Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2008.

Baader Meinhof Komplex  1

Onneksi menin katsomaan kyseisen leffan, olin vähän aavistellut mitä mieltä olisin kyseisestä leffasta ja odotukseni täyttyivät. Henkilöhahmot olivat luontevia ja eläväntuntuisia eivätkä liian kauniita hollywood-tyyliin. Kiinnostava aihe, terrorismi Saksassa 60-70 -luvulla. Herätti paljon ajatuksia, kuten: kenen näkökulmasta terroristia tekoja uutisoidaan nykypäivänä (leffassahan oli enemmän terroristien ääni pääosassa vaikka leffa ei varsinaisesti ollut niiden puolella), kuka alkaa terroristiksi ja mistä syistä? Tuntui, että Ulrike Meinhofilla oli aidosti paljon hävittävää lähtiessään mukaan hommaan (mies, lapset, ura..). Huomasin aukkoja yleissivistyksessäni, en tiedä tarpeeksi ilmiöiden taustoja ja leffassa oli paljon asiaa, siihen oli rajattu sisälle aika paljon tapahtumia. Elokuva, joka ei sovi ihmisille, jotka haluavat varmoja totuuksia, pitäisi olla jonkinlainen suhde maailman epävarmuuksiin ja epäoikeudenmukaisuuksiin ennen kun saa tästä mitään irti.


Pinnallisuudesta..  2

Juttelin sätissä miehen kanssa, joka halusi ehdottomasti painottaa, ettei ole 'pinnallinen'. Hmm..eivätköhän kaikki ole. Ainakin kaikki annetut tiedot ohjailevat ajatuksia ja odotuksia, kaipa mieskin muodosti minusta sen käsityksen niiden tietojen varassa, jotka annoin ja pinnallistahan se on sekin.
Toisekseen mies piti tärkeänä luetella ominaisuuksiaan, siis millainen ihminen hän on. En koskaan tule ymmärtämään tuota strategiaa..."olen näin ja näin hyvä tyyppi koska sanon niin itse, joten meidän pitää tutustua?" Eiköhän hyviä tyyppejä ole maailmassa montakin, miksi on niin vaikea käsittää, että olen kiinnostuneempi siitä, voisiko meillä synkata kuin jostakin absoluuttisten "hyvien ominaisuuksien" listasta. Jaksan keskustella noista kuka olet ja mitä teet -aiheista vain tiettyyn pisteeseen asti.
Kerran baarissa jutellessa mies kysyi, mitä teen. Vastasin siihen työn, mitä teen opiskelujen ohella enkä viitsinyt tarkentaa, että olen päätoiminen opiskelija. En vaan aina jaksa alkaa puhua siitä mitä opiskelen. Mies lähti heti pois kuultuaan "työpaikkani", mikä ensin vähän ihmetytti mutta hyvä niin jos asia oli niin kriittinen juttu hänelle. Baarissahan ei kannata haaskata aikaansa ja keskustella henkilön kanssa, jonka työ ei ole korkeasti arvostettua.:)