Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

Meikkaaminen on syntiä

Kuulen tämän tästä ihmettelyä että miksi esikoiset sanoo että meikkaus, tatuointi tai hiusten värjys on synti. Siihen on perusteita.

-> Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän sen loi: mieheksi ja vaimoksi loi hän heitä. - 1Moos 1, 27.

Jos Jumala kerran on luonut ihmisen omaksi kuvaksensa niin mikä ihminen on muokkaamaan sitä kuvaa? Kyllä Jumalalla on oikeus vihastua jos hän luo oman kuvansa ja se kuva alkaa sanoa että ei tämä ole hyvä kuva.

-> Kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäri-ripustamisessa eli vaatteen puvussa, Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakialla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä. - 1piet 3, 3.

Ylpeily ja koreilu eivät ole Jumalan edessä kaunista. Mitä se hyödyttää jos meikkaa pari tuntia ja hommaa itsellee rastat? Jos sydän on saastainen ja on huono omatunto ei se koreilu tilannetta helpota. Oman saastaisuutensa ja heikkoutensa voi kätkiä meikin alle ja yrittää että ihminen ei sitä huomaa. Jumala joka on ihmisen luonot, huomaa.

-> Välttäkäät huoruutta. Kaikki synnit, joita ihminen tekee, ovat ulkona ruumiista; vaan joka huorin tekee, tekee syntiä omassa ruumiissansa.
Vai ettekö te tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen templi, joka teissä on, jonka te Jumalalta saitte, ja ettepä te ole teidän omanne? -- 1Kor6 18+19.

No nyt te huomaatte että teksti puhutaan huoruudesta ja tämän blogi tekstin otsikossa puhutaan meikkaamisesta. Mutta koreuden alla piilee huoruus. Jos oikein meikkaa, koreilee ja käyttää niin avonaisia ja kireitä vaatteita että rinnat ja persvako näkyvät niin mitä varten sitä tekee? Ei varmasti siksi että niissä on miellyttävä olla. Ei vaan siksi että haluaa kiusoitella muita ja yrittää tehdä itestään haluttavan. Seksikkään. Ja jos muistelemme kuinka Jeesus opetti ja sanoi että joka vihastuu toiselle niin se on Jumalan silmien edessä ihan yhtä paha asia kuin jos olisi tappanut tuon toisen. Ja vastaavasti jos haluaa herättää seksuaalista kiihotusta niin se on ihan kuin olisi jo tehnyt huorin.

Tuossa muutama esimerkki. Muitakin löytyy mutta itselleni ei ole suotu korkeita lahjoja selittää Raamatuita. Kyse on kuitenkin siitä että esikoislestadiolaiset eivät ole meikkaamista synniksi tehneet vaan sen osoittaa Raamattu kun sitä oikeassa valossa tutkitaan!