Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on eduskuntavaalit 2019.

Puolueiden väliset erot  1

Erot eduskuntapuolueiden välillä ovat yllättävän pieniä. Niin äänimäärissä ja varsinkin todellisissa kannatusprosenteissa.

Tässä yksi näkökulma isoon kuvaan.

Se on pienestä kiinni.
Se on pienestä kiinni.

Onko tässä myös ne syyt, mikseivät vallassa olevat puolueet ja niiden ekosysteemeistä löytyvät etujärjestöt haluakkaan sitä, että äänestysprosentti nousisi seuraavissa eduskuntavaaleissa, esimerkiksi viisi prosenttia?

Sarkastinen hymiö.

Joten. Voisiko Suomi 2017 verkoston mobiiliflaijerisarjasta (osat 1-10) tai galluppien totuusleikkurointia käsittelevästä sarjasta (osa 1-13) löytyä äänestysprosentin pysyvän kasvun siemensäkki?

Kansanvaltahan toimii aina parhaiten, jos kansalaiset tietävät asioiden todellisen tilan ja ovat kiinnostuneet yhteisten asioiden hoitamisesta.


Etsintäkuulutus ehdokkaasta  1

Etsin näin kohteliaimmin eduskuntavaaleissa ehdolla olevaa ehdokasta, joka ymmärtää mobiiliflaijerissa olevan aiheen tärkeyden yhteiskuntarauhan kannalta tarkasteltuna. Sekä osaa esittää siihen tarvittavat korjauskeinot sekä pitävän aikataulun.

Ehken yhteiskuntarauhan kannalta se tärkein aihe.
Ehken yhteiskuntarauhan kannalta se tärkein aihe.

Itseäni kiinnostaa löytää sopiva ehdokas ja puolue/valitsijayhdistys; jolla riittää voimia ja rohkeutta; etenkin kirjallisesti ja suljetusti toimivan; kafkamaisen vakuutusoikeusjärjestelmän täysremontin käynnistämiseen ja loppuun saattamiseen.

Tärkeintä on mielestäni se, että vuoden 2019 aikana eduskunnassa istuu enemmistönä kansanedustajia, jotka tietävät, kuinka suomalaisten ihmisoikeuksiin ja oikeusturvan toteutumiseen tosielämässä, liittyvät asiat laitetaan; perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja eurooppaoikeuden velvoitteiden toteutumisen kannalta tarkasteltuna kuntoon.

Hieman sarkastinen vaalihymiö.


Valeoppositio  1

Joko perussuomalaisten puoluejohto on valmis puhumaan seuraavista mobiiliflaijerin aiheista ääneen? Kuten vakuutusoikeus, vakuutuslakimiesjärjestelmä ja oikeusvaltioperiaatteet Suomessa.

Miksei oltukaan 2015 tosimielellä liikenteessä?
Miksei oltukaan 2015 tosimielellä liikenteessä?

Joten. tämä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lupaukseksi tulkittava; kutkuttelee monia niistä, jotka ovat miettineet sitä, että kannattaako enää äänestää. Siis ollenkaan.

”– Olemme analysoineet tilanteen. On ihan selvää, että toiseen samanlaiseen takinkääntöön tai äänestäjien pettämiseen ei ole varaa. Meillä ei ole mitään tarvettakaan sellaiseen, koska nykyinen puoluejohto on tosissaan niiden asioiden takana, joita se ääneen esittää.” Lähde: Lapin Kansa 5.3.2019 – Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi puolueeksi: "Toiseen samanlaiseen äänestäjien pettämiseen kuin Timo Soinin kaudella ei ole varaa"

Jos huomaat, että tämän bloggauksen aiheista aletaan puhumaan perussuomalaisten puoluejohdon toimesta ääneen, niin vinkkaa kohteliaimmin tännekin. Lämmin kiitos avustasi.

”Perussuomalaiset 2019”
Julkaistu maaliskuu 4, 2019

”Tämän bloggauksen mobiiliflaijereissa pitää nähdä uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Termejä valemedia ja valelääkäri on viime vuosina avattu eri kanteilta. Joko mahtaa olla valeopposition vuoro?

Nimittäin. Nykymuodossaankin perussuomalaiset ovat edelleen monelle suomalaiselle; se surullisen kuuluisa viimeinen oljenkorsi. Vaikkei välttämättä kaikesta muusta heidän toiminnastaan ja toimintatavoistaan olisikaan samaa mieltä. Tosin nykymenon jatkuessa perussuomalaistenkin äänestäjä saa taas sellaista, mitä ei ole äänestäessään tilannut eikä halunnut.

- -

”Nämä kohta seuraavat, edelleen avaamattomaan isoon kuvaan liittyvät, aihekokonaisuudet kiinnostavat ainakin yhtä miljoonaa äänestäjää! Mikä mahtaa olla perussuomalaisten todellinen asenne niiden korjaamiseen, jos ja kun se pääsee toisen kerran hallitukseen?

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaiset ajan hermolla 2013 – 2015
Perussuomalaisten tarjoilemat sytkäytykset jatkuvat
Siniset syyllisiä nukkuvien kasvuun?
Kolme avainkysymystä perussuomalaisille 2019
Perussuomalaisia OSE – järjestelmässä 2018

Ensin lähihistorian katsaukseen.”

* * *

Eikä tuossa kaikki.

Wikipediasta ei löydy vielä määritelmää valeoppositiosta. Valelääkäri ja valemedia sieltä kyllä löytyvät.

Joten voisiko valeoppositio olla sellainen, että valeoppositio ja sen edustajat tekevät hallitukseen päästyään ihan toisia asioita, joita se ja he ovat hallitukseen päästäkseen väittäneet äänestäjille ajavansa.

Joten jos näin on, niin onko mitään enää tehtävissä? Kannattaako äänestää?

Minun mielestä kannattaa, kunhan joku vain uskaltaa ja saa; paljastaa viimeinkin jokaisen puolueen ja valitsijayhdistyksen takana olevat ekosysteemit sekä niiden arvopohja ja arvot.

Näin vähän puhutusta aatepohjasta; kertoi kokoomuksen kansanedustaja (2011-2015) Lasse Männistö, joka siirtyi keväällä 2015 terveyspalveluja tarjoavan Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistuksista vastaavaksi johtajaksi.

"Poliitikot arvostavat hyvin paljon vahvaa aatteellista pohjaa. Muutenhan tämän koko homman voisivat hoitaa koneet.

Jos sitä aatteellista pohjaa ei ole, ei oikein vuosienkaan jälkeen osaa sanoa, onko tyyppi lintu vai kala?"

Lähde: Helsingin Sanomat printtilehti 9.4.2017 sivu A 21 - "Kuntapolitiikassa pitää osata takinkääntö".

Joten joko politiikan iso kuva ollaan valmiita avaamaan? Esimerkiksi oheisen mobiiliflaijerin mukaisin kytkentäkaavioin.

Kenellä todellinen valta on?
Kenellä todellinen valta on?

1990-luvun Helsingin Sanomien mainosslougania mukaillen ja kerraten;kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Vaalihymiö.

Voisiko tuon ison kuvan kytkentäkaavioiden avaaja olla; tähän mennessä nähdyn perusteella siniset ja Timo Soini?

Toinen vaalihymiö.


Iloinen yllätys  2

Olin takuuvarma siitä, että tämä vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia koskeva kansalaisaloite saataisiin eduskunnan käsittelyssä torpattua täysin.

Vaan optimistinen pessimisti ei pety koskaan.

Vaikka eduskunnan suuressa salissa kansalaisaloitteesta tehty mietintö äänestettäisiin niin sanotusti kumoon, niin pullon henkeä tuskin saadaan enää takaisin pulloon.

Muistilista lausunnoista valiokunnan mietinnön ymmärtämiseksi.
Muistilista lausunnoista valiokunnan mietinnön ymmärtämiseksi.

Oheinen listaus auttaa meitä kaikkia siinä, jos Sinäkin haluat saada lisätietoa valiokunnan mietintöön kannanottoja antaneista ja heidän näkökannoistaan sekä perusteluistaan.

Jonkun verran aihetta seuranneena ja aika helvetisti omakohtaisesti kokeneena uskon, että mitä useampi meistä pienistä maanmatosista tuntee aiheen ison kuvan, niin sitä vaikeammaksi käy näissä asioissa pitkäkestoinen höplästä veto.

Joten tässä bloggauksessa löytyy iso palanen isosta kuvasta ja vakuutusalan lähiajan historiasta kiinnostuneille. Näkökulma on potilaan/vakuutetun.

"Ensimmäinen vakuutusalaa koskeva kansalaisaloite"
- Julkaistu helmikuu 14, 2019

"Tänään 14.2.2019 eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta (StV) sai valmiiksi mietintönsä kansalaisaloitteesta, joka koski tapaturmalakia ja vakuutuslääkäreitä. Se oli samalla ensimmäinen eduskunnan käsittelyyn edennyt kansalaisaloite, jossa vastapuolena on miljardien eurojen liiketoimintaa; julkisen vallankäytön velvoitteiden alla, pyörittävä vakuutusala, joka taas on valtaosin yksityisessä omistuksessa. Hymiö."

