Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.

Sananen kannabiksen kotikäytöstä  2

Kannabis on huume jota jatkuvasti haluttaisiin vapauttaa. Nyt tänään Aamulehti kirjoittaa aiheesta:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/150520.shtml

Eli copypastella. 'Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin johtaja Kauko Aromaa sallisi kannabiksen kotikäytön.'

Huolestuttavaa. Masentavaa. Kannabis on kuitenkin oikeasti se 'mieto huume' mikä on toiminut ponnulautana monien vahvojen huumeitten käyttöön. Harvat aloittaa huumeiten käytön suoraan jollain hävittömän vahvalla. Ja jos aloittaa niin se yleensä aiheuttaa pahan sohkin tai ehkä kuolemankin.

Jos ajatellaan alkoholisteja. Yksikään ihminen ei ole alkohoplisti jos ei ole koskaan ryypännyt. Jokainen alkoholisti on joskus ottanut sen ensimmäisen ryyppynsä. Kukaan ei voi sanoa ensimmäistä ryyppyä ottaessaan että minusta ei tule ikinä alkoholistia. Ja sama on huumeitten kohdalla. Joka ei koskaan kokeile edes sitä kannabista on yleensä paljon paremmin turvassa kuin se joka haluaa mielenkiinnosta kokeilla kannabista.

Ja ennen kuin kukaan vetää hatustaan sitä 'lääkekäyttö valttikorttia'. Nyt oli puhe kotikäytöstä. Päihtymistarkoituksesta. Nautiskelutarkoituksesta. Onhan nytkin reseptilääkkeett vaikka kuinkas vahvoja ja varsinkin kipulääkkeet voi sisältää vahvojakin huumaavia aineksia. Mutta sittenkin tarkkaan valvottu lääketieteellinen hoito on ihan eri asia kuin vapaa kannapiksen pössyttely kotona.

Huomasin hyvän kommentin tuolla AL'n sivuilla artikkelin alla.
Nimimerkki Pete, 24.7.2009, klo 10:21. Komentti nro 2.


Lapin lähetys loppui - ihanat muistot jäi  1

Ruotsin lapista tuli L.Larsson, O.Minde, G.Persäter ja H.Gustafsson alkukesästä Suomeen ja seuroja pidettiin yhteen menoon kaksi viikkoa erin puolilla Suomea. Viimeiset seurat pidettiin Lahdessa juhannus-viikonloppuna.

yhtensä 31 seurat ja 1 ehtoolliskirkko. Jokaisissa oli ihmiseä vaihdellen 800-5000 väliltä. Sää oli sillain hyvä että oli aika viileetä ja rukoushuoneet oli pysyi inhimillisissä lämmöissä.

Tuli jo kova kaipaus että mennä Jällivaara jouluseuroihin heti vielä tänä vuonna. Malttais odottaa jouluun kun on vielä aikaa melkein puoli vuotta