Kirjoittajan rankka putki

  • Mikko Salasuo

11.6.2010 on päivämäärä jolloin riippuvuuteni muuttuu taas suurkulutukseksi. Jalkapallon MM-kisat pyörähtävät käyntiin. Tämä kuukauden putki toistuu neljän vuoden syklinä ja on jatkunut vuodesta 1982, jolloin 10-vuotiaana koltiaisena tajusin kisoista jotain. Keräsin tuolloin 6-vuotiaan pikkuveljeni kanssa tarrakirjaan kaikki kisojen pelaajat. Osaan vieläkin vähintään 10 tuolloin pelanneen maan aloituskokoonpanon ulkoa ja muistan, että Hondurasin maalivahti oli Julio Cesar Arzu sekä 1000 yhtä tärkeää detaljia.

Katson kaikki kisojen pelit – aivan joka ikisen. Olen järjestänyt almanakkani siten, ettei työ pääse haittaamaan kisojen seuraamista. Jo puoli vuotta olen tarkkaillut kisajoukkueita ja niiden pelaajia. Kun lohkojako arvottiin, alkoivat spekulaatio ja loukkaantumisten seuranta.

Tänään 11.6.2010 olen valmis, mukana kolmessa vedonlyönnissä (a 10 euroa) ja luonut kolme fantasy-joukkuetta nettiin. Kun kello lähestyy viittä, laitan puhelimen äänettömälle, lastaan eteeni herkkuja, ja tietysti Nikolaita, ja asetun yksin sohvalle odottamaan. En halua häiritseviä elementtejä lähelleni pelien aikana. Välillä kisastudiot ovat mukavia, mutta esimerkiksi ikisuosikkini Saksan pelatessa valitsen seuran hyvin nuivasti. Naisilta ja lapsilta on pääsy ennalta hienon pelin kisakatsomoon ehdottomasti kiellettyä. Tiukin kielto on miehille jotka eivät ole kaltaisiani fanaatikkoja, sillä he puhuvat häiritsevästi pelien aikana ja esittävät typeriä kommentteja jalkapalloon liittyen. Minulle MM-kisapelistä saatava nautinto on epäsosiaalinen.

Avauspelissä vastakkain iskevät Etelä-Afrikka ja Meksiko. Ensimmäisellä puoliajalla selostaja tekee selvässä paitsiossa amatöörimäisen virheen ja raivoan. Jääkiekon MM-kisoihin lähetetään Ylestä armada toinen toistaan ärsyttävämpiä kommentaattoreita, mutta maailman suurimman tapahtuman selostaja ei tunne paitsiosääntöä! Puoliajalla Ylelle pari vihaista sähköpostia ja Ylen studioon tekstiviestipalautetta: Perkele, kyllähän urheilutoimittajan pitäisi edes tuo tietää!

Tämä on psyykkistä riippuvuutta - mutta luotan silti Saksaan.

Kirjoitettaessa soi The Spinal Shock! - Mustang Sally

1 kommentti

Anonyymi

27.6.2010 00:21

The Spinal Shock! kiittää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi