Käsittämätöntä takertumista

  • Maria Guzenina-Richardson

Pääministeri Vanhanen totesi eilen pitävänsä opposition budjettikritiikkiä käsittämättömänä. Vanhasen mukaan kritiikissä ei ole päätä eikä häntää, kun samalla arvostellaan sekä kuntarahojen riittämättömyyttä että kauhistellaan suurta velkataakkaa. (STT 30.7.2009)

Vanhanen oikoo tahallaan mutkat suoriksi ja harjoittaa älyllistä valehtelua. Niin velkataakkaan kuin kuntatalouteen pitää pystyä puuttumaan.

Keskusta on jostain kumman syystä takertunut ruoan alv-alennukseen kuin hukkuva saappaaseen, jota luulee pelastusrenkaaksi.

Taloustilanne on heikentynyt dramaattisesti hallitusohjelman laatimisen aikaisesta. Myös keskustan pitää kyetä arvioimaan hallitusohjelmassa sovittuja asioita uudestaan. Kokoomuksessa tämä on ymmärretty.

Ruoan alv-alennus maksaa yhteiskunnalle 500 miljoonaa euroa, mutta sen hyöty on heikossa taloustilanteessa eläville olematon. Nyt tarvitaan täsmällisiä ja vaikuttavia toimia. Meillä ei ole varaa antaa verohelpotuksia niille, jotka eivät niitä kipeimmin tarvitse.

Ruoan alv-alennus pitää ehdottomasti siirtää parempiin aikoihin ja silloinkin on tarkasteltava sitä suhteessa ravintolaruoan arvonlisäveroon.

Nyt tuo alv-alennuksen 500 miljoonaa pitäisi käyttää heikentyneiden peruspalveluiden hoitoon. Vanhukset tarvitsevat turvaa ja hoivaa, vaikeuksiin joutuneet perheet tukea ja lapset laadukkaan päivähoidon ja hyvän oppimisympäristön. Kaupasta ostettavan ruoan alv-ale ei myöskään tue työllisyyttä.

Valtiontalouden liikkumavara on pienentynyt entisestään ja silloin pitää pystyä arvioimaan aiempia päätöksiä uuden tilanteen valossa. Ruoan alv-alennukseen ei ole varaa, jos halutaan pitää peruspalvelut pyörimässä.

Peruspalveluihin satsaaminen on myös työllisyyskysymys. Kun kunnissa säästetään, tarkoittaa se töiden tekemistä vajaalla henkilökunnalla. Eikö nyt olisi viisasta pitää ihmiset töissä?

Alv-aleen takertuminen on käsittämätöntä.

28 kommenttia

shiwan8

2.8.2009 01:08

No, mitä voi odottaa mieheltä joka sai paikkansa täysin arvalla? :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.8.2009 09:20

täysin samaa mieltä tuosta ruoan alv-alesta, aivan uskomaton kusetus ja hienosti menee läpi siellä valopäiden talossa. Niin kauan kun Suomessa käytännössä kaksi firmaa myy meille ruokaa on turha kuvitellakaan ruoan hinnan oikeasti tippuvan. Muutaman prosentin vero ale ei muutenkaan olisi näkynyt juuri missään ja nyt kun vielä hinnat pumpattiin ylös ennen alea on vaikutus mitättömääkin huonompi. Paitsi ehkä keskon s-ryhmän johdon bonuksissa. T: Kimmo Federley, Lappeenranta

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

V.C. Mikko

2.8.2009 10:50

Viisainta olisi kun unohdettaisiin koko rahatalousyhteiskunta maailmassa ja siirryttäisiin resurssi ja tiede pohjaiseen yhteiskuntaan globaalisti!!!

Rahatalousyhteiskunta on menneen maailman jäänne joka oli hyödyllinen silloin, kun maailmassa oli niukkuutta, eikä ollut teknologiaa ja keinoja, joilla ihmisille tuotetaan perustarpeita ja hyvinvointia yltäkylläisesti, mutta nyt olisi, jollei rahatalous ja sen mukanaantuomat ongelmat(ahneus yms.) estäisi keinotekoisesti yltäkylläisyyden saavuttamista kaikille! :o(

