Timo Soini - Soini Finland

Perussuomalaisten Timo Soini vastustaa EU:ta, homoliittoja, hedelmöityshoitoja ja kehitysavun lisäämistä. Onko hän tyhmä?

Soinin mukaan politiikassa on puuteriperseitä, jotka keräävät lelunsa, kun palautetta tulee.
Soinin mukaan politiikassa on puuteriperseitä, jotka keräävät lelunsa, kun palautetta tulee.

Eduskunnassa on hiljaista, sillä kansanedustajat viettävät maakuntapäivää vaalipiireissään. Timo Soini, 45, saapuu ala-aulaan pikkutakki harteillaan ja kauluspaidan ylimmät napit auki.

Onnelliselta mursulta näyttävä Soini tuntuu olevan hyvällä tuulella – ja miksei olisi? Kymmenessä vuodessa hän on rakentanut Smp:n raunioille populistisen puolueen, jonka nousukiito näyttää jatkuvan. Eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ääniosuus oli 4,1 prosenttia ja uusimman selvityksen mukaan nyt äänestäjiä olisi 4,5 prosenttia. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, muttei sitä voi huomiottakaan jättää. Suuremmat kannatusluvut irtosivat eduskuntavaalien aikaan järjestetyissä nuorisovaaleissa. Lähes kahdeksan prosenttia äänestäjistä, eli yläasteiden, ammattikoulujen ja lukioiden oppilaista, valitsi perussuomalaiset.

Suomen maaseudun puolue sai hurjan vaalivoiton vuonna 1983, neljä vuotta sen jälkeen kun espoolainen lukiolainen Soini oli liittynyt puolueen jäseneksi. Samanlaiseen tulokseen perussuomalaiset yltäisivät vain, jos uurnille saataisiin houkuteltua ihmiset, jotka jättävät äänestämättä periaatteen vuoksi. Se on kova urakka jopa Soinin kaltaiselle sanasepolle.

Vaikka puhua hän osaa.

Ensimmäinen todiste: Soinilla on ilmiömäinen kyky esittää asiat niin, että lopputulos on aina hänen kannaltaan myönteinen. Otetaan vaikka Tony Halmeen tapaus.

“Mua arvosteltiin, että miten voi auttaa tuollaista mätisäkkiä. Sanoin ihmisille, että onko sulla kaveria? Autatko sitä, vaikka se mokaa? Luotin siihen, että kansa tietää. Jos joku jättää äänestämättä sen takia, että autan kuseen joutunutta kaveria, jättäköön.”

Siis vaikka istuva kansanedustaja tuomittiin salakuljetuksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta, Soinin näkemyksen mukaan hän – ja puolue – jäivät plussan puolelle.

Toinen todiste: Soini on hyvä provosoimaan. Presidentinvaalikampanjan aikana hänen sivuillaan julkaistiin aforismeja, joista yksi kuului “en ymmärrä feministejä, eivätkä he minua. Tästä meillä on yhteisymmärrys”.

Soini nauraa muistaessaan sutkauksen. Hänellä ei kuulemma ole mitään ihmisiä eli feministejä vastaan, mutta heidän edustamansa aate on Soinille käsittämätön. Naisten suosiminen on päätön ajatus ja nyky-Suomessa heikoilla ovat nuoret miehet niin koulutuksen, syrjäytymisen kuin alkoholiongelmien suhteen.Vauhtiin päästyään Soini hahmottelee nuoren vihaisen naisen elämäkerran: ensin lyödään päätä seinään 20 vuoden ajan ja vedetään pari, kolme parisuhdetta päreiksi, kunnes lopulta huomataan, että flyygelin päällä rakastelemisen ajat ovat ohi.

“Tiedän, että tällainen puhe ärsyttää nuoria naisia. He haluavat olla itsenäisiä ja riippumattomia ja heillä on oikeus omaan ruumiiseensa ja kaikkea tällaista. Kaikki eivät voi elää kuin Jörn Donner. Jörn Donner voi elää niin, mutta jos kaikki eläisivät kuin Jörn Donner, ratikat eivät tulisi ajoissa”, hän sanoo.

