Missä vaiheessa houkutus on vielä voitettavissa?

  • Oooih

Jokainen, joka on koskaan laihduttanut, tietää kaiken houkutuksista. Houkutuksia on tarjolla joka mutkassa. Töissä, työmatkalla, kotimatkalla. Kotonakin jos ei tiedä, missä kohtaa houkutuksen voi vielä torjua.

Tuijotan leipätiskiä haaveisiin painuneena. Haluaisin ostaa jotain hyvää leipää, hyvää leivän päälle ja nautiskella sen valtavan nojatuolini sylissä. Ulkopuolisesta Kestileivän haaveileva tuijottaminen saattaa vaikuttaa oudolta, mutta oikeasti käyn kamppailua juuri silloin ja siinä itseni kanssa. Tiedän, että vietyäni leivän kotiin olen jo hävinnyt pelin. Leipätiskiltä siirryn käymään piinaavaa keskustelua itseni kanssa eineshyllyn eteen. Eineshyllyltä siirryn maitotuotteiden pariin ja yritän pakottaa itseni ottamaan maustamattoman rahkapurkin, jotten sortuisi ennen kassaa sijoitettuihin jäätelöihin. Jäätelö ja karkkikäytävä on viimeinen koitos kaupassa. Karkit oikealla ja jäätelöt vasemmalla. Useimmiten pääsen tämän pommin ohi sortumatta, mutta toisinaan jäätelöallas saa selkärankani katkeamaan. Tämän henkisen taiston vuoksi kauppareissuista on tullut nykyisin pitkiä.

Tämä sama pätee oikeastaan kaikkiin houkutuksiin elontiellä. Riskianalyysi on tehtävä hyvissä ajoin. On kartoitettava omat heikkoudet ja laadittava strategia mahdollisten houkutusten torjumiseksi jo ”kaupan tiskillä”. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka leikittelevät tulella ja ihmettelevät jälkikäteen, että miksi hitossa tulinkaan polttaneeksi näppini.

4 kommenttia

amelya

23.1.2009 21:01

Mä olen heikko. Sorruin karkkipurkin edessä - en tosin syönyt sitä tyhjäksi, pieni voitto sekin. Ymmärrän tuskallisen hyvin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oooih

23.1.2009 21:27

Hih, niin sorruin minäkin. Tosin en kovin vakavasti , vaan viattomasti herkuttelin leivällä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.1.2009 08:17

*röyh* Eilen Virgin Oilissa syömässä: kahta lajia alkupalaa, pizza, jälkiruoka, puolikas viinipullo ja siideri. Taidan olla selättänyt flunssan kun ruokahalu tuntui palanneen. =/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus