Kirkko valtiossa ja muuta hapatusta

  • Oooih

Voiko ihminen, joka uskoo jonkinlaisen(ihan millaiseen tahansa) jumalan olemassaoloon ja ihminen, joka taas ei usko, koskaan oikeasti keskustella asiasta niin että molemmat osapuolet puhuisivat samaa kieltä? Omasta kokemuksestani voisin sanoa, että aika mahdoton tilanne. Miten ihminen, jonka maailma perustuu siihen, että on joku ylempi voima, voi koskaan ymmärtää, että toisesta se kuulostaa yhtä älyttömältä ja hupaisalta, kuin että joulupukki olisi oikeasti olemassa. Ja sitten alkaa yleensä hapatus saatanasta ja helvetistä. Hih, mutta miten voi uskoa niihin jos ei usko toiseenkaan?

Kävin kerran keskustelun nuoren työtoverini kanssa, joka oli vahvasti uskossaan. Kävimme keskustelua eri uskonnoista ja niiden tasa-arvoisuudesta. Tyttö käytti monta tuntia selittäen ”jos katsot taivaalta tähtiä ja tiedät, että se sinun tähtesi on oikea, niin eikö silloin saa sitä kertoa toisellekin.” Ja kun kysyin, että, mitä jos se toinenkin taivaalle tuijottelija ”tietää” tähtensä olevan oikea, aloitti tyttö sepustuksen alusta. Minun silmissä kun ne kaksi taivaalle tuijottelijaa saattoivat molemmat olla yhtä väärässä tai oikeassa. Tytölle se oli käsittämätön ajatus. Ymmärrettävää kyllä, sillä tässäkin yhteiskunnassa on sisäänrakennettuna evlut-uskonnon oletuksia. Mielestäni kirkon pitäisi ehdottomasti erota valtiosta, silloin todellinen monikulttuurisuus mahdollistuisi. Kaikki uskonnot ja uskomattomuudet olisivat silloin samalla viivalla. Kirkkoon kuuluisivat tasan ne, jotka siihen aktiivisesti haluaisivat kuulua.

5 kommenttia

Oooih

26.10.2007 18:47

Hihihihih, en. Onks se sota sit nyt?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oooih

26.10.2007 23:28

Cat-I: Aivan, mä olenkin ehdottanut aineen nimeksi esimerkiksi "uskontoja", uskonnon opettajat nimittäin vannovat henkeen ja vereen ettei aine ole tunnustuksellinen. Höpöhöpö jos multa kysytään. Jo nimestä paistaa tietynlainen asennoituminen. Jos aineen nimi on "uskonto", tarkoittaa se että on vain yksi uskonto. "Uskonnot" aineena taas laittaisi kaikki samalle viivalle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

saana76

10.11.2007 19:54

Kyllähän kirkkoon nykytilanteessakin voi tai voisi kuulua tasan ne, jotka siihen aktiivisesti haluavat kuulua. Muille on vapaavalintaisena vaihtoehtona siirtyminen väestörekisteriin, kuten itse olen tehnyt. Olen ehkä pisara meressä, mutta eipähän kirkko ainakaan käytä rahojani sellaiseen toimintaan, mitä en yhtään ajatuksen tasolla kannata.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oooih

10.11.2007 19:58

alesha: Hmm, väittäisin kuitenkin että nykytilanteessa vaaditaan paljon suurempaa aktiivisuutta, jos EI halua kuulua kirkkoon.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:12

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus