän ei tietenkään ole kuin sen omassa päässä.

Toivottavasti lehden esimies ja muu toimitus ovat levänneet kesälomalla tarpeeksi ja jaksavat etsiä parempia kirjoittajia lehden paperiversioon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

He-Man1

18.8.2010 12:21

Hyvä kirjoitus!

Todella turhauttavaa vaan lukea jokaisen maahanmuuttoon järkevästi suhtautuvan jutun kohdalla näiden rasistitoopejen kirjoittelua...

Jos olette niin pirun huolissanne niistä verorahoista,
niin miettikää edes jonkinlaisen inhimillisyyden kannalta.
Eiköhän meillä täällä ole mistä jakaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

18.8.2010 12:28

Feministimyös:
On siis Hullu, joka mua vainoaa(tod.näk.myös sama tyyppi Vermithraxin takana). Arvoisa Hullu, kiitos viestistäsi. Laitoit TAAS aivan toisenlaisen valheen kuin aikaisemmissasi seputustuksissasi. Poliisi kiittää.
Ja juu Vermari,löytyy kule kilivihreitä vaikka kuinka akasemmissakin viestassäni kun aina kiireessä kirjuttaa.
Henkkajamaukka(ja ehkä myös Hullu):
Minä en vietä koskaan kesälomaa.Tämän jutun tein kun toimitus pyysi. Kuten myös seuraavan. Olen pahoillani. Mutta toki harkitaan niiden lopettamista jos sulle kerran tulee paha mieli. Anteeksi. Annathan?
PS.Mitä voi muuten päätellä tyypistä joka jaksaa nähdä vaivaa kommentoida juttuani tyylin Henkkajamaukka? Siis onko omaa elämää vai ei? Heh, sitä minäkin!
Loistavaa että sai ihmiset pitkästä aikaa pillastumaan! Toivoin jutun arkkipiispasta tekevän sen, vaan ei. Eli anti tulla vaan lisää, Hullulla tai ilman, Arska tykkää!
Ari Peltonen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

18.8.2010 12:33

Ai ni. Ja totta kai toimituskin tykkää kun juttuihini tulee palautetta. Heh, jotkut ovat niin tyhmiä etteivät edes tajua olevansa tyhmiä. Mitä enemmän tyypit repivät täällä pelihousujaan, sen enemmän mulla on hommia. Ei olisi pitänyt paljastaa, mutta menköön nyt, kyllä sieltä viestiä pukkaa kuitenkin!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Henkkajamaukka

18.8.2010 17:33

Tulin eilen lomalta levänneenä, kauppareissulla vilkaisin jutun niinkun niitä ohimennen vilkaistaan.
Yleisvaikutelman näkee helposti. Muiden kirjoittajien ongelmista en tiedä mitään, vaikka vaikuttaa ettet kestä minkäänlaista kritiikkiä ja kaikki on aina muiden syytä.

Jatkossa jätän lehden telineeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mauke08

18.8.2010 17:35

Oot sinä Ari Peltonen kyllä yksi suuri vitsi! Miten kehtaat verrata lestadiolaista äitiä somali äitiin? Ymmärrätkö lainkaan miten ahkera ja työtätekevä yhteisö lestadiolaiset ovat? Lestadiolaisten joukossa ei työttömyyttä juurikaan ole. He ovat yritteliästä väkeä jotka usein työllistävät itsensä. Ja katsohan sitten huviksesi somalialaisten työttömyyslukuihin ja rikostilastoihin. Kuinka kehtaat noin loukata ahkeraa Suomalaista väestönosaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lanttulaatikko

18.8.2010 18:47

paljon on viitsitty kirjoittaa. kommentti 48, maahanmuutto on aihe josta on aina monenlaisia näkemyksiä, eikä se liity toimittajaan mitenkään.

Vaan miten on, jos sata tai vaikka tuhat kirjoittaa ettei tykkää toimittaja peltosesta, ja varmasti sitä tarkoittavat, katsooko toimitus sittenkin vain palautteiden määrän eikä sisältöä?

Ehkä kuluttajaviranomainen voisi tutkia saako mainostajat vastinetta, mitä sanoo ihmisoikeusjärjestöt?

