Teoriasta totuuteen

Tarkoitus on yleisen horinan lisäksi kaivella yleistotuuksien takaa ne oikeat totuudet, valheellisten väitteiden verhoamat käytännön tosiasiat jne. jne.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2009.

Vaihtelevaa onnekkuutta ja onnellisuutta.  2

Ihmiset eivät selvästikään aina saa sitä mitä haluavat. Köyhissä oloissa olevalla saattaa olla perhe ja ihmissuhteet kunnossa mutta olisivat valmiita luopumaan osasta ystävistään päästäkseen eroon velkataakastaan, huumeongelmastaan tms... Jollakin taas saattaa olla pätäkkää enemmän kuin laki sallii mutta ei oikeita ystäviä. Varmasti jokaista niin sosiaalisesti kuin varallisestikin konkurssissa olevaa kohden on yksi ihminen jolla on kaikkea. Eikä kukaan näistä tunnu olevan oikeasti tyytyväinen elämäänsä, eivät edes väliinputoajat. Balanssi ei toteudu.

Vaikka balanssi toteutuisikin niin sekään ei riitä tekemään ihmistä onnelliseksi. Äkkiseltään, kun katselee ihmisiä, voisi tulla mieleen että pitää mennä sopivasti päin mäntyä että ihminen voi kokea onnea tavallisen arjen saavutuksista. Toki tämä on yksilöllistä. Joillekin riittää että rakkauteen tulee ryppy jonka voi sitten korjata ja kaikki on taas vuoden verran aivan jumalattoman kivaa. Jonkun pitää palata suunnilleen kuolleista että osaa arvostaa sitä mitä on saatavilla. Itse olen ilmeisesti jälkimmäistä osastoa koska selvästikään sairaalan pöydällä maatessa, kilometri johtoja rinnassa ja sydänkohtauksen varalta valvottuna vieläkään tajunnut kaikkea.

Minullahan on monia asioita mitä ei voi edes tässä maassa enää pitää oletusarvoina. Näistä esimerkkeinä työ jonka palkalla on nähtävästi mahdollisuus käydä kahden kuukauden sisällä kahdesti Euroopassa ja kerran pohjoismaissa ulkomaanmatkalla + tehdä muita juttuja, ystäviä joita kiinnostaa minun touhuni riittävästi että ovat satunnaisesti yhteydessäkin, tiettävästi yksi puolisoehdokas huolimatta nörtähtävistä harrastuksistani, niitä harrastuksia, terveys (paitsi selkeästikään ei terve pää) ja tarpeeksi realistisia tavoitteita jotta elämä pysyy riittävän mielenkiintoisena eikä tekeminen lopu kesken. Riittääkö tämä? Ei luonnollisestikaan. Osa asioista ovat vain vääränlaisia tai huonosti yhteensopivia muiden kanssa. Oikeastaan ainoat ensisijaiset tavoitteet jotka eivät ole toteutuneet menneisyydessä tai parhaillaan ovat soittimen opiskelussa sopivan pisteen saavuttaminen ja perhe.

Minähän en ole onneton, päinvastoin. Tiedostan tilanteeni ja osaan suhteuttaa sen globaalilla skaalalla. En vain ole tyytyväinen nykytilaan ja olen tarpeeksi kärsimätön etten nähtävästi jaksa vuositolkulla pedata saumaa saada loppuja suurimman tärkeysasteen tavoitteita ulottuville jotta voisin siirtyä eteenpäin ja kasvaa ihmisenä. Kuitenkin näen myös elämäni eräänlaisina tasoina joita aina kerran kivunneena en enää alemmas tipu. Voin siis katsoa peiliin ja nauraa itselleni, mitä itseasiassa harrastan satunnaisesti. Siinä muistaa kummasti ottaa taas nöyrempää asennetta käyttöön ja eläminen saa taas uudenlaista särmää. Pystyy hetken tähtäämään oikeasti ylöspäin eikä jäädä makoilemaan mukavien saavutusten varaan.

No, noita kahta odotellessa. Sen jälkeen voikin taas keskittyä yleiseen hauskaan. :D


Ylpeys...  2

...ylpeys... Mikä siinä on että jos ihmiselle pistetään eteen valinta jossa se voi helpottaa elämäänsä merkittävästi nöyrtymällä hiukan niin eihän se helposti niin tee? Tai no, osa tekee, osa ei.

Rupesin näin yön hiljaisina tunteina miettimään asioita...mikä tunnetusti on virhe...mutta kuitenkin. Lyhyestä virsi kaunis, olen aikojen saatossa oppinut siihen että niin kauan kun itse selviää mitään almuja ei oteta vastaan, piste. Kaverilta rahan lainaaminenkin on jo iso asia ja kalvaa miehen sielua rotan lailla. "Loogisesti" minua ei toki häiritse jos joku on velkaa minulle enkä tuomitse muita, niitäkään jotka elävät suunnilleen vastakkaisella periaatteella kunhan vain yrittävät elättää itsensä, onnistuivat siinä tai eivät.

Sekavaa esipuhetta edeltävä ajatus oli siis se että mietin mitä tilaisuuksia olen menettänyt ja millaisia saatan teoriassa menettää tämän linjaukseni takia. Todennäköiseen listaan tuli paljon kaikenlaista enkä nyt jaksa alkaa luettelemaan asioita. Sain itsekseni naureskella sillekin kuinka naurettavan helppoa olisi saada esimerkiksi n. 3000€/kk bruttona menemällä nyt kouluun ja valmistumalla raha-ammattiin pari vuotta laman jälkeen ja yksinkertaisesti menemällä siinä vaiheessa töihin kun paikkoja on paljon jaossa. Tällä pääsisi kaikista nöyrtymisjutuista heittämällä eroon. Kuitenkin satun tykkäämään nykyisestä työstäni ja käyn muutenkin töissä lähinnä tienaamassa sen mitä tarvitsen. Elämäni tavoitteet ja kunnianhimot kun eivät liity töihin mitenkään vaikka rehellisiä tavoitteita ovatkin.

Jos uskoo kohtaloon niin ilmeisesti omaksi ristikseni on luovan sielun lisäksi siunaantunut jäätyminen duunariksi puhtaasti ammatillisen välinpitämättömyyden takia. Tämän myötä on varmaan aika turha odottaa että joku perijätär palkkaa minut makoilemaan takan edustalla olevalle jääkarhun taljalle juottamaan hänelle shampanjaa ja syöttämään kermavaahdolla kuorrutettuja mansikoita. :D

Menetys ei toki ole iso ainakaan minun mielessäni. Kyynisenä ajattelen että ihmiset jotka tienaavat paljon ja haluavat syytää rahojaan muille tekevät niin saavuttaakseen jotain. Toki kyseessä voi olla aito jalomielisyys, ei siinä, mutta sen todennäköisyys ei ole kovin suuri. Minulla olisi vaikeuksia niellä lahjoitusta siinäkin tilanteessa että lahjoittaja on sukua tai oma kumppani. En halua koskaan joutua tilanteeseen jossa jotain vanhaa oma-aloitteista avustusta käytetään vipuvartena minua vastaan. Pitäisi olla jo aika varma ettei niin käy jotta suostuisin lähtemään edes halvalle ulkomaan reissulle jonkun muun kustantamana.

Pitäisi kai alkaa ottamaan itseään vähemmän vakavasti ja rentoutua hiukan ettei mene myös ne aidosti hyvää tarkoittavat tarjoukset ohi.


Odottaminen on...  3

...syvältä. Tai ei. Minua ei sapeta odottaa tulevaa kolmea ulkomaan reissua tälle vuodelle. Tuntemattoman odottaminen on syvältä. Taas on tarpeeksi rautoja tulessa vailla ennalta tiedossa olevaa tulosta. Kitaratreenit menee, mutta kuinka kauan ja kuinka hyväksi jaksaa itsensä treenata, ennen kaikkea kauanko menee alkeiden "haldaamiseen" sillä tasolla että voi alkaa soittelemaan taustoja peruskipaleisiin? Tämä on suunnilleen kevyin huolen aihe tällä hetkellä.

Olen ilmeisesti siinä mielessä outo ihminen että mielestäni jopa se että kaikki menee perseelleen on parempi kuin se että joutuu odottelemaan jotain mitä ei voi ennustaa. Tuntematonta on vaikea käsitellä eikä siihen voi ennakkoon suhtautua oikein mitenkään. Yleisesti katsoen vihaan yllätyksiä joiden tiedän olevan tulossa. Kuulosti todella fiksulta mutta tarkoitin nyt sitä että tilanne, jonka tiedän tulevan mutta jonka tulosta en voi ennustaa, ärsyttää minua tasan niin kauan kunnes se tilanne on käsillä. Jo käynnissä oleviin yllätyksiin voi reagoida ja asennoitua oikein ihan suoraan lennosta.

Nämä viivekytkimellä varustetut venäläisen ruletin kaltaiset tilanteet alkavat käydä aina vaan yleisemmiksi ainakin omalla kohdalla. Sellainen alkaa väsyttämään miestä pitkän päälle. Jollain tasolla kyllästyttää odotella osuuko se kaaressa lingottu kakkapallo siihen pään vieressä olevaan tuulettimeen vai ei. No, onneksi elämä on lähtökohtaisesti huono heittäjä eikä osu juuri koskaan ja silloinkin yleensä huonosti. Pitää kuitenkin muistaa että paskan määrä on vakio joten jos se ei satu minulle niin joku muu saa sen osuman.


Maailma on pieni  1

Se on niin pieni että se on samaan aikaan surullista, hauskaa, hienoa ja suorastaan hanurista plus muita sekalaisia adjektiiveja. Ei taas tarvinnut kuin naamakirjassa (joo, olen häpeän lävistämä tämän johdosta) käydä ja katsoa viimeaikaisia tapahtumia niin silmille hyppää jo toisella minuutilla aasinsilta exän exän kaverin/tutun kaveriin/tuttuun joka sattuu olemaan ala-asteelta "luokkakaverini" ja nykyään samassa firmassa töissä. Tällä kertaa tilanne on lähinnä huolestuttava vaikka päällimmäinen fiilis onkin että olisihan tämäkin pitänyt näillä aamuilla jo tietää. :)

Mitähän seuraavaksi? Törmään ihmiseen joka on jonkun ihmeellisen puolituttuketjun kautta Pontus Jäntin (äippä on joskus ollut lastenhoitajana tälle sankarille) veljenpojan tms. kaveri. Voi sitten mennä uuden tutun enolle heittämään ensimmäiseksi kommentiksi että "mun mutsi on pyyhkiny sun hanuria". :D