- Samppanjapullon avaamista miekalla kutsutaan sabrage-menetelmäksi.
- Pullon avaamiseen voi käyttää miekan asemasta suurta keittiöveistä tai jopa vesuria. Tärkeintä avausvälineessä on se, ettei terä jousta. Avaamiseen ei myöskään tarvita terävää terää, joten keittiöveitsen hamarapuoli sopii avaamiseen.
- Jäähdytä samppanjapullo jääkaapissa 24 tuntia ennen avaamista
- Kuori pullon metallifolio pois ja poista sidelanka. Aseta pullo tukevasti syliisi 45 asteen kulmaan. Poista ihmiset edestäsi.
- Liu’uta miekkaa voimalla pullon saumaa pitkin, kunnes se kolahtaa pullon suussa olevaan kohoumaan.
- Pullon sisällä olevan paineen voimasta kaula katkeaa korkin alapuolelta. Pullosta poistuu puoli lasillista samppanjaa, eikä pulloon jää lasinsiruja.
Lähde: www.champagneclub.org, www.altiaviinikerho.fi.