Onneksi on muitakin foorumeita tiedonhankintaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Cuppy

19.8.2010 12:21

Tämä on kyllä voittoisa keskustelu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

19.8.2010 13:24

Henkalle:
Minähän NIMENOMAAN haluan kriittistä palautetta. En kai minä täällä muuten ihmisiä pyrkisi provosoimaan.
Maukelle:
En minä verrannut niitä toisiinsa. Joku nyt valitti ettei somaliäidit tee muuta kuin lisääntyy kotonaan. Totesin että kyllä muutkin sitä tekevät. Muistaakseni joku muukin mainitsi tuossa yhteydessä lestadiolaiset.
Kiva kuitenkin kun kerrot minulle mitä minä saan ja en saa verrata keskenään.
PS.Ja ihan kiva kun sinä et loukkaa äskeisellä kommentillasi sitten niin yhtään ainutta ihmistä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

19.8.2010 13:30

Ei äsken ilmeisesti lähtenyt viesti, siis uusiksi:
Henkalle:
Minähän NIMENOMAAN haluan kriittistä palautetta, enhän minä muuten täällä pyrkisi provosoimaan ihmisiä. Ja ihmisten provosoitumista toimitus minun jutuiltani kaipaakin. Kiitos sinullekin työllistämisestäni!
Maukelle:
En minä verrannut niitä toisiinsa, kunhan totesin jollekin joka syytti somaliäitejä siitä että lisääntyvät vain kotonaan, että tekee sitä muutkin. Joku toinenkin mainitsi tuossa yhteydessä lestadiolaiset. Kiva että kerrot minulle mitä minä saan ja en saa verrata toisiinsa.
PS.Ja sinä itse sitten et ilmeisesti loukannut kirjoituksellasi ainuttakaan ihmistä...?
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mauke08

20.8.2010 03:52

Kerrohan miten voin loukata jotakin kehoittamalla katselemaan tilastoja? Ainoa jota saatoin loukata on Ap itse. Miettisit nyt hetken mitä eroa on kotona synnyttävästä lestadiolais äidistä ja somali äidistä ennen kuin alat moisia kommentteja esittämään.

Tämä somali äiti ei ole koskaan tehnyt mitään tämän maan eteen. Ei yhtikäs mitään muuta kuin tullut valmiiseen pöytään syömään antimia jotka eivät hänelle kuulu ja mitkä ovat pois meidän maamme omilta vähäosaisilta. Ja hänen jälkeläisensä tulevat seuraamaan vanhempiensa työtävieroksuvaa kulttuuria ja harjoittamaan islamia. Uskoa jonka mukaan me kristityt olemme saastaisia vääräuskoisia. He eivät tule sopeutumaan meidän arvoihimme ja tapaamme elää. Katso sitä maata mistä he ovat tänne tulleet. Siinä on yhteiskunta jonka he ovat kyenneet rakentamaan ja parempaan eivät ole pystyneet.

Tämä lestadiolais äiti on osa sitä arvokasta osaa väestöstä joka on rakentanut tätä maata perintönä suomen kansalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Ja tämä äiti on itse ollut rakentamssa suomalaista yhteiskuntaa. Vai luuletko, että lestadiolais äidit ovat vain työttöminä? Et taida juuri tuntea lestadiolaisia? Ja tämän äidin lapsista kasvaa suomen kristillisiä arvoja kunnioittavia kansalaisia jotka ovat valmiita tekemään työtä tämän maan eteen.

He eivät tule vaatimaan rahaa jouten olosta. Eivät ole suurena joukkona rikostilastoissa. He ovat osa sitä suurta selkärankaa mikä pitää Suomea pystyssä. Juuri sitä osaa jonka selkänahasta tämän jouten olosta palkkansa saavan somali äidin ja hänen jälkeläistensä etuudet revitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lalallaik

