Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.

Ihanat loppiaisseurat

Meillä oli Tampereella ihanat loppaiaisseurat 2009. Itse sain olla osallistumassa lauantain ja sunnuntain seuroihin mutta valitettavaa kyllä maanantaina arki kutsui ja minun oli hoidettava maalliset velvoitteeni.

Viikonlopun ehkä pysäyttävin kysymys oli Kuka on sinun lähimmäisesi? Varmaan kaikille tulee helposti mieleen joku puoliso, vanhemmat tai jotain sellaista mutta saarnaaja jatkoi kysymysiä. Onko naapuri sinun lähimmäisesi? Onko työtoveri ja koulutoveri sinun lähimmäsesi? Vaikka he eivät paljoa sinusta välittäisikään niin välitätkö sinä heistä? Rakastatko tai kunnioitatko niitä jotka vihaavat ja vainoavat sinua?

Kuka on sinun lähimmäisesi?

Minun on itse tunnustettava että olen kovin usein kylmä ja rakkaudeton. Julma. Suhtaudun moneen asiaan turhan kärkkäästi ja kiivaasti. Myöskin silloin kun asia itsessään saattaa olla merkityksetön. Saati kun jos kyse on sellaisesta asiasta joka on minulle tärkeä ja haluan puolustaa näkemystäni tai arvvojani.

Loppiaisena kaikui kuitenkin se ihana evankeliumi että katuvaisille ja syntinsä tunteville kuuluu vieläkin Jumalan armo. Jeesus ei tullut maanpäälle hyvien, terveiden ja täydellisten pelastajaksi. Ei vaan hän tuli juuri niiden luokse jotka tuntevat tarvitsevansa apua. Eli Jeesuksen sanoin: eivät terveet parantajaa tarvitse mutta sairaat.

Oli vielä lisäksi lohduttavaista kuulla sekin että Lapin vanhimmat Ruotsin lapista (Jällivaara,Kiiruna..) tulee Suomeen kesällä. Jos Jumala suo. Luotan Suomenkin saarnaajiin ja hekin ovat minulle arvossa. Silti tuntuu hyvältä nähdä se että vielä muissa maissa saarnataan sama oppi ja sama evankeliumi.

Kun Lapin Vanhinten kulkemareitti on valmis. yritän julkaista sen täällä.