Soini myöntää nauttivansa raflaavien mielipiteiden esittämisestä. Sitä paitsi niille on käyttöä.

“Akateeminen nuori nainen, jonkin sortin punavihreä, sehän on kauhuissaan, että tällainen kaveri on olemassakaan. Mutta vastakohtaisuus myös kiinnostaa”, hän sanoo.

Josta seuraakin kolmas todiste: Soinin kanssa voisi jutella tuntikaupalla, oli asioista samaa mieltä tai ei. On melkoisen helppoa olla eri mieltä monestakin asiasta. Hän vastustaa EU:ta, homoliittoja, hedelmöityshoitoja, siviilipalveluksen lyhentämistä, kehitysavun kasvattamista ja kondomien jakamisesta aidsin leviämisen estämiseksi.

Kiistanalaisin aihe taitaa kuitenkin olla suhtautuminen maahanmuuttajiin ja pakolaisiin. Perussuomalaisten vaaliohjelmassa vaaditaan tiukkaa linjaa pakolaispolitiikkaan, mutta Soinin mukaan hän pitää puolueen muukalaisvihamieliset voimat hallinnassa. Lokakuussa hän kielsi nuorisojärjestöä tiukentamasta yhteistyötä Ruotsissa ja Norjassa toimivien ulkomaalaisvastaisten puolueiden kanssa.

“Jos sopeutuu tapakulttuuriin ja tekee töitä, tänne voi tulla. Se on helppoa, kun on samanlainen arvomaailma. Mutta ei tänne voi perustaa reservaatteja etnisin perustein. Siitä on huonoja esimerkkejä vaikkapa Ranskassa”, Soini sanoo.

“Kukaan vakavasti otettava ihminen ei syytä minua rasistiksi, mutta puoluetta epäillään siitä. Varmaan nuoremmat ovat tältä osin radikaalimpia. Olen aina sanonut, että kestävä poliittinen ratkaisu ei saa perustua vihalle.”

Joskus erimielisyydet ovat johtaneet eroon. Helsingin piirin johtohahmoihin kuulunut Ari Kähärä loikkasi perussuomalaisista kokoomukseen viime lokakuussa. Syyksi hän ilmoittaa näkemys-erot Soinin kanssa. Kähärän mukaan poliittiset tavoitteet olivat monilta osin yhteisiä, mutta toimintatapojen olisi pitänyt olla puolueen puheenjohtajan mielen mukaisia.

“Olisi pitänyt nojata umpivennamolaiseen ajatteluun ja tukea sitä sokeasti niin, että vain hän itse on näkyvillä ja kenttä ei ole mitään. Soinilla on slogan ’tämä on mun puolue’ ja se näkyy kaikessa”, Kähärä sanoo.

“En halunnut tukea yhden miehen urakehitystä.”

Kähärä kertoo olevansa maahanmuuttajakriittinen, mutta arvioi Soinin olevan voimakkaasti maahanmuuttajavastainen. Soini toteaa Kähärän ja hänen olevan poliittisesti eri sarjassa.

”Olen luja puheenjohtaja, minusta saa esittää mielipiteensä ja minä esitän omani. Politiikassa on puuteriperseitä, jotka heti keräilee lelunsa, kun saavat palautetta”, hän sanoo.

“Ei minulla mitään Kähärää vastaan ole. Seteliselkärankaisia ei pörssissäni noteerata.”

Nykyään Timo Soini on niin vahvasti aatteen mies, että on hankalaa kuvitella hänen lapsuudenkotinsa olleen epäpoliittinen.

Vanhemmat kävivät äänestämässä, mutta kun nuori Timo kyseli, ketä oli äänestetty, he vetosivat vaalisalaisuuteen. Liittyessään SMP:hen hän jännitti isänsä reaktiota. Perheriidoilta vältyttiin ja nykyisin Soinin vanhemmat ovat perussuomalaisten jäseniä.

Toinen vaikeasti nieltävä väite on, että nuorena hän ei olisi halunnut poliittiseksi johtajaksi, vaan oli tyytyväisempi päästessään vaikuttamaan esiripun takana. Siis Timo Soini, puolueen puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu ja toisen kauden kansanedustaja, joka ilmoittaa tuplaavansa puolueen kansanedustajien määrän seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Nyt hän levittää perussuomalaisen ilosanoman lisäksi toistakin gospelia. Samalla tavalla kuin etniset ja seksuaaliset vähemmistöt ovat pyrkineet kääntämään haukkumasanat myönteisiksi ilmaisuiksi, hän haluaa puhdistaa populismin maineen.

Soinin mukaan oikeisto asettaa politiikan lähtökohdaksi talouselämän, vasemmisto yhteisöt ja populismi yksilön. Määritelmä on oikea perisoinilainen sanataiteen taidonnäyte: kuka kehtaa sanoa, että ei halua kannattaa ihmislähtöistä politiikkaa?

“Aivan”, Soini hekottelee.

Populismin perusajatuksena on, että toimivan politiikan elementit löytyvät tavallisten ihmisten elämästä ja perinteistä. Veikko Vennamon lanseeraama fraasi “kyllä kansa tietää” on Soinillakin ahkerassa käytössä.

Hämäräksi kuitenkin jää, miten kansan mielipide saadaan selville. Ainakin Soini osaa tilastojen valikoivan lukemisen taidon. Hän toteaa, että “gallupit on galluppeja”, mutta kertoo mieluusti tutkimuksesta, jossa yli 40 prosenttia suomalaisista vastusti Suomen EU-jäsenyyttä – eli olivat samaa mieltä kuin Timo Soini.

Sitä paitsi populistipoliitikko voi ajaa asioita, jotka ovat kansan mielipidettä vastaan.

“Kaikki mun mielipiteet tai käytöstavat ei miellytä edes perussuomalaisten jäseniä. Mutten mä ole miellyttämässä ketään vaan vetämässä poliittisen linjan.” Kansan tahtoon uskova dogmaatikko on kuitenkin aina valmis väittelemään näkemyksistään. Jos hänet saa ylipuhuttua, hän muuttaa mielipidettään. Siihen asti paalujunttaboogiemies pysyy linjassaan.

Kenties siksi, että Timo Soini on suoraviivainen puheissaan ja arvoiltaan konservatiivinen, häntä pidetään joskus vähän yksinkertaisena.

“Kaikki epäilevät, että esitän tyhmempää kuin olen. Voiks tän tyhmempää esittää?” hän nauraa.

“Pärjätäkseen urbaanissa Suomessa populismilla, pitää olla vähän älykkö. Sitähän Timo Soini on opiskellut ja siinä hän on onnistunut”, sanoo Soinin gradun aikanaan tarkistanut professori Tuomo Martikainen.

Hymyileväksi populistiksi itseään kuvaileva Soini toteaa, että poliitikoiden on tapana ottaa itsensä aivan liian vakavasti. Itseironiaa ei löydy sitten millään – toisin kuin häneltä.

“Tykkäsin Benny Hillin sketseistäkin, vaikka myöhemmin paljastui, että Benny Hill oli homo. Ei sille mitään voi, hyviä ne sketsit oli siitä huolimatta.”

Soinilla on asiaa

“Kun täällä on tämmöisiä mainioita yksityiskohtia kuin esimerkiksi meikkaaminen, niin minä kun en sitä harrasta mutta kun pakosta pari kertaa otan puuteria nenään aina vaalikeskustelujen alla, niin en minä siinä nyt kovin paljon pääse muuttumaan ja, Luojan kiitos, vaimokin vielä tuntee, kun menee kotiin, ja äänestäjät äänestä tuntevat. Ääni on aina Jaakobin ääni, mutta kun kädetkin ovat Jaakobin kädet eivätkä Eesaun kädet.”