20.8.2010 14:18

tsek tsek tsek

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

23.8.2010 14:46

Henkka:
Minähän nimenomaan HALUAN kriittistä palautetta. Se ilahduttaa paljon enemmän kuin positiivinen palaute. On kivaa pillastuttaa ihmiset. Ja sitä toimituskin minulta muun ohessa haluaa. Minulta halutaan provosointia ja sinä provosoiduit. Kiitos siitä. Tehtävä suoritettu.
Mauke:
Vertasin niitä toisiinsa koska molemmat tekevät aivan samaa. Äiti on lapsikatraan kanssa kotona. Joku toinenkin totesi saman.
Ja sinähän et luokannut ketään äskeisellä kommentillasi, vai?
Ari Peltonen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sorri

1.9.2010 12:26

30.
"Jaahaskolle:
Vaikka somalinainen ei tekisi muuta kuin olisi kotona lisääntymässä kasvattaa hän Suomeen hemmetin ison määrän niitä tulevia veronmaksajia mitä valtiovalta niin kovasti kaipaa. Ja pitäisikö kaikki lestadilaiset naiset karkoittaa maasta, nehän ne vasta eivät muuta teekään kun ovat kotona lisääntymässä!

Osoittaa hyvin nykyajan toimittajien perehtyneisyyden aiheisiinsa, kun heittelevät tällaista hyvää tarkoittavien hölmöjen propagandaa. Tai sitten Suomessa asiat ovat täysin toisin kuin esimerkiksi Saksassa tai Ruotsissa.

Valtiovalta nimenomaan kaipaa tulevia veronmaksajia, muslimimaahanmuuttajilta niitä ei tule, lestadiolaisilta sen sijaan kyllä.

Alla olevat lainaukset ”YLE Radiouutiset Ajantasa 05.09.2008 10.03”

”Uunituoreen Saksan talousinstituutin tutkimuksen mukaan maahanmuuttajaperheiden lasten tulevaisuus näyttää Saksassa varsin synkältä. Esimerkiksi täällä Berliinissä peräti suurin osa, tarkalleen ottaen 75% turkkilaisnuorista, pärjää niin kehnosti koulussa, että jää kokonaan ilman päästötodistusta. Ilman päästötodistusta ei saa puolestaan harjoittelupaikkaa ja kun ei ole harjoittelupaikkaa, niin ei pääse ammattikouluun, ja kun ei ole ammattia, niin on vaikea saada myöskään työpaikkaa. Käytännön kokemus osoittaa, että tällä kaavalla turkkilaispojan tie johtaa useimmiten työttömyyskortistoon ja ikävä kyllä myös hunningolle. Turkkilaistytöille puolestaan vanhemmat ovat varanneet varmemman tien tulevaisuuteen - hänet naitetaan turkkilaiselle miehelle, joko täällä Saksassa tai sitten hänelle hoidetaan aviomies entisessä kotimaassa Turkissa. Pojat eivät ole kuitenkaan vientitavaraa; kun heidän aikansa tulee avioitua, niin vanhempien ja sukulaisten valitsema nuorikko tuotetaan useimmiten suoraan Turkista tai siippanaksi etsitään joku paikallisista turkkilaistytöistä, edellyttäen tietenkin, ettei tyttö ole länsimaistunut liiaksi.

Vaikka maahanmuuttajanuoria ei voi eikä saakaan yhdistää automaattisesti katuryöstöihin, niin Berliinin rikostilasto on karua luettavaa. Peräti 80% alle 18-vuotiaista intensiivitekijöistä - siis sellaisista nuorista, joilla on kontollaan kymmeniä ryöstöjä ja pahoinpitelyjä - on pääasiassa arabialaisista ja turkkilaisista perheistä. Monen pojan kohdalla rikostilastoon on karttunut kymmeniä rikoksia jo ennen rangaistusikärajaa, mikä on Saksassa 14 vuotta. Saksan talousinstituutin tutkimus vahvistaa viranomaisten epäilyt, että yhä harvemmat maahanmuuttajanuoret haluavatkaan tosissaan töihin. Tutkijoiden mukaan he ovat oppineet vanhemmiltaan ja lähipiiristään, että elämä sujuu työttömyys- ja muiden avustusten turvin ilman työtäkin. Työnteon vastaiset asenteet ovat tutkimuksen mukaan voimistuneet sukupolvesta toiseen.”