http://video.google.com/videoplay?docid=3932487043163636261

http://www.thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=65

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aahe

2.8.2009 15:45

Me veronmaksajat vaadimme,että kunnan toiminta on tehokasta ja taloudellista.Silloin kun menee hyvin,niin lisätään suruttomasti henkilökuntaa.Kustannukset nousevat,mutta mitään ei tehdä tehokkuuden nimissä.Laman aikana pitäisi ottaa velkaa SDP::n mielestä.
Kostaan ette korosta tehokkuuta kunnan toiminnassa.Unelmilla ei asioita hoideta kuntoon,vaan työllä.Politikoilla on oma etu ja puolueen etu ,sekä valtava vallanhimo,eli kiima.Äänestäjille kerrotaan tietenkin muuta.Täytyy olla ns.tosi uskovainen,jotta politikkojen juttuihin uskotaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.8.2009 20:09

En nyt varsinaisesti lähde puolustelemaan Vanhanen & co tekemisiä, mutta se, että MGR syyttää toista älyllisestä valehtelusta perustellen löyhillä mielipiteillä ja arvovalinnoilla, ei anna frouvasta ykköstykin kuvaa. MGR:n tapauksessa ei siis missään mielessä ole kyse älyllisestä valehtelusta :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.8.2009 22:33

nyt maria puhuu asiaa

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.8.2009 12:08

Kyllä nyt kuulostaa taas äänestäjien (mummot ja keski-ikäiset lapsiperheet) perseennuolennalta taas tämä juttu. Peruspalvelut ovat ihan kunnossa, kaikilla muilla aloillahan sitä nimenomaan tiukkaa juuri on, ettei vain yhtä alaa joka toimii aleta tukemaan.

Alv helvettiin, työllisyys ei ehkä parane, mutta työttömien asema paranee kun ei tarvitse vähiä rahojaan työntää kaikki kauppaan. Se, että hintoja nostettaisiin ei hirveästi tue ketään kun ostovoima on pieni.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.8.2009 14:01

Halpaa populismia.Vakuumiin pakattua kakkaa.
Ei loista ammattitaito nykydemarien johdossa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mytiger

4.8.2009 12:01

Maria,

Kirjoitat,että "Niin velkataakkaan kuin kuntatalouteen pitää pystyä puuttumaan." Voisitko olla hieman yksityiskohtaisempi esim,miten ja kenen toimesta.Onko tämä vain yleinen toteamus,vai haluatko viitata,että SDP aikoo siihen puuttua?

"Keskusta on jostain kumman syystä takertunut ruoan alv-alennukseen kuin hukkuva saappaaseen, jota luulee pelastusrenkaaksi"

Mielestäni vertauksesesi keskustaa kohtaan on epäreilu.Keskusta ei nimittäin missään nimessä ole samassa tilanteessa kuin henkilö joka on hukkumassa,ja vertaus yrittää selvästi vetää lokaa keskustan päälle.

"Myös keskustan"

Matti Vanhanen ei ole koko keskusta puolue.Mistä tiedät kuinka moni keskustalainen on eri mieltä Vanhasen kanssa,osittain samaa mieltä tai täysin eri mieltä.Keskusta on tuskin 100% yhtenäinen puolue mielipiteineen,jotka he ilmaisevat Matti Vanhasen suun kautta.

"Kokoomuksessa tämä on ymmärretty" Näyttää siltä,että kokoomuksessa,kaikki toverit äänestävät yhdenmukaisesti ja jakavat kollektiivisen ymmäryksen.

"Nyt tarvitaan täsmällisiä ja vaikuttavia toimia" Kuten esimerkiksi mitä? on helppoa paistatella päivää tälläisten ei yleisten kommenttien kanssa ja kritisoida muita,ehdottamatta itse kuitenkaan mitään yksityiskohtia.

"Vanhukset tarvitsevat turvaa ja hoivaa, vaikeuksiin joutuneet perheet tukea ja lapset laadukkaan päivähoidon ja hyvän oppimisympäristön. Kaupasta ostettavan ruoan alv-ale ei myöskään tue työllisyyttä"

Olen samaa mieltä.Kerro lisää suunnitelmista tämän toteuttamiseksi : )

"Alv-aleen takertuminen on käsittämätöntä."

paitsi jos ehdotuksen tekijänä olisi ollut SDP? Silloin ei oltaisi "takerruttu" vaan seisty lujana yhdessä rintamassa vero alen takana?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.8.2009 17:30

Ei mitään alennuksia ruuan arvolisäveroon. Pienituloinenkin pystyy valitsemaan ruokansa kaupasta ostamalla esim. tarjoustuotteita ja muutenkin valikoimalla ruokaostoksensa tarkasti. On vain katsottava totuutta silmiin, että minulla ei ole valitettavasti varaa tällä hetkellä ostaa tuota saamaa kalkkunafilepakettia mitä tuo vieressä oleva yksityinen lääkäri ostoskärryynsä laittaa.
Sitten jos alv laskee, niin siitä syntyvä vaje lykätään aivan varmasti korotuksena yleishyödyllisiin asioihin joita kaikki jokapäiväisessä elämässään tarvitsevat. Siinä ei sitten pienituloinenkaan voi enään paljoa valikoida samalla tavalla kuin ruokakaupassa hyllyjen välissä ja maksaa näin ollen karvaasti korkojen kera takaisin ruon alv:n alennuksen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.8.2009 11:57

Asiaa Maria
Ruoan ALV aletaminen on nykyisellään täysin turha toimenpide. Ensinnä se pienentää puolella miljardilla valtiontuloja ja toiseksi se ei alenna ruuanhintaa. Markkinat ovat jo pumpanneet hintaan tarvitsemansa korotukset.

Vanha totuus on että korotettaessa veroja sitä voidaan mainostaa etukäteen. Verojen alentaminen taas tehdään yhtäkkkiä ilman ennakkoilmoitusta, niin ettei kaikenmaailman kepulit ja muut keinottelijat ehdi laatimaan omia taskuntäyttöautomaattejaan välistävedon varmistamiseksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tassu

6.8.2009 13:11

Nyt puhut asiaa, ei ole varaa alennukseen eikä muihinkaan verohelpotuksiin.
Näyttää siltä että Kepu ja Kokoomus aikovat ajaa maan täydelliseen kaaokseen ja purkaa kaikki hyvinvointi suomen palvelut.
Uskomatonta, että kukaan niitä äänestää, vaikka näkee, suon vaivutaan aina vaan syvemmälle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.8.2009 20:19

Hassua kuinka maaliman talous käännetään syyllisyydeksi joillekin, ottatamatta kantaa Mr. Mattiin. Kuinka SDP tekisi nyt? seuraava hallitus kuitenkin haukkuisi luultavasti. Naurettavaa soopaa. Ottakaa kaikki edustajat hattu käteen ja katsokaa todellisuutta. Maailma muuttuu ja teidn pitää muuttaa itsenne sen mukaan. Suomeen tarvitaan tekijöitä jotka tekee työnsä "kohtuulliseen" hintaan suhteessa oaan tulotasoon, riippumatta kansalaisuudesta. Nyt on lama ja suomessa resession ja suomssa se voi kestää kunnes saadaan järkevä ratkaisu työvpoimaan. Maria varmaakin ymmärtää että työvoimaa kaivataan ulkomaIilta. Tukisiko siis Marian puhua ulkomaalaisen työvoiman puolesta sekä käyttökielen vaihtamiseksi "lontooksi" puolesta. Yksittäinen ALV ei ratkaise tilannetta 60-luvulla ja sen jälken syntyneiden osalta. Me osaamme "lontoota" riiittävästi suurimmalta osalta.

Tarja Tallqvist juttu oli" Onko teitä kielletty puhumasta?" (http://tallqvist.blogit.uusisuomi.fi/2009/08/04/onko-teita-kielletty-puhumasta/ )siis aika huippu ajateltavaa. Kansa valitsee edustajansa. Ehkä tulevaisuudessa on toisin. Kuka turvaa eleäkkeen? Pls Maria älä käännä hallitukselle vaan kokonaisvaltainen vastuuu joka kattaa pitkälle tulevaisuuteen. Siihen mikään puolue pystyy? Epäilen vaikka kaikkea luvataan?

Itse kai olen kommunistista äärioikeistoon, siksi kyseenalaistan kaiken höpöhöpön. Meillä kai on oikeus ilmaista mielipide.

Dear Maria, lupaa yksi juttu. Voisitko pls kommentoida kansaedustajien määärään tarpeellisuuta ja lomien pituutta / tuottavuuteen. Oletettavasti et kommento koska se vahingoittaa omaa olemistasi ja media ei nosta asiaa esiin koska se ei myy.

Teitte Alv:lle mitä vaan niin muutos tuskin muuttaa maailman talouttta ja kuten tiedetään yritkset seuraavat globaalia kehitystä. Kka on se ensimmäinen puolua joka tunnustaa että olemme voimattomia?

Vomia teille.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.8.2009 14:10

Edelliselle: Älä ota enää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.8.2009 16:12

Keskustan aluetuki on äänten ostamista ja keskusliikkeet mafiaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.8.2009 22:52

Kerro vielä Maria, paljonko SDP sai vaalitukia ja keneltä.

Siihen asti demarien tulisi olla aivan hiljaa, mielellään kaikesta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.8.2009 08:57

ruoan alvin lasku on aivan silmälumetta. s-ryhmä on ainakin stadissa nostanut sen 5 prossaa hintoja

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jore_68

11.8.2009 10:53

Ehdottomasti pitäisi kohdistaa nämä rahat täsmällisemmin. Alv-alennus häviää uusiin traktoreihin ja puimureihin ehkä myös tuvan sisustukseen.

Kauppa ottaa varmasti myös omansa. Hintoihin tulee tosi pieni alennus.

-Jouni-

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.8.2009 11:38

No pitäähän se ruan ALV laskea, kun Keskustassa on saatu lahjuksina jo hyvät vaalirahat vähittäiskaupan edustajilta. Tolle samalle tahollehhan se hyötykin tästä toimenpiteestä sitten olisi selkeästi menossa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.8.2009 13:27

"No pitäähän se ruan ALV laskea, kun Keskustassa on saatu lahjuksina jo hyvät vaalirahat vähittäiskaupan edustajilta"

Hahhahhah nyt kapsahti kyllä omaan nilkkaan. Ketkähän sieltä vähittäiskaupan puolelta lahjuksia oikein saivatkaan... :D :D :D :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marko Mäkinen

14.8.2009 15:24

Siis vanhanenhan nousi esiin kun sai vaalinumerokseen 69.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Teppo

14.8.2009 15:50

Hei kaikki varmaan huomanneet kun ruoan hintaan on tullut nyt yhtäkkiä korotusta pikkuhiljaa. Tämä on jo näköjään valmistajat ennakoineet. Nyt Maria ja muut ketkä oikeesti välittää niin nyrkkiä pöytää. Vaikka ruuan hinta laskee niin se tulee nousemaan vuodessa takaisin alkuperäiseen hintaansa ja sitä perustellaan kustannusten nousuna. Perkele sitten taas kun tälläsen maalaisen jolla on pitkät työmatkat niin nostetaan polttoaineveroja kun ei muuta keksitä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.8.2009 17:29

Edelliselle: Sellaista on elämä. Katteettomia lupauksia. Poliitikot on pop.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2009 16:23

Miksi takertua kun voi rakentaa tulevaisuuttan

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.8.2009 16:34

Ihanaa että Maria on niiin rakastettu. Hän valkaisee kaikki vaalsokut. Jopa oman puoleen?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisla28

20.8.2009 12:07

Alv-alennus on kieltämättä aivan täysin väärässä ajassa. Nyt kun kuluttajahintojen kasvu pysähtyy huonojen talousnäkymien kautta kuin itsestään, ei alennukselle ole akuuttia tarvetta. Noilla veroaleilla on muutenkin taipumus näkyä kuluttajalle alentuneina hintoina vain ensi alkuun ja sitten hinnat hilaavat takaisin samalle tasolle. Lopulta siinä vaan siis tuhlataan valtion nykyisiä varoja johonkin, mikä menee kuin Kankkulan kaivoon. Kyllä niille rahoille parempaakin käyttöä on, esimerkiksi nykyisten palvelujen turvaaminen, etenkin kun huonoina aikoina yhä useammat joutuvat niihin turvautumaan! Järki käteen!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.8.2009 21:14

>Ruoan alv-alennus pitää ehdottomasti siirtää parempiin aikoihin ja silloinkin on tarkasteltava sitä suhteessa ravintolaruoan arvonlisäveroon.

>Kaupasta ostettavan ruoan alv-ale ei myöskään tue työllisyyttä.

Eli ymmärrät ravintolaruoan arvonlisäveron pienentämisen lisäävän työllisyyttä, mutta et halua lisätä sitä, koska ravintoloissa syöminen on liiallista ylellisyyttä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus