Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2007.
Seuraava

Raukean onnellinen  1

Aamulla oli omituin olo, kun särki päätä. Siitä huolimatta ei mielenikään tullut ottaa, jotain buranaa tai vastaavaa myrkkyä. En antanut moisen asian haitata aurinkoisen ilman nautiskelua.

Koko päivän vietin ulkona ilman minkäänlaista kiireen häivää. Katselin nautsikellen taivaalla lonnivia pilvenharsoja. Nyt ei päänsärystä ole tietoakaan ja tilalla on raukea olo, joka oikeuttaa minut loikoilemaan loppuillan ja annan keveiden pumpulimaisten unelmien vaellella ajatuksieni valtateillä.



Paha lukihäiriö  2

Silmiini tarttui roskalehden lööppi. "MATTI JA TEPPO KOLARISSA TÄYSIN KÄNNISSÄ" hetkinen... hetkinen... Oikeesti siinä luki "MATTI JA TEPPO KOLARISSA TAKSIN KANSSA"... jos tämä minun lukihäiriöni tästä pahenee niin voin lukea aivan mitä tahansa.

Aivojeni roskapostisuodatus toimii hieman oudosti. Ilmeisesti aivoni nähtyään tuhansia samanlaisia lööppejä on kyllästynyt paskan lukemiseen ja lukee vain ensimmäiset kirjaimet ja täyttää loput perinteisillä lööppisanoilla.

Kun jouduin tiedostamaan lööpin niin minua jäi vaivaamaan taksi-nimen käyttö lööpissä. Syyllisestä riippuen taksin-nimen käyttö vahvistaa Matin ja tepon töppäilyä tai taksinkuljettajin ammattitaidon halventamista.

Nämä tiedysti olivat vain arvioita lööpin perusteella. Varsinaista "uutista" en ole vaivautunut lukemaan. Mielestäni lööppien pitäisi antaa uutisista oikeudenmukainen kuva, valitettavasti käytännössä näin ei ole.



iltapäivälehtien sananvapaus  1

Sananvapaus on tietysti pyhä asia. Mutta kyllä joitakin ilmiöitä voitais vähän rajoittaa, vaikkapa verotuksen keinoin. Lukijoiden pitäisi perustaa tämmöinen lukijaliitto, jonka johtoelimet toimisivat nevottelujen vastapuolina roskalehdistön kanssa.

Voitais mielestäni aivan hyvin rajoittaa esim. kurosesta kirjoittelua koska se suorastaan aiheuttaa allergisia oireita ja on henkistä kidutusta.

Erityisen tärkeää olisi sopia lööppien kirjoittelusta, koska ne iskevät kaupan kassalla myös lapsiin ja niiden näkemistä on vaikea välttää.

Tärkeää olisi myös suojella ihmisiä tältä lehdistön tunne kikkailulta, jossa murhaajat, raiskaajat ym. kriminaalit ovat ensisijaisesti äitejä, isiä, pappeja ja opettajia. Tämä näiden ryhmien lokaaminen olisi lopetettava, koska tuskin rikostilastot paljoakaan kaunistuisivat, vaikka tämän tyyppisenä ihmisinä toimiminen kiellettäisiin.

Toisaalta lehdistö voisi enenmmän käyttää syyseuraussyyllistämistä, jota se ei minun mielestäni käytä riittävän tehokkaasti. Sillä voitaisiin lisätä kyllä tehokkaasti lehtien myyntiä.

esim. roskaruokapaikat ovat tappaneet 30 ihmistä tänään. Formuloiden tupakkamainokset tuhoavat 5000 ihmistä vuodessa. Mutta mieluummin väitetään karhujen vaikutuksesta pohjois-karjalan tyhjentyvän ihmisistä ja... Taidanpa lähteä nauttimaan ulkoilmasta se tekee hyvää, jos jättää saastutusvälineiden aiheuttamien partikkeleiden nielemisestä johtuvat terveydelliset ongelmat huomioimatta.

Ai minäkö kyyninen



Vappu oli kaunis  1

Katselin kaikkea ulkopuolisin silmin.- Aamulla ennen seitsemää oli jo paljon ihmisiä liikenteessä tai ainakin yllättävän paljon, koska odotin näkeväni autiutta. Kadut olivat likaisia ja roskaisia. Muutama hämmästyttävän kaunis nainen oli bailannut aamuun asti. Dementiahiihdon harrastaja käveli vastaan käyttäen sauvoja vain koristeena. Moni oli menossa töihin. Eikö vappu olekkaan työläisten juhla ja lakisääteinen vapaapäivä.

Parasta vapussa oli perinteinen sima ja valkovuokot. Äitienpäivän kukkaloisto oli jo Vappuna. Toivottavasti muistan tämän vehreyden vielä vuosien päästä.


Seuraava