Ruotsissa on havaittu sama ilmiö. Toisen ja kolmannen sukupolven muslimisiirtolaiset aiheuttavat suurimman osan ongelmia. Ruotsin poliisi saa vuosittain noin 5 000 raiskausilmoitusta. Muissa suunnilleen samankokoisissa maissa raiskauksia ilmoitetaan polisille vain parisen sataa vuodessa. Suomessa vuosittain tapahtuvien raiskausten määrä on noin 500, kertoo Wikipedia.
Ruotsissa tapahtuu keskimäärin 46 raiskausta 100 000:a asukasta kohti vuodessa. Tutkimukseen mukana olleista maista toisena oli Britannia. Siellä määrä oli 23 tapausta 100 000:a henkilöä kohti eli puolet pienempi.
Muissa Pohjoismaissa raiskausten määrä on väkilukuun suhteutettuna neljännes Ruotsin luvuista, Etelä- ja Itä-Euroopan maissa vain kahdeskymmenosa.
Ruotsissa ja Britanniassa poliisi onnistuu tutkituista maista selvittämään raiskausrikokset heikoimmin. Vain 13 prosenttia tapauksista selviää. Syytteen nostamista haittaa se, että raiskauksista harvoin jää fyysisiä vammoja ja tunnustuksia saadaan tuskin koskaan.
Jääkäämme mielenkiinnolla odottelemaan näiden kultamunien lopullista kuoriutumista. Jos ei vielä kolmannessa polvessa, niin ehkä jo viidennessä, tai kuudennessa tai…
Tällaisia tulevaisuuden veronmaksajia ollaan nyt Suomeen haalimassa sinisilmäisten toimittajien toimesta pilvin pimein. Kyllä Peltosenkin kannattaisi kirjoitella vain niistä asioista, joista jotain saattaa tietääkin, kuten esimerkiksi somalialaisista kansanlauluista. Tulisi ainakin vähemmän vahinkoa….

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AriPeltonen

19.9.2010 21:52

Uskonasialle:
"Ihmemies"oli just uutisissa.Istui Iranin suurlähettilään vieressä.Haluatko tavata?
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

neksu

17.8.2011 21:59

Tämä kaikki mitä kirjoitti Ari Pelkonen artikkelissaan oli totta. Useat maahanmuuttajat eivät tee työtä, mutta ymmärtäkää että useat SUOMALAISETKAAN eivät työtä tee. Kyllä ulkomaillakin tapaa muun maalaisia ja silti ei tehd näin isoa juttua. Vanhempani raatavat joka päivä aamu kolmesta ilta yhdeksään, ja sillä välin on vain se 2tunnin tauko ja takaisin töihin. Luulette että kaikki ulkomaalaiset hakevat rahansa sossulta, mikä ei ole totta. Kuten suomalaisetkin niin myös osa ulkomaalaisista hankkivat oman elantonsa itse, eikä valtion tuella! Ymmärrän että on vaikea myöntää, mutta Suomi on vain menossa hyvään suuntaan ulkomaalaisten tullessa tänne. Nuoret aktiiviset opiskelijat suomalaiset ja mamut saavat hyvän tulevaisuuden, ja itse kun nuori olen niin tiedän kantani nyt mitä enempi ulkomaalainen käy lukion yliopiston yms. Kehtaatte vielä sanoa ulkomaalaisista moista, tottakai he käyvät päivällä esim vaikka itäkeskuksessa tai keskustassa, eivät he ole kuin useat suomalaisnuoret/suomalaiset, joiden kotikasvatus ei ole minkäänlaista. Ja muslimi maita on turha syyttää, kaikki riippuu ihmisestä: jos hän haluaa tehdä työtä niin hän tekee sitä ja löytää sen, jos hän haluaa saada opiskelupaikan hän etsii ja löytää sen, mitään ei saa tyhjästä tekemättä mitään. Joskus te suomalaiset voisitte mennä itseenne ja miettiä vähän uudestaan asioita, kyllä teitäkin hyviä löytyy mutta jokaisessa teistä piilee sitä rasismia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ocu

14.11.2013 03:34

Vain työhaluisia mamuja Suomeen. Sosiaaliturvaa hyväksikäyttävät loismamut ulos maasta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi