Lattialla ja levällään

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2013.

Menestyksen salaisuus valkeni minulle ja minä jaan sen nyt sinulle

Tällä viikolla mielessäni kiteytyi menestyksen salaisuus. Yksinkertaisessa ja selkeässä muodossa otsikkotasolla ne piirteet, joita meillä tulee olla, mikäli mielimme taloudellisesti menestyä. Nämä viisi ominaisuutta ovat yhteneväisiä niin työssään poikkeuksellisesti menestyville, yrittäjille kuin sijoittajillekin. Hyvää on se, että tie paratiisiin on mahdollista jokaisen oppia, kyse ei ole mistään synnyin- tai alkuonnesta vaan siitä, miten me itse ajattelemme ja toimimme.

Alkuperäinen ajatukseni on kotimaisesta kielestä poikkeava ja onkin terävämpi sellaisena. Käännetään se kuitenkin kotosuomelle ajatusta avattaessa.

1. Educated, Experienced, Ready, Prepared to Take Advantage of The Opportunity When The Opportunity Presents Itself
Saadakseen kiinni eteen aukeavasta mahdollisuudesta, on meillä oltava riittävästi aiheeseen liittyvää tietoa, ymmärrystä ja kokemusta. Poikkeuksellista mahdollisuutta ei edes tunnista, ellei ole riittävällä tavalla virittynyt oikealle taajuudelle.

2. Who You Know And Who Knows You
Menestyksen yksi ehdottomasti tärkeimmistä tekijöistä ovat ihmissuhteet. Yksi ei pysty eikä kannata tehdä mitään arvokasta. Mitä enemmän oikeita ihmisiä satumme tuntemaan, sitä enemmän kiinnostavia mahdollisuuksia meidän eteemme tulee ja sitä enemmän meillä on mahdollista kysyä neuvoa ja apua meitä kohtaavissa haasteissa. Vaikka meillä olisi kuinka mahtava idea, me emme sitä rahaksi saa muutettua, mikäli emme pääse oikeiden ihmisten luokse siitä keskustelemaan. Samalla tavoin meidät tunnettaessa oman alamme lyömättöminä ammattilaisina, eteemme tulee kuin sattumalta toinen toistaan parempia mahdollisuuksia. Kaikkein parhaat diilit jaetaan huomattavasti ennen kuin ne tulevat laajan joukon saataville. Mitä vähemmän jalostusastetta ideassa on siinä vaiheessa kun pääsemme itse siihen käsiksi, sitä suurempi tuottopotentiaali siinä on. Pääsemällä tuottojen lähteille, meillä on mahdollisuus saada aikaiseksi satumaisia tuloksia. Yrittäjä on kiinni ruohonjuuritasolla, pörssiin listautettaessa saman yrityksen osakkeita ostaa suuri yleisö. Tällöin kaikkein merkittävin arvonkehitys on useimmiten jo tapahtunut.

3. Be Action Oriented
Gramma toimintaa on arvokkaampaa kuin tonni kelailua. Maailman mahtavinkaan idea ei muutu todeksi ilman toimintaa. Mahdollisuuden avautuessa on oltava valmis toimimaan nopeasti. Kun peli alkaa, on pelattava.

4. Knows How to Use Leverage
Vipuvoimat ovat kaiken suuren avain. Tämä on itsessään suuri otsikko. Osaamalla käyttää vipuvoimia, lähes mikä tahansa on mahdollista. Useimmille tutuin vipuvoima on velkarahan käyttö. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa, eikä ehkäpä edes merkityksellisin vipuvoima. Muita valtavan paljon väkevämpiä ovat esimerkiksi toisten ihmisten ideat, aika, valmiit systeemit, kontaktiverkostot, jakelukanavat tai pääoma. Kyse on siitä miten idea saadaan nopeasti mahdollisimman suureksi.

Useimmille yhden sijoitusasunnon hankinta käteisellä on haastavaa. Lainarahalla se kuitenkin onnistuu. Jostain syystä kuitenkin hyvin harvassa on heitä, joilla on satoja tai tuhansia asuntoja. Tämä johtuu siitä, että oman toiminnan äärirajat ovat tulleet vastaan. Näitä venytetään uusilla vipuvoimilla, nopeammilla ja paremmilla ideoilla sekä toisten pääomilla ja ajalla. Perusperheellisen tulevaisuus muuttuu dramaattisesti neljästä sijoitusasunnosta. Kourallinen asuntoja on kuitenkin vain ujo kurkistus siihen suuntaan missä todelliset seikkailut odottavat.

5. Be Open Minded And Ready to Expand Your Own Reality
Meidän todellisuutemme syntyy meidän ajatuksissamme. Se mitä me pidämme totena, on meille totta. Suurimmat rajoitteemme ovat meidän omat ajatuksemme siitä mikä on mahdollista meille ja mikä ei ole. Merkittävä loikka eteenpäin syntyy kun altistumme todellisuuttamme rusikoiville ajatuksille, keskustellessamme sellaisten kanssa, joiden suunnitelmat eivät millään määrin rajoitu meidän mahdollisuuksiksemme kuvittelemalle hiekkalaatikolle. Toisinajattelijat antavat meille ideansiemeniä ja esimakua mikä kaikki voisi olla mahdollista.

Kehitys tapahtuu hylkäämällä vanhat totuudet ja altistumalla uusille ideoille. Meillä on tapana väittää vastaan meitä paremmin tietäville, koska me katsomme maailmaa meidän kokemuskenttämme kautta. Sellainen, joka on nähnyt mitä ulkopuolella on, voi siitä helposti puhua ja siihen uskoa, vaikka se ei meidän maailmassaan oikealta tuntuisikaan. Useimmiten meillä on tapana vastustaa eniten juuri sitä mikä meille olisi parasta. Viisainta onkin kuunnella kiltisti kun joku esittää meille ideaa jostain sellaisesta, joka tuntuu loukkaavan meidän mieltämme. On parempi kysyä paljon kysymyksiä ja yrittää ymmärtää kuin tuomita, varsinkin kun on hyvin todennäköistä, että omat ryynit eivät riitä heti alkuun tekemään peräeroa sen välille onko ajatus hyvä vai pähkähullu itsemurha.

Menestyjät ovat valmiita laajentamaan omaa ajatteluaan erittäin nopeasti. Yhteistä kritisoinnin sijaan on toteaminen, että okei, jos toi on hyvä juttu, miten se olisi mahdollista kaupallistaa? Miten tätä voidaan hyödyntää ja muuttaa kasvaviksi kassavirroiksi? Meidän tehtävämme on sanoa kyllä ja miettiä rakentavasti sen sijaan, että tuomitsemme kaiken vähänkään vieraan suoralta kädeltä.

Menestyksen taustalla on luonnollisesti vielä paljon muitakin jokaiselle yksilöllisiä ominaisuuksia, mutta useimpien menestystarinoiden taustalla olevien ihmisten voittoon vienyt kehikko on edellä kuvattujen pilarien varaan rakennettu. Mikäli meillä on palava halu saada jotain aikaiseksi, olemme valmiita tutkimaan, opiskelemaan ja harjoittelemaan aivan järjettömällä tavalla sekä meillä on laaja kontaktiverkosto, ovat mahdollisuutemme erinomaiset kun eteemme tulee mahdollisuus. Pitää vain rohkeasti tarttua siihen ja tuoda mukaan nopeasti itseämme parempia ihmisiä.

Jos sattuisi käymään niin, että en enää koskaan mitään kirjoittaisi, tee minulle palvelus, ja lue tämä teksti monta kertaa. Tutki sen syvintä sanomaa, jaa se kaikille tuntemillesi ihmisille ja avarra mielesi mahdollisuuksille.

Rakkaudella,

Matias