Veera Teppola

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2013.

Backstagella Basic Elementin kanssa  1

Peter Thelenius kertoo mitä mieltä hän on nykymusiikista.

Eurodancen kovimpiin nimiin lukeutuva Basic Element heitti keikan Himoksen Jysäreillä 6.7. lauantaina. Otettuani shotit perustajajäsen räppäri Peter Theleniuksen kanssa, huomasin, että katkeruus eurodancen suosion hiipumisesta 90-luvun lopulla vaikuttaa miehen asenteeseen nykymusiikkia kohtaan.

”Anteeksi, mutta DJ –aikakausi tulee loppumaan”, Peter ilmoittaa.

Basic Element yritti tehdä comebackin vuonna 2007, mutta musiikkityylin muuttaminen enemmän housen ja dancen suuntaan ei kuitenkaan auttanut. DJ:t ja radiokanavat suhtautuivat epäilevästi eurodanceen, jota Basic Element yhä vahvasti edustaa. Thelenius ei ota tätä hyvin.

”Ihmiset tarvitsevat enemmän kuin jonkun tyypin seisomaan levyjen taakse ja valoshown. Lavalle tarvitaan enemmän energiaa ja esiintymistä. Siksi ihmiset tarvitsevat 90-lukua”, Peter tilittää.

Basic Element, Jysäri 2013
Basic Element, Jysäri 2013

Heti tämän kommentin jälkeen haastattelu keskeytyi ikävästi, sillä meille ilmoitettiin, että Dr. Alban on saapumassa paikalle.

”Lähdetään helvettiin täältä”, Peter keskeyttää haastattelutilanteen.

En voinut olla aistimatta suhteellisen vahvoja viboja siitä, että Peter Thelenius ei missään nimessä halunnut olla samassa tilassa, myöskin ruotsalaisen 90-luvun eurodance-artistin, Dr. Albanin kanssa. Tämä ei tosin tule yllätyksenä sillä Peter on tunnettu lausunnoistaan, joissa arvostelee toisia eurodance-artisteja. Miehet tervehtivät normaalisti, mutta ilmapiiri oli kireä.

Vielä ennen nopeaa poistumistaan Peter katsoo ympärilleen ja tokaisee: ”Olemme olleet Himoksella muutamia kertoja aiemmin talviaikaan ja olen hämmästynyt, että kesällä täällä on näin helvetin kaunista.”

Ainakin tätä:

Ja tätä:

On tullut jorattua discossa jos toisessakin.

Veera "rakastan 90-lukua" Teppola