- -

"Yritetään yhdessä saada vastaukset näihin mobiiliflaijerin kolmeen avainkysymykseen, joihin ei kukaan omavalvonnan hyväksynyt päättäjämme tunnu uskaltavan tai osaavan vastata. Näin saamme yhdessä tietää, kenellä todellinen valta näissä asioissa on?"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/02/14/ensimmainen-vakuutusalaa-koskeva-kansalaisaloite/


Soini. Timo Soini.  1

Lähikuukaudet näyttävät, kuinka tämä ulkoministeri Timo Soinin väittämä toteutuu hänen itsensä ja hänen nykyisen puolueensa sinisten kohdalla:

”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”
Lähde: MTV uutiset 13.6.2017

Ovatko soinilaiset sittenkin vain populistifeikkejä?
Ovatko soinilaiset sittenkin vain populistifeikkejä?

Sujuva sanainen supliikkimies ja pilkesilmäkulmissa kolmen vuosikymmenen ajan näyttäytynyt Timo Soini; on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Eikä tuossa mitään.

Se mitä moni perussuomalaisia uskollisesti äänestänyt on jo yli kaksi vuotta odottanut on se, että tuon poliittisen kilvoittelun osalta saisimme viimeinkin tietää sen, että ketkä olivat sinisten luomisen todelliset arkkitehdit?

Uskaltavatko ja saavatko edes toimittajat kertoa sinisten synnyn todelliset arkkitehdit?
Uskaltavatko ja saavatko edes toimittajat kertoa sinisten synnyn todelliset arkkitehdit?

Nimittäin. Uskottavalta ei ole missään vaiheessa tuntunut se, että muutaman vuoden hallituspolitiikassa olevat nuoremman sukupolven toimijat, pystyivät keksimään perussuomalaiset hajoittaneen kuvion, joka on pitänyt ja pitää nykyisen hallituskauden loppuun.

Kaiken lisäksi. Perussuomalaisten ulosheittäminen hallituksesta vuoden 2017 kesällä perustui uutistietojen mukaan erilaisiin arvoihin ja arvopohjaan maahanmuuttoasioissa.

Miten nyt kun ulosheittäjien puolueet ovat tulleet perussuomalaisten kannoille?

Joko saamme ennen eduskuntavaaleja puolueiden todelliset arvot ja arvopohjat esiin?

Iso vaalihymiö.


Sdp pääministeripuolue 2019?  2

Näin näyttää ainakin tämän hetkisten gallup-lukujen valossa, että sosialidemokraatit tulevat olemaan erittäin vahvoilla seuraavissa vaaleissa.

Tässä kuvakoosteessa Helsingin Sanomien 23.8.2018 gallup-luvut totuusleikkuroituina.

Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?
Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?

1. Hallituspuolueiden todellinen kannatus on lukkiutunut alle 25 prosentin!

2. Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!

3. Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on rikkonut 40 prosentin rajan!

4. Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 36 prosenttia!

Eikä tuossa kaikki.

Mikäli seuraavien vaalien pääaiheeksi lukkiutuu erinäisten jo käynnissä olevien ja yllättäen ilmaantuvien tapahtumien kautta maahanmuutto eri muodoissaan, niin perussuomalaiset tulevat olemaan taas vahvoilla. Mutta se on myös perussuomalaisten akilleen kantapää, koska taustalla on paljon muitakin todella isoja ja puolueiden todellisen arvopohjan paljastavia aiheita.

Sinisten todellinen syntyhistoria ja pääarkkitehdit ovat edelleen vasta osittain tiedossa, mutta ilmeisen kokeneet taustahahmot pelikuvion tekivät ja ohjasivat nuorempiaan, kuinka julkisuuteen syntyhistoriasta puhutaan. Ja hyvin ovat kulissit pysyneet pystyssä. Ainakin toistaiseksi.

Joten nyt olisi tärkeää saada julkiseen keskusteluun suomalaisen politiikan iso kuva. Uskaltaako ja saako mikään valtakunnallinen media avata Suomen sisäisiä Berliinin muureja?

Joko ennen seuraavia vaaleja; saamme äänestäjinä tietää, minkälainen ekosysteemi kunkin ehdokkaita vaaleihin asettaneen puolueen, vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen takaa löytyy?

