Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2007.

Matkustappa Suomessa!  2

Tuosta city-risteilystä tuli mieleen, kun edes-takainen risteily ruotsiin maksaa vain reilun kolmekymppiä, niin edes-takainen matka täältä lakeuksilta etelä-suomeen (n. 400km/suunta) maksaa aikuiselta (ei opiskelija) noin 100€. Hinta koostuu seuraavasti: junaliput 85,60€ + bussi kämpältä juna-asemalle ja takaisin 5,20€ + muu kulkeminen, esim ostaa pk-seudulla seutulipun kaksi kertaa 7,20€ = 98€

Eli minunkin city-risteilyn hinnaksi tulee (pelkät matkat) n.130€

Miten suomenrajojen sisällä kulkeminen on näin perkuleen kallista kun ulkomaille pääsee suhteessa paaaaljon halvemmalla. Veljeni kävi hiljattain englannissa ja muistelisin että edes-takaiset lennot olisivat olleet niinkin vähän kuin 150€.

On tullut muutaman kerran mieleen dieselauton hankinta: 400km * 2 * 5l/100km * 1€/l = 40€
Nykyisellä (bensa)autollani: 400km * 2 * 8l/100km * 1.32€/l = ~85€

Dieselvero (käyttövoimavero tai mikä nyt onkaan nykyiseltä nimeltään) on henkilö autolla noin 500€ vuodessa.

500/(85-40)=11,1111

Toisin sanoen ei tarvitse käydä kuin kerran kuukaudessa etelä-suomessa, niin tulee halvemmaksi ajaa diesel autolla, kuin bensalla. Ja entäpä tämä julkisilla kulkeminen sitten, miksi edes kulkea julkisilla kun omalla autolla pääsee halvemmalla. Koko ajan puhutaan, että ihmisten pitäisi käyttää julkisia enemmän joukkoliikenteen ympäristöystävällisyyden takia mutta samalla joukkoliikenteen hinta on niin kova ettei sitä kannata käyttää jos on omakin kulkuneuvo.

Ja miettikääpä vielä tätä: perhe junalla (2 aikuista, 3lasta) 214€ (+bussilla kulkemiset), perhe autolla (normaali diesel auto) alle 50€! Kummalla itse matkustat mieluummin?


Jepujee!  1

Toisin kuin edellisessä blogimerkinnässäni arvelin, niin pääsin kuin pääsinkin testaamaan mopoa jo tänä viikonloppuna. Harmillisesti vain yksi juttu jäi kesken, etujarrujen ilmaus, siinä on vissiin joku jippo jota en vielä ole ymmärtänyt, sillä normaaliin tapaan sitä ei saa ilmattua. Täytyy käydä huomenna kysymässä jostain neuvoa. Ehkäpä jo ensi viikolla ajoon. :)

Kuviakin kerkesin ottamaan: http://www.city.fi/kuvagalleria/image.php?id=924213

Että tämmöstä tänään.


Vittu kun vituttaa.  1

Rahaa menee ihan h....tisti mutta pyörä vaan ei tunnu tulevan valmiiksi. Koko ajan tuntuu että eihän siihen enää tarvi kuin pari pientä juttua, niin sitten kun miettii mitä kaikkea on vielä tekemättä niin tuntuu ihan hirmu urakalta.
-takavilkkujen kiinnitys
-uusien johtojen vetäminen takavaloille
-rundimittarin pleksin tekeminen ja kiinnitys (tämä jumittaa ihan erityisesti)
-nopeusmittarin kiinnitys (kiinnikkeiden tekeminen)
-jarrunesteiden laittaminen ja jarrujen ilmaus
-vähän maalausta ja tiivistemassalla leikkimistä
-rekisterikilven kiinnitys
-öljyt koneeseen
-bensaa tankkiin

Myöhemmäksi jätettyä:
-polttoaine-/öljynlämpö-/turbonpainemittarin telineen tekeminen ja kiinnitys
-merkkivalojen telineiden tekeminen ja kiinnitys

Luulin tänä viikonloppuna pääseväni jo testaamaan tuota mutta taitaa haaveeksi jäädä.

Toinen juttu mikä myös jää haaveeksi on Turun naamiaismiitti. Sen verran pahassa rahapulassa olen ettei ole mahdollisuutta sinne lähteä (ellette te rakkaat höpönassut halua kerätä kolehtia minulle:D). Katkerana toivotan kaikille Turkuun menijöille hauskaa miittiä, ehkä minäkin vielä joskus pääsen edes johonkin miittiin...

Oulun heinäkuinen miittikin jää väliin sillä jos silloin omistan rahaa, niin lähden sitten poriin jazzaamaan, olen siitä haaveillut jo pian kolme vuotta eli siitä asti kun sielä viimeksi olin.

Näillä mennään eikä muuta voi.