Terhi Majasalmi - Varjosta valoon

Ajatuksia rahasta, taloudellisesta vapaudesta, intohimosta ja siitä, miten näihin päästään

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2014.

Menestys, mikä ihana kirosana  3

Olen järjestämässä neljättä kertaa Menestys-seminaaria naisille. Tämän vuoden seminaarin järjestän yhdessä startup-yrittäjä Mia Karlssonin kanssa. Viime syksynä, kun juttelimme seminaarista ja sen teemasta ihmisten kanssa, mieleeni jäi varsinkin yksi kommentti. ”Menestys, sitä toitotetaan joka puolella, että siihen on jo ihan kypsä”, totesi yksi nainen. Siitä lähtien olen miettinyt, että kumpi on parempi, että ei menesty vai menestyy? Ja mitä se oikeastaan tarkoittaa, kun menestyy. Kommentista päätelleen menestyksestä on tullut suomalaisille kirosana. Mitä helv***iä, pitääkö tässä nyt menestyäkin?

Sain joululahjaksi Paulo Coelhon kirjan Accran kirjoitukset. Avasin sen maanantaina ja löysin vastauksen tähän mieltä kaivertaneeseen kysymykseen. Luin kirjan irtokansista pienen otteen kirjasta ja siinä se oli. ”Mitä on menestys?” kysyy Kopti. ”Sitä että voi mennä joka ilta vuoteeseen hyvällä omallatunnolla.” Itse koen, että tehtäväni on kasvaa ja kehittyä ihmisenä, jotta voin olla avuksi ja hyödyksi muille ihmisille. Jos olen joka päivä pyrkinyt tähän omissa toimissani, voin tuntea olevani menestynyt.

Menestystä ja menestyksen mittareita on erilaisia. Monesti menestys ja eurot liitetään yhteen, mutta menestystä kannattaa mitata muullakin tavoin kuin euroissa. Työpaikoilla saatetaan käyttää sairauspoissaoloja tai vaihtuvuutta yhtenä mittarina. Henkilökohtaisessa elämässä oman kunnon ja terveyden mittarina voi käyttää, kuinka monta kertaa hikoilee viikossa tai kuinka terveellistä ruokaa syö.

Itse rakastan todella paljon numeroita, koska ne kertovat totuuden. Ne eivät koskaan valehtele. Esimerkiksi oman talouden numerot kertovat suoraan, miten on menestynyt oman talouden hoidossa. Siinä jos missä pätee ajatus, että voi mennä hyvällä omalla tunnolla nukkumaan. Rahahuolien kanssa tuskin kukaan voi ottaa kovin rennosti!

Aurinkoista päivää
Terhi

PS. Nainen, kiinnostuitko Menestys 2014 Seminaarista. Seminaarin sivut löydät täältä. Tarjoushinta on voimassa pe 31.1.2014 asti. Kaikki voivat myös äänestää seminaarin viimeistä puhujaa. Onko hän Saku Tuominen, Kaisa Liski vai Jenni Ahtiainen?