Eduskunta 16.11.2004

“Aivopesu on huipussaan, mutta petkuhuiputukselle on tulossa vastareaktio. Gallupit eivät äänestä, eivätkä vanhojen puolueiden Tupu, Hupu ja Lupu -puheenjohtajat ole toisilleen todellisia vaihtoehtoja.”

Ploki 17.3.2007

“Ei ollut Neuvostoliitto ikuinen. Ei ole Euroopan unioni ikuinen. Eivät ole olleet Kaarlen eikä Rooman valtakunnat. Kirves on jo puun juurella ja nämä ovat lastuja sen nuotion juurella, missä nämä hommat sitten lopullisesti karkaistaan.”

Eduskunta 15.2.2006

“Keskustapuolue teki aina välikysymyksen käkikellon tarkkuudella bensan hinnasta joka vuosi. Nyt ei enää kuku kepun käki, sen jo Suomen kansa näki – näinhän tässä kävi.”

Eduskunta 19.9.2007

“Mikä on sosialistien linja? Onko se sama eduskunnassa kuin vaalikentillä, joilla jaetaan haaleaa Saludoa ja pullaa?”

Eduskunta 24.11.2005

“Missä EU, siellä ongelma.”

“Se on rikkaiden Neuvostoliitto tämä EU.”

Kehotus 1/2007

30 kommenttia

termoskannu

4.1.2008 11:19

ainoa poliitikko tänä päivänä joka puhuu selkokieltä, hyvässä ja pahassa. olkoonkin milloin aforismeja ja milloin selkeitä kannanottoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Spede Pasanen

8.4.2020 20:45

Löl sinne 12 vuoden taakse. Timo soini on vitun runkku.

Soinin selkokieli

4.1.2008 11:27

Se on totta, että se puhuu selkokieltä. Ja saa hyvin poliitikkoja kiinni mongertamisesta. Olisiko parempi vaalitenttijänä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiintoisaa!

5.1.2008 01:24

Siis, kerrassaan hyvä, antoisa lehtijuttu! Oli hyvin tehty paitsi toimittajan ansiosta, niin varsinkin, koska olen perussuomalaismielinen, niin tykkäsin kovasti asiasisällöstä; kaikenlaista monipuolisesti esillä! Kielellisesti ja huumorpuoli - nauratti. Tsemppiä vain PS:lle!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vapaa-ajattelija

5.1.2008 02:06

Soini on Suomen Ron Paul?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ilkkarabies

5.1.2008 12:35

Hyvä artikkeli ja paljon asiaa.

Soini on muutenkin tehnyt uskomattoman poliittisen nousun, sillä suurin kato Perussuomalaisiin tapahtui viime vaaleissa Keskustan äänestäjien parista. Se on kuitenkin jo aika hyvin, että kerää kannatusta suurimmalta puolueelta, jonka ehdokkailla on moninkertainen mahdollisuus tulla valituksi ja lisäksi jolla on joka ainoassa vaalipiirissä useampi varma läpimenijä. Äänestäjän pään kääntäminen ei siis onnistu kuin äärimmäisen vakuuttavalla poliittisella sisällöllä.

Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että PS on pyyhkäissyt KD:n ohi ja alkaa siis koputella Vasemmistoliiton ja Vihreiden lukemia seuraavaksi.
Heidän kannattajakuntansa mieli tosin ei muutu tosiasioiden pohjalta, mutta kenties poliittinen pyrkyryys ajaa ainakin sosialisteja uuteen laivaan. He kun hyvinä pelimiehinä ja -naisina tietävät milloin on edullista vaihtaa julkivakaumustaan mutta säilyä "sydämeltään vasemmistolaisena".

