designhirmu

Blogissa jaan omia kokemuksiani ja kerron parhaimmat vinkit sisustamiseen ja shoppailuun.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2018.

Syksyn top 4 sisustuselementtiä + sisustuskaupat

Usein tulee luettua lehdistä, että mikä on sen hetken kuumin juttu. Toki siihen sesonki aina vaikuttaa, mutta Suomi tunnetusti ei ole maailman napa, joten muualla maailmassa tapahtuu jatkuvasti kalustesuunnittelun saralla. Onneksi nykyään netti on tuonut valikoimat tavallisten ihmisten saataville ja enää ainoa paikka hankkia huonekaluja ei ole se paikallinen ylihintainen huonekalumyymälä. Se on tuonut tyylikkäät kalusteet monien saataville ja jopa parilla tonnilla voi sisustaa asuntonsa monella eri tavalla.

Kokosin tähän omasta mielestäni sellaiset uutuudet, jotka ovat tällä hetkellä todella suosittuja sisustuselementtejä.

Vita Eos kattovalaisin
Vita Eos kattovalaisin

Vita Eos kattovalaisin
Tämä tyylikäs kattovalaisin sopii lähes kotiin kuin kotiin. Sen on suunnitellut kuuluisa suunnittelija Soren Ravn Christensen, joka on tunnettu moderneista luomuksistaan. Materiaaleina on käytetty hanhen höyheniä/untuvaa ja paperia. Höyhenet ja untuvat ovat teollisuuden sivutuotteena syntynyttä jätettä, joka muuten joutaisi kaatopaikalle, mutta nyt höyhenet ja untuvat menevät uusiokäyttöön. Höyheniä ei ikinä oteta eläviltä linnuilta, joten valaisin sopii myös eläinystävällisiä arvoja kannattaville kuluttajille. Kyseessä on siis varjostin, jota on saatavana kolmessa eri koossa ja valkoisena, harmaana tai savunvärisenä. Valaisin tulee löytyä kotoa, jonka ympärille voi sitten varjostimen laittaa. Lisää tietoa supersuositusta valaisimesta löydät täältä.

Kartell Bourgie pöytävalaisin
Kartell Bourgie pöytävalaisin

Kartell Bourgie pöytävalaisin
Pöytävalaisimilla on usein hieman tylsähkö maine, mutta aivan suotta. Tämä hieman vaikutteita barokkilaisesta suuntauksesta saanut pöytävalaisin parhaimmillaan suorastaan räjäyttää huoneen sisutuksen eloon. Tarjolla on useita värivaihtoehtoja aina lämpimän valkoisesta ja läpikuultavasta kirkuvan räväkkään kullan ja fuksian sekoitukseen. Mikäli huoneen sisustus tuntuu hieman uneliaalta, niin tämä huomiota herättävä Kartell Bourgie pöytävalaisin takuulla piristää ilmapiiriä. Toisaalta myös lämpimän valkoinen pöytävalaisin sopii tyyliltään rauhalliseen ja minimalistisen neutraaliin skandinaaviseen ilmeeseen.

Kartell Stone jakkara
Kartell Stone jakkara

Kartell Stone jakkara
Kyseessä ei ole varsinaisesti uusi tuote, mutta enemmänkin kyseessä on vanhan tutun uusi tuleminen. Tämä on myös Kartell – merkin valmistama Stone jakkara,joka on tiimalasin muotoinen ja se sopii moneen käyttötarkoitukseen. Toki jakkara on se perimmäinen käyttötarkoitus, mutta se toimii myös pöytätasona, jolle voi laskea, vaikka välipalatarjottimen. Jakkara on myös kevyt liikutella, joten se toimittaa myös yöpöydän virkaa tarvittaessa. Värejä löytyy paljon erilaisia läpikuultavista värillisistä malleista kuvioituihin malleihin.

Ferm Living Plant Box
Ferm Living Plant Box

Ferm Living Plant Box
Tämä kaunis ja moderni kukkapöytä sopii mainiosti mihin tahansa tilaan. Nykyään huonekaluilta odotetaan myös toiminnallisuutta eikä vain sitä, että ne näyttävät hyvältä. Tämä Ferm Living Plant Box onkin siis täydellinen valinta, koska sitä voi käyttää myös säilytyslaatikkona kaikelle pikkutilpehöörille tai vaikka lasten leluille. Värivaihtoehtoja on saatavilla useita, joten jokaiseen sisustukseen löytyy varmasti sopiva.