Kuinka moni äänioikeutetuista tietää, minkälaisen järjestökoneiston voimin sosialidemokraatit eli sdp nyt rulettaa? Entä kokoomus, keskusta, rkp, vasemmistoliitto, vihreät, ja kristilliset jo vuosikymmenten ajan?


Seuraava pääministeri on Petteri Orpo?  1

Keskustan ja sdp:n kolmen vuosikymmenten valtakauden jälkeen; kokoomuksen ekosysteemi porskuttaa monien alojen kärjesssä. Ylen ja kaupallisten medioiden päätoimittajien, eduskunnan sekä tasavallan presidentin kanslian kautta hallitukseen koukaten. Monien erittäin vaikutusvaltaisten etujärjestöjen ja lobbaustoimistojen johtopaikkoja unohtamatta.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset saaneet porttikiellon hallitukseen!
Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset saaneet porttikiellon hallitukseen!

Eikä tuossa mitään.

Vaan toivottavasti ensin käydään eduskuntavaalit ja sitten vasta jaetaan hallituspaikkoja eri puolueiden kesken.

* *

Tässä kohta seuraavassa postauksessa; muutama ajatuksen tyttönen, josko äänestysprosentit saataisiin nousu-uralle, vaikka sellaisen ehdotuksen poikasen kanssa, että äänestäjät tietävät ennen vaaleja, minkälaiseen politiikkaan kukin puolue voi sitoutua ja minkä puolueiden kanssa kukin puolue voi mennä hallitukseen.

Mukana myös Ylen 8.2.2018 julkaiseman gallupin kannatusprosentit totuusleikkuroituina:

"Äänestysprosentit eri vaaleissa"
Julkaistu helmikuu 12, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

Seuraavien eduskuntavaalien vahvistettu ajankohta on huhtikuussa 2019. Tosin näyttää siltä, että kaikki on vielä tulevien eduskuntavaalien suhteen mahdollista. Niin ajankohdan kuin sen lopputulemien suhteen.

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/02/12/aanestysprosentit-eri-vaaleissa/


Timo Soinin jytkäytys  1

Odotettuna, mutta isona säpsäytyksenä Suomen poliittiseen kenttään iski tämä Timo Soinin plokkaus, sunnuntaina 5.3.2017.

Mikä on selkosuomen mestarin seuraava työmaa?
Mikä on selkosuomen mestarin seuraava työmaa?

"Kevään korva on tänään" kirjoitus on kokonaisuudessa luettavissa tästä linkistä.

Aikansa kutakin ja on tervettä pystyä luopumaan vallasta. Mielenkiintoista on seurata, että minkälaisten asioiden parista löytyy Soinin Timon seuraava työmaa? Entä minkälainen seuraaja perussuomalaisten johtoon tulee hänen jälkeensä?

Odotellessa olisikin upeaa, jos saisimme kuulla tästä aiheesta lisää. Perussuomalaisilla on nimittäin yllättävän paljon padottua tietoa siitä, missä Suomen osalta mennään, kun mitataan prosenteissa Suomen EU-liittovaltion osavaltioksi ohjausta.

Suomen itsenäisyysprosentti 2017?
Julkaistu maaliskuu 4, 2017

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on ollut käynnissä jo yli 3 kuukautta. Kuitenkaan erilaisissa uutisvirroissa ei ole näkynyt vahvistettua tietoa siitä, mikä on Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti? Entä jäljellä oleva kansallisen itsemääräämisoikeuden prosentti? 20% vai 80%? Uskaltaako ja saako, edes ulkoministeri Timo Soini/ps. kertoa nuo viralliset prosentit?

Eikä tässä vielä kaikki.

Tiesitkö jo tämän? Suomalaisten ihmisoikeusasiat ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) asiat kuuluvat ulkoministeri Timo Soinin vastuuelueeseen.

Kuinka monesti olet kuullut Hänen puhuvan kyseisistä aiheista? Entä muiden perusuomalaisten johtohahmojen?

Eikä tuossa mitään.

Politiikan seuraaminen on mielenkiintoista. Varsinkin, kun saa tietää, minkälaisia aiheita, mikäkin puolue pyrkii julkisuudessa visusti välttämään. Ensin oppositiossa ja sitten hallitusvastuun harjauksessa.

Tässä tilannekuvaan vuonna 2014, jolloin valmistui tähän mennessä tuorein Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko 2014

Toivottavasti kuitenkin vallan kabineteissa nuo asiat pysyvät esillä. Ovathan pohjoismaisen oikeusvaltion perustat päässeet Suomessa pahasti rappeutumaan. Jo paljon ennen perussuomalaisten nousua suureksi puolueeksi.