Etenkään sosialistin suu ei ole tuohesta,
-Ilkka

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

termoskannu

5.1.2008 19:29

Soini on hieman niin kuin Ron Paul, paitsi että valovuosien päässä Paulin aatteista ja ajatuksista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Awesomemase

6.1.2008 15:04

Perussuomalaisista ei tule koskaan mitään, koska Vapaamuurarit sanoo niille FU.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

junttiii

6.1.2008 15:50

Perussuomalaisten ongelmana on juntti-imago. Osa äänestäjistä pelkää tunnustaa äänestävänsä PS:ia, koska leimaantuu itse samalla. Faktaa on se, että näiltä löytyy pelottavan paljon hyviä ajatuksia. Esimerkiksi itse olen sitä mieltä, että rikoksiin toistuvasti syyllistyneet maahanmuuttajat tulee saada karkoittaa maasta - oli tilanne kotimaassa mikä tahansa. Mutta tuota ei parane ääneen sanoa; en halua leimautua rasistiksi, koska en sitä ole, mutta tuomio tulee jos kerron.

Kaiken maailman Frederikit etc. sekoilevat imagoa entistä matalammaksi. Puolueeseen suhtaudutaan ylimielisesti ja äänestäjiin kuin ymmärtämättömiin lapsiin, vaikka heillä on yhtäläinen äänioikeus kuin "fiksuimmillakin". Kunhan imagoa saadaan muutetuksi nuorekkaammaksi, ei-juntiksi ja SMP;n haamu karistettua, nämä nousevat paljon. Ei siinä auta ylimieliset tutkimukset "mikä on vialla".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zöppis

7.1.2008 08:19

PS ajaa jossain määrin keskivertokansalaisen ymmärtämää oikeudentajua. Sitä että onko se oikeasti kestävä kehitys, en osaa sanoa. Mutta ainakin PS antaa oikean, maanläheisen vaihtoehdon monelle hissuttelupuolueelle. Suomi on erinomainen maa vähemistöille. Se ei ole tasa-arvoa vaan eriarvoa ja se ei sovi ihmisen oikeudentajuun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lizzie80

7.1.2008 17:34

Osaahan se puhua, mutta jos asiat tarkistaa, huomaa, et sen puheet ovatkin vaan populismia eli bullshittiä %) esim. se väittää että benny hill oli homo, vaik ei se ollut, what the fuck?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aika yleinen

9.1.2008 11:17

Se, että Benny Hill ei koskaan saanut sanottua olevansa homo, ei tee siitä heteroa. Vähän samaan tapaan kuin Jari Sillanpään homoudesta tiesivät kaikki, mutta kun se ei ollut myöntänyt sitä, niin tanssikansa väitti, ettei se ollut hintti.

Ja mitäs Soini sanoi populismista? "Soinin mukaan oikeisto asettaa politiikan lähtökohdaksi talouselämän, vasemmisto yhteisöt ja populismi yksilön. Määritelmä on oikea perisoinilainen sanataiteen taidonnäyte: kuka kehtaa sanoa, että ei halua kannattaa ihmislähtöistä politiikkaa?"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Börje

10.1.2008 05:51

Natsi-Saksan kansallissosialistit olivat myös tavallisen keskiluokkaisen ihmisen asialla, vähän samanlaisilla vaaliteemoilla (ulkomaalais- ja vähemmistövastaisuus, kauna ulkovaltoja kohtaan, protektionistinen kauppapolitiikka jne.).

Ihmiset saavat tietysti äänestää sitä puoluetta, mitä haluavat. On kuitenkin hiukan vaikea ottaa tosissaan tämänkaltaisen puolueen kannattajia, niin järjettömiä kommentteja nämä populistit laukovat. Esim. Pohjois-Savon kansanedustaja totesi vain muutamaa päivää ennen Jokelan kouluammuntoja, että EU:n aikeet kieltää aseenkanto alaikäisiltä terroritekojen mahdollisuuten vedoten on naurettavaa hölynpölyä. Vastaavia esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon.

