Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2012.

Putkimies  1

Ehkä. Vihdoinkin putkimies ilmestyi asentamaan boileria. Tästä voi vielä tulla lämmin kämppä.

Todellakin on oikein putki-mies, ei millään osannut tulla annettuun osoitteeseen hakemaan avaimia vaan väkisin kurvasi saman firman toiseen konttoriin. Hyvää päivää, vartin venasin hemmoa pihalla ennen kuin hänelle kirkastui, että oli väärässä paikassa.

Onko niin, että mies edelleen luulee tietävänsä paremmin, kun asiakkaana on nainen? Taksikuski kurvaa jo mainitun konttorin pihaan, vaikka minä istun takapenkillä ja kovaan ääneen toistan osoiteen, johon olen menossa.

Voin ihan ilman yllytystä kertoa, että olen siltä seisomalta vaihtanut huoltoasemaa, kun ensimmäisen kerran mekaanikolta lipsahtaa voi-pikku-rouva-äänellä joku kommentti. Tiedättehän arvon kanssasisaret tuon äänensävyn, jolla annetaan ymmärtää, että sinä et todellakaan voi ymmärtää tätä asiaa, kun olet nainen.

Minulla niinkin miehinen pätevyys takataskussa kuin sähköasennus. Sattumoisin olen myös insinööri ja ansaitsen elantoni varsin miehisessä ympäristössä. Siksi ehkä reakoin niin voimakkaasti näihin tilanteisiin. Miten se ymmärrys voi mitenkään liittyä siihen, mitä jalkojen välissä on? Eikö kysymys olekaan siitä, mitä on korvien välissä?


Flunssaa, nuotioita ja paukuttelua  1

Peiton alla pimeessä mukavaa kattella naapureiden paukuttelua. Kai tämä on sitä nuotioiden ja ilotulitteiden aikaa, vaikka Guy Fawkes Night onkin virallisesti viides päivä marraskuuta.

Mieluummin kuin peiton alla pöpinä, ei kun pipinä, olisinkin jossain muutaman mukavan tyypin kanssa nuotiota polttelemassa ja vaikkapa hehkuviiniä nauttimassa. Vaivansa kullakin.

Kynttilöitä poltellessa.