Frontlén teemabileet: Blockfest - osa2

  • Frontle


Osa 2: Paperi T, Tippa-T ja MNTTT

Siis täysin irrelevantti kysymys, mutta voisiko joku blogaajaa valaistuneempi kertoa miksi noin 90% viime vuosina breikanneista kotimaisista räppäreistä lopettaa artistinimensä T-kirjaimeen? Tämä kysymys vainoaa minua öisin. ( Ja nälkä. Myös nälkä vainoaa minua öisin. Mutta ei siitä sen enempää.)

T-räppäreistä nähdään tänä vuonna parhaimmisto Blockfesteillä. Oma suosikkini on Paperi T, jonka monimuotoiset ja mielenkiintoiset kappaleet kolahtelee pikkuhiljaa, palanen kerrallaan. Kaikista helpointa räppiä Papru ei tee, mutta se tekeekin siitä herkullista – Paperi T:n biisi on sipuli, joka kuoriutuu jokaisella kuuntelukerralla yhden kerroksen lisää ja joskus vähän itkettää. Paperi T:ltä runoilut sujuu, esimerkiksi tässä biisissä.

Turkulainen Tippa-T taas puolestaan tekee rehellistä viinaaseksiähuumeita-räppiä trap-taustoilla. Tippa-T:tä on aiemmin verrattu Petri Nygårdiin, mutta tämän ganstan musiikista puuttuu perussuomihumpan rillumarei-rentunruusumeininki. Juurikin tämä puuttuva elementti tekee tämän T:n swägästä niin mehun.



MNTTT
on tästä kolmikosta ja ehkäpä koko Blockfestin esiintyjistä uugein. Huikeasta levymyynnistään huolimatta MNTTT:n biisit ei todellakaan ole niitä perinteisiä bilebiisejä, mutta veikkaanpa että lavan edusta täyttyy silti paitsi hartaista tosifaneista myös uusista kuulijoista, sillä Menetetyt-levyn kipaleet saa kyllä räppipäät nyökkäämään. Eevil Stöö ja Aztra ylläpitää ”old-