designhirmu

Blogissa jaan omia kokemuksiani ja kerron parhaimmat vinkit sisustamiseen ja shoppailuun.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2018.

Aika laittaa sisustus uusiksi! Uusi vuosi uusi sisustus!  5

Menikö suurin osa rahoista jouluostoksiin? Ei huolta. Design voi olla myös edullista. Laatu aina maksaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla kohtuuttoman kallista. Muutamalla kympilläkin voi saada todella mielenkiintoisia esineitä, joiden avulla huoneen sisustus saa täysin uuden ilmeen. Esimerkiksi olohuoneen sohvapöydälle voi ostaa, vaikka hauskan katseenvangitsevan lehtikorin tai hedelmäkorin. Myöskin koristeelliset kynttilätelineet ja kynttilät tuovat hauskan lisän kirjahyllyyn tai senkin päälle. Ne myös nimittäin mukavasti piristävät ja niitä on helppo silloin tällöin vaihdella. Toinen helppo vaihtoehto on ostaa design seinäkello jonka avulla se vanhakin tapetti häviää sinne taustalle, kun huomio kiinnittyy uuteen kauniiseen seinäkelloon.

Sisusta seinäkellolla
Sisusta seinäkellolla

Keittiötä voi myös piristää pienellä budjetilla. Kuten sanottua, niin pienetkin esineet tekevät paljon. Kannattaa aloittaa, vaikka talouspaperitelineestä. Niitä on paljon erilaisia ja osa on varsin veikeitä ja hauskoja, joiden avulla saa tiskipöytä uuden hauskan yksityiskohdan. Keittiöajastimia on paljon erilaisia, joten siinä on toinen edullinen esimerkki sellaisesta esineestä, joka tuo uutta ilmettä keittiöön, eikä maksa maltaita. Myöskin poikkeavasti suunniteltuja keittiövälineitä on mahdollista ostaa muutamilla kympeillä. Myös Iittalan aterimet tuovat oman säväyksensä keittiöön. Design leivänpaahtimet ja vedenkeittimet tuovat myöskin oman mukavan lisämausteensa siihen keittiön ilmeeseen. Samoin erilaiset suola- ja pippurimyllyt ovat sellaisia jokaisen keittiön arkisia varusteita, että hankkimalla erikoisesti muotoillut myllyt itselleen on jo maustehylly saanut hieman uutta ilmettä.

Pihaa kannattaa myös sisustaa. Nyt on oikea hetki hankkia kalusteet puutarhaan. Kevät ei ole enää kaukana ja maaliskuussa alkavat ilmat toden teolla lämmetä. Nyt kannattaakin ehdottomasti päivittää ne vanhat puutarhakalusteet uusiin. Moni kauppa tarjoaa hyviä diilejä, joiden avulla säästää helposti satasia. Mikäli ei ole aikaa lähteä kiertelemään kauppoja päiväksi, niin ei hätää. Moni kauppa listaa osan tuotteistaan myös nettisivulla ja sitten on vielä erilaisia sivustoja, kuten vaikka designkaupat.fi, jonka avulla voi helposti selata monen kaupan valikoimia yhdellä sivulla. Myöskin uusimmat ja parhaat tarjoukset löytyvät vaivattomasti yhdestä paikasta, joten se säästää aikaa ja vaivaa.

Vielä pihan sisutukseen palatakseni tässä muutamia vinkkejä puutarhakalusteita hankkivalle. Aluksi on syytä miettiä, että minkälaisia kriteereitä kalusteiden tulee täyttää. Kesällä kuitenkin satelee silloin tällöin, joten saako kalusteet kerättyä sateen ajaksi suojaan vai ovatko ne jo valmiiksi katoksen alla vaiko täysin säiden armoilla? Se nimittäin vaikuttaa paljon, koska osa materiaaleista on todella kestäviä ja ne eivät myöskään likaannu helposti. Toisaalta taas liian hentoiset materiaalit eivät kestä säiden armoilla olemista, joten ne pitää aina käytön jälkeen laittaa varastoon suojaan. Eli olosuhteet on syytä huomioida tarkasti, jotta ei tee virhehankintaa, jos aikoo ostaa design tuolit puutarhaan. Onneksi tarjolla on kalusteita joka lähtöön ja osan kalusteita voi jättää talveksi ulos ja ne silti pysyvät hyvässä kunnossa. Toki istuintyynyt ja muut huokoiset materiaalit on syytä laittaa sisälle talven ajaksi, mutta puutarhakeinujen rungot ja puutarhatuolit ja muut hyvää tekoa olevat kalusteet kestävät talven yleensä ilman ongelmia.