Perusjunttien kannattajat voi jakaa pääosin kolmeen ryhmään: a) politiikasta mitään tietämättömiin idiootteihin, joihin vetoaa tyhjänpäiväinen argumentointi b) fasistisin mielipitein varustettuihin kiihkoilijoihin tai c) katkeriin, pienituloisiin ja huonosti koulutettuihin lähiötyöläisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ioi

10.1.2008 20:21

Hyvä Börje! Pelkkää asiaa koko kommentti!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

11.1.2008 10:09

Börje tais nyt vastata väärään artikkeliin. Ei paljoa liittynyt Soiniin tai peeässään. Erityisesti klassisen natsi-kortin hihasta vetäminen kertoo paljon Börjestä tai näin frendien kesken Böbistä.

Kansallissosialismin vaaraa en oikein millään näe PS:n toiminnassa, sitäkin enemmän, jos tarkastelen asiaa anti-judaismin kannalta, näen sitä vihreiden ja vasemmistolaisten piirissä.

Tarkkuutta ilmaisuun siis, Böbi. Ehkä yritit vastata tuohon anaalihelmi -jutskaan, mutta jotenkin se päätyi tänne. Korjaa toki, jos olen väärässä. OK!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jurgen!

11.1.2008 10:57

Lopettakaa paskan jauhaminen tai saatte munaa suoleen. Terv. Kokoomuksen kannattaja, työväen asialla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Börje

11.1.2008 12:48

"Tarkkuutta ilmaisuun siis, Böbi. Ehkä yritit vastata tuohon anaalihelmi -jutskaan, mutta jotenkin se päätyi tänne. Korjaa toki, jos olen väärässä. OK!?"

Osui ja upposi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Börje

11.1.2008 13:01

Tarkoitin siis, että joku taisi tunnistaa itsensä antamastani kuvauksesta. Aika erikoista, että juuri perussuomalaiset juttelevat aina anaalihelmistä ja homoista. Homofoobikot ovat psykoanalyytikkojen mukaan itse latentisti homoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

archlight

11.1.2008 13:22

Vai että homofoobikko? Minkäs takkii vedit tuon kortin nyt, Böbi-hyvä!? Puhuinko, haukuinko homoja? Anaalihelmetko=homot? Ootsije kyllä alkeellinen kaveri. Sinultahan nuo "kategorisoinnit" luistaa, sinähän tässä laitat, suuressa viisaudessasi, ihmiset ryhmiin ja luokkiin.

Taitaa nyt olla VAIN niin että, sinä et hyväksy ihmisiä, jotka ovat eri mieltä kanssasi. Ihan näin simppeliä se on -ja tähän on turha vetää edes homoja, jeesuksesta puhumattakaan, kehiin. Meneppäs nyt sinne politiikan historian luennoille takas, eläkä täällä aikuisia ihmisiä roiku haukkumassa. OK!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

11.1.2008 13:33

"Osui ja uppos" Njaahas, että sitä ollaan vasta tuolla asteella. Höpönassu -asteella siis. Ei pidä sekoittaa Laivanupotus -peliä tähän suomalaista politiikan peliä käsittelevään. Leikki leikkinä, asiallinen keskustelu sitten ajallaan. Nähdään, vaikka sitten kun olet äiteen kanssa tarpeeksi pelannut.OK!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Perussuamalainen

11.1.2008 16:06

Perus suomalaeset rulettaa, ou jeah. Meijän hualto asemalla kaikki tyässä olevat kannattaa sitä. Timo Soini on suomen paras politiikko sitä Pörje ei tajuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei kepuli

13.1.2008 12:39

Soini on viksu mies. Eu vedättää kepulit ja kokomustat vedättää, sosdem ajaa vain tehdastyöläisten etuja. Kyllä Perussuomalaiset on ihan ok vaihtoehto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Wuton

20.1.2008 11:52

Börje on muslimeja nuoleskeleva kommari. Minä en tule ikinä hyävksymään muslimien vaatimuksia ja kommunistiksi en rupea...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Äärinationalisti

20.1.2008 11:56

Kommunismi on SYÖPÄ ja se on tuhottava!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

möriläs

27.1.2008 04:22

Miksi tämä mursu vastustaa kondomien jakamista AIDSin ehkäisemiseksi? En käsitä. Onko joku kuullut aiheesta enemmän?

