Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.

Kokoomus haluaa halpaa viinaa

'
Kokoomus on lykkäämässä tuonnemmaksi päätöstä mahdollisesta alkoholiveron kiristämisestä. Kokoomuksessa halutaan päättää viinan hinnankorotuksista vasta vuodenvaihteessa eikä vielä loppukuun budjettiriihessä, kertoo keskustan verkkolehti Verkkoapila. [...] "Meillä on erittäin suuri epäilys, että avoimessa taloudessa veroa korottamalla ei voida vaikuttaa merkittävästi kulutukseen."
'

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomus+ep%C3%A4ilee+viinaveron+korotuksen+mielekkyytt%C3%A4/1135238704852

Niimpä. Kun hintaa laskettiin niin kulutus nousi. Kaiken järjen mukaan kulutuksen pitäisi laskea kun hintaa nostetaan. Niin se toimii kaikkien muidenkin tavaroiden ja palveluitten kohdalla. Se on osa kysynnän ja tarjonnan lakeja.

Kokoomuksen Pekka Ravi sanoo pelkäävänsä että hinnankorotus lisäisi tuontia, hamstrausta, salakuljetusta ja harmaata taloutta. Pelko onkin aiheellinen jos Suomessa pidetään rikosten tuomiot leikkituomioina. Kun tuomioksi tulisi ostaa koko sivun ilmoitus esim hesarissa ja siinä ilmoituksessa pitäisi tunnustaa omalla nimellään mitä rikoksia on tehnyt niin harrastelijat harkitsisivat pari kertaa ennen kuin lähtisivät rötöstelemään. Ammattirikollisuutta se ei hetkauttaisi mutta eipä se hetkahda nykytilassakaan mihinkään.

Älkäät juopuko viinasta, josta paha meno tulee, vaan olkaat täytetyt Pyhällä Hengellä. -Efeso 5,18.