Veera Teppola

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Pure Bistro.

Sarjassamme erikoiset paikat ruokailla!  1

Ihan muina naisina nauttimaan lounas 50 metrin korkeuteen, Helsingin keskustan ylle! Mitä ihmettä?

Dinner In The Sky on ravintolakonsepti, jossa koko hoito, eli ruokailijat ja keittiöhenkilökunta, nostetaan nosturilla yläilmoihin. Taivaalla voi nauttia aamupalan, lounaan, illallisen, samppanjaa tai cocktaileja.

Ja miltä kuulostaisi Marriage In The Sky? Sanoa nyt ”tahdon” Helsingin kaupungin yllä.

Forbes.com on valinnut Dinner In The Skyn kymmenen erikoisimman ravintolan joukkoon koko maailmassa.

Kieltämättä erikoisin paikka missä on tullut lounastettua!

Istun ralliauton istuimelta näyttävään penkkiin, joka tuntuu epäilyttävästi olevan täysin tyhjän päällä. Turvavyöni vedetään kiinni ja vieläkään ei jännitä. Ei, ennen kuin koko hoito lähtee yhtäkkiä nousemaan ylöspäin. Pian näen ympärilläni koko Helsingin. Ainakin siltä osin kuin uskallan liikuttaa päätäni, eli muutaman asteen.

Huomaan olevani erittäin kiinnostunut punaviinilasista, jonka havaitsen nyt viimeistään edessäni. Ruoka oli varmasti herkullista, söin kaiken tärisevin käsin. Mutta huolehdin lähinnä siitä, että en pudota haarukkaa tai lasia kenenkään maanpinnalla kiiruhtavan ihmispoloisen päähän. Tai, että en läsähdä keskelle rautatientoria.

Dinner In The Skyn kulinaarisesta puolesta vastaavat Helsingissä esimerkiksi Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen, sekä Ravintola Luomon ja Pure Bistron Jouni Toivanen. Tai Ravintola Olon Jari Vesivalo, ketä tällä kertaa ruoastamme oli kiittäminen.

Tänä vuonna korkeuksissa saa ruoan lisäksi nauttia elävästä musiikista!

Dinner In The Sky kiertää Suomessa ja Baltian maissa kesä-, heinä- ja elokuussa:
04.06 - 09.06 Dinner in the Sky Live Helsinki 2013
11.06 - 15.06 Dinner in the Sky Live Tallinn 2013
18.06 - 22.06 Dinner in the Sky Riga 2013
03.06 - 30.06 Dinner in the Sky Brussels 2013
26.07 - 03.08 Dinner in the Sky Tampere 2013

Veera "ruoka kiinnostaa" Teppola


Missä kannattaa skruudata?  5

Ruoalla on väliä!

Katsotaanpa lautasta pidemmälle. Ollaan tultu tilanteeseen, jossa suomalainen ei enää vain syö elääkseen, vaan ymmärtää nautiskelun päälle. On trendikästä panostaa ruokaan niin kotona, ravintoloissa kuin kokonaisena kulttuurinakin. Suomalainen ruokakulttuuri elää hienoja aikoja! Ruoan ympärillä kohistaan paikallisuudesta, lähiruoasta, tuoreudesta, hyvistä arvoista, laadusta, pienistä tuottajista ja yksityisistä yrittäjistä. Helsingin korttelien ravintolatarjonta on parempaa kuin koskaan. Mene ja näe!

Helsingistä löytyy myös ruokakulttuurin ja ruokamatkailun edelläkävijä, Food Sightseeing Helsinki, se tyyppi Helsingissä, joka tietää missä kannattaa skruudata! Food Sightseeing järjestää ruokakierroksia Helsingissä ja liputtaa pieniä ja yksityisiä ravintoloita, kahviloita ja ruokakauppoja.

Viiskulma kävi kierroksella!

Hotelli Klaus K, Bulevardi 2

Kolmetuntinen maistelukierros alkaa Hotelli Klaus K:sta, josta innostuu helposti! Suomen ainoa Design Hotelli hellii kaikkia aisteja Kalevala -teemallaan ja on vaan älyttömän tyylikäs. Omistajapariskunta Mia ja Marc Skvorc ovat läsnä hotellissa ja tunnelma on täysin erilainen kuin ketjuhotellissa!

Klaus K:n uudessa LIVINGROOM lounge-tilassa haukattiin slider, eli minihampurilainen, sekä puolukkakuohuvaa. Täydellinen after work -asetelma!

Kotileipomo Eromaga, Pohjoinen Makasiinikatu 6

Kotileipomo Eromanga on hiukan piilossa, mutta ne jotka tietävät, osaavat sanoa, että Eromangan lihikset ovat parhaat kaupungissa! Niitä päästiin maistamaankin ja kyllä, maine on ansaittu! Huom. mukavan alhaiset hinnat.

Helsingin Kauppatori

On asioita, joita Helsingissä kuuluu tehdä ja yksi niistä on käydä kahvilla Kauppatorilla! Sitähän teki entinen Presidenttimmekin. Kahvia menee muuten suomalaisen kurkusta alas 10kg per henkilö vuodessa! Ollaan tässä(kin) maailman parhaita.

Anton & Anton, Museokatu 19

On Alepaa ja Siwaa, mutta viime vuosina Helsinki on saanut yksityisiä kivijalkakauppoja ja Anton & Anton on yksi niistä. Krunikassa ja Töölössä sijaitsevat A&A kaupat keskittyvät sesonkiruokaan, lähiruokaan ja luomuun. Liha- ja kalatiskit ovat älyttömän kattavat, leipä ja vihannekset tuoreita ja myyjät neuvovat mitä tehdä tänään ruoaksi! A&A vie ruoan ostamisen täysin uudelle tasolle. Kannattaa tulla kauempaakin.

Chjoko, Liisankatu 9

Krunikasta löytyy muutakin kuin antiikkikauppoja. Nimittäin Chjoko, joka pistää naisen pään pyörälle. Paikallinen suklaapuoti, joka myy käsintehtyä suklaata, jäätelöä ja taivaallista kaakaota. Kahvi on myös mietitty loppuun asti. Ja entä se, että Chjokossa järjestetään joka viikonloppu suklaabrunsseja?
Mitä täällä tapahtuu?

Pure Bistro ja Ravintola Luomo, Pohjois-esplanadi 9

Vielä vierailu Kauppatorin laidalla, Pure Bistrossa ja Luomossa. Ravintola Luomo on tuttu Michelin-ravintola krunikasta, vuosi sitten se siirtyi Pohjois-esplanadille ja sai samalla alakertaansa Pure Bistron. Local & Global ajattelutavalla valmistettua lähi- ja sesonkiruokaa. Luomossa Michelin meiningillä ja alakerrassa rennommin. Pure Bistro sai muutama kuukausi sitten Michelinin Bib Gourmand maininnan, joka tarkoittaa, että hintalaatusuhde on erittäin hyvä! Bistroruokaa asenteella!

Tässä on varmasti muutama paikallinenkin ihmeissään siitä mitä kaikkea Helsingistä löytyykään! Ja näitä on lisää. Ovi auki ja löytämään!

Muistakaa valitessanne paikkaa minne viedä lounasrahanne, yksityiset ja pienet ravintolat tarvitsevat teitä ja todellakin osoittavat sen!

Veera "ruoka kiinnostaa" Teppola