EU:hun ei kannata luottaa sokeasti ja "tavallisia kansalaisia" on puollustettava, toki, mutta nuo vähemmistövastaisuudet taitaa juontaa juurensa ihan jostain muusta kuin yhteisen hyvän tavoittelemisesta. Vähemmistöt ovat VÄHEMMISTÖJÄ, ja Suomessa vähemmistöille vaaditut oikeudet harvemmin vievät oikeuksia enemmistöltä millään muotoa pois.

Hassua, että nämä perussuomalaiset ovat niin rentoa ja lupsakkaa, huumorilla asioihin suhtautuvaa ja iloista mursukansaa, mutta silti heistä monille on ongelma esimerkiksi sellainen pikkujuttu, kuin että toinen ihmisyksilö jolla on penis sattuu laittamaan naamaansa ripsiväriä. Myös kahden penistä jalkojensa välissä heiluttelevan ihmisyksilön (lue:miehen) avioituminen on kerrassaan järkyttävä paikka. Iik! Kaksi miestä samassa sängyssä, vähäks ällöö! En pysty olee! Yyh. Olen rempseä tosimies/nainen, mutta kyllä nyt vähemmästäkin järkyttyy, kun MIEHELLÄ ON MEIKKIÄ NAAMASSA! Voiko maailmassa enää suurempaa, dramaattisempaa ja järkyttävämpää asiaa tapahtua!

Mihin unohtui turhista stressaaminen ja rempseä elämänote?

Taitavat siis perussuomalaiset olla todellisuudessa pikkutarkkoja pilkunviilaajia, jotka tykkäävät kauhistella toisten ihmisten tapoja kuin pahimmat juorumummot ikään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ääni kuuluviin

1.2.2008 11:39

Onpa värikästä keskustelua, no soiniin ja perussuomalaisiin.
artikkelissa luki ettei soini ollut kiinnostunut politiikasta pikku mursuna, nyt isona mursuna tuntuu soini edustavan politiikan terävintä kärkeä. Itse olen pitänyt politiikkaa monessa asiassa aivan turhana, ajatuksella miksi tähänkin piti politiikka sotkea! Olen kuitenkin joutunut pyörtämään sanani, politiikka on ja tulee olemaan kaikkialla elämässämme, halusimme sitä tai emme. Olen edelleen pettynyt perinteisesti politiikan vallankahvassa olleiden puolueiden toimintaan ja siksi olen äänestänyt viime aikoina perussuomalaisia. Koska äänestämämme henkilö/puolue tekee päätöksiä puolestamme, niin miksi jättää äänestämästä ja antaa jonkun, jonka kanssa ei ole yhtään samaa mieltä tehdä sinua koskevia päätöksiä? Itse äänestän ainakin PERUSSUOMALAISTA ehdokasta kunnallisvaaleissa, että saan ääneni kuuluviin!

Ps. Nukuin joskus itsekkin, kunnes heräsin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fuck the EU

9.2.2008 12:53

Näinhän se menee että suomalaiset on pääosin lampaita ja sitten kun löytyy joku joka suhtautuu kriittisesti tähän kaikkeen vedättämiseen niin alkaa hyssyttely sekä ihmettely kun saakin suunsa auki ja puhuu suoraan. Pisteet Soinille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jade14

29.2.2008 22:53

Soini rules! Hän on tehnyt PS:sta paljon mielenkiintoisemman puolueen kuin kaikki muut puolueet ovat yhteensä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZombieJouniKorpi

10.3.2008 15:56

Vitun hyvä et aivowamma Halme ei oo perussuomalaissa.
Soini on OK.
Perussuomalaisilla on ihan järkevää uusmoralismia , vaikken niitten kaikia ajtuksia diggaile...enkä puoluettakaan, mut onhan huonoista vaihtoehdoista kärkikastia silti:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ipanasi

29.7.2011 05:50

Mutta miten käy timo soinilta rock and roll kysyy aina ilona pyllykirjassa http://www.pyllykirja.fi/2011/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi