Kuorosodan voittaja selvillä

  • Juhani Sirén

Siihen jää koukkuun. Kuorosotaan nimittäin. On toki kiva kuunnella pääosin hyvää musiikkia kuorosovituksina kotisohvalta, mutta miellyttävinä on ollut huomata, että parilla skabaan osallistuneista artisteista on hämmästyttävän hieno itseironian taju.

Otetaan esimerkkinä näennäismacho Marco Hietala, joka johtaa joukkojaan teatraalisella otteella, pukeutuu kuin päästäkseen edesmenneen Mr. Blackwellin huonoiten pukeutuvien -listalle ja valitsee kuoronsa kappaleiksi muun muassa Reetua ja Madonnaa. Täydellinen show-mies.

Eikä kauaksi viihdyttäjänä jää Ilkka Alankokaan. Molemmat yli neljäkymppiset herrat ovat varmaankin saavuttaneet urallaan jo sen verran, että turha stressata muiden mielipiteillä itseään. Jättävät mieluummin katu-uskottavuuden tavoittelun nuoremmilleen.

Itse asiassa näiden kahden karismaattisen kuoronjohtajan takia katson ohjelmaa. Onneksi Sebastian Rejman (vaikutti tylsältä) sai lähteä ensimmäisenä ja sai seurakseen Sanin (vaikutti yksitotiselta) ja Vicky Rostin (vaikutti huumorintajuttomalta).

Kyseessä on kuitenkin show, joka vaatii vertaisensa veijarit, jotta sieltä jääkaapilta jaksaa raahautua takaisin sohvalle mainoskatkon jälkeen. Ja voisinpa pistää ainakin euron vedon siitä, että kolmen vuoden takainen Idols-kolmonen Kristiina saa pakata kamppeensa ensi sunnuntain semifinaalissa. Ei vain mimmillä fanipohja riitä, vaikka hyvin on onnistunutkin tähän asti.

Voittotaistelu käydään siis Joensuun ja Kuopion välillä. Ja Nightwishin basisti on muuten vahvoilla.

Tässä vähän mallia länsinaapurin kuorosodasta viime vuodelta:
http://www.youtube.com/watch?v=a2JsYgibcK8

Kirjoitettaessa soi Tarot: Gravity Of Light

3 kommenttia

Anonyymi

9.3.2010 15:54

"Siihen jää koukkuun. Kuorosotaan nimittäin."

Ei jää. Kuorosodassa on yksi ainoa hyvä puoli, voitin konjakkipullon lyömällä vetoa Sebastianin ekana putoamisen puolesta. Stadivihaan ja kuorosodan katsojaprofiiliin saattoi luottaa 100% varmasti.

Kuorosota on siitä jännä homma että siinä ei kuitenkaan lauleta oikeasti livenä, mikittämisen yms vaikeuden takia. Ymmärtäähän sen, mutta voiko puhua kuorokilpailusta? Ei, toiset nielevät tämänkin viihteenä. Ei ole multa pois koska ei kiinnosta tippaakaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.3.2010 15:58

Pääosin hyvää musiikkia eli varmaankin hienoa laulua, onhan kyse kuoromusiikista? Buuahhahah, unohtui mainita.

Ohjelmaan saataisiin helvetin hieno uusi ulottuvuus kun palkattaisiin vaikka tarkan nuottikorvan omaava Nina Tapio laukomaan muutamia totuuksia laulun puhtaudesta ja tarkkuudesta. Sitten voisin katsoakin.

Aivan sama ovatko amatöörejä vai eivät mutta jos osallistuu kilpailuun ansaitsee kritiikinkin.

En ole jaksoakaan katsonut, muutaman minuutin sieltä täältä ja aikomoista riekkumista ollut nekin pätkät. Myötähäpeä esti katsomasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomi

20.3.2010 23:53

Ei varmasti jää koukkuun. Koska siinä ei lauleta oikeasti livenä, ohjelma on vain mahdollisuus tavallisille hoilaajille päästä tapaamaan julkkista ja hänen johdollaan laulaa kaiken kansan töllöteltävänä. Loppujen lopuksi formaattina ei ero BB:hen ole kovin suuri ja omassa kategoriassani sekoittuu muiden tosi-tv ohjelmien joukkoon joista en koukutu ja en myöskään katso. Muutama minuutti kyseistä ohjelmaa riitti minullekin eikä viihteenä tehnyt vaikutusta millään lailla.

Annan kyllä muutaman sympatia pisteen palkinnon hyvästä tarkoituksesta, joskaan voikohan siihenkään loppujen lopuksi luottaa menevätkö nekään rahat sinne mihin niiden kuuluisi mennä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi