Nelosen siivellä Alanyaan

  • Anita

Nelosen kevätpressissä esiteltiin keskiviikkona Terhi, Erja, Tamer, Sini ja Matti. Deturin matkaoppaat, uuden samannimisen tosi teeveen päätähdet. Ohjelma muuten kuvataan… diddididiii vau… Alanyassa. Missä ihmeen Alanyassa?

Kuulemma kaupungissa, joka kohdepäällikkö Terhin (asunut 10 vuotta Alanyassa) mukaan tulee kumoamaan ennakkoluuloja. Tässä tapauksessa ennakkoluulo on se, ettei kohteessa ole muuta kuin ranta ja turistit. En ole samaa mieltä. Edellä mainittu ennakkoluulo pätee uudempiin kohteisiin, kuten Bulgarian rakennettuihin rysiin. Parhaimpana esimerkkinä Sunny Beach. Tapasin muuten alkusyksystä suomalaistytön, joka oli toiminut kohteessa matkaoppaana. ”Kun paska osuu tuulettimeen” oli hänen kommenttinsa oppaan työstä. Terhin mukaan tämä kuvaa vain niitä huonoja työpäiviä.

Niin, se toinen ennakkoluulo, joka tulee kumotuksi, on kuulemani mukaan ”suomalaisen turistin stereotyyppi”. Yritän miettiä mikä on suomalaisen turistin stereotyyppi. Ilha Grandella Brasseissa porukka brittimatkailijoita ihmetteli, että mitä helkkaria teen siellä. Suomalaiset eivät heidän mielestään matkaile ”sellaisissa paikoissa”. Missä sitten?

Toiselle tutulleni, Briteissä vuosia asuneelle intialaistoimittajalle sanoin stereotyyppi suomalaisturistin oikeastaan olevan brittituristin synonyymi. Mies oli kauhuissaan. Hän oli juuri kuvannut viikon saarimaan asukkaita Ayia Napassa.

Aloitin oman matkailuharrastukseni 17-vuotiaana Finnmatkojen reissulla Teneriffalle, Playa de las Americasiin. Sen perusteella näen suomalaiset turistit suunnilleen Matkaoppaat-videoiden kuvaamalla tavalla:

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/matkaoppaat/videot

Samaiselta sivulta löytyy muuten muutakin infoa oppaista. Sarja muuten alkaa tammikuussa 2010.

Kirjoitettaessa soi Chisu: Baden Baden

1 kommentti

Anonyymi

4.12.2009 22:49

veikkaisin että madventures (1 ja 2) on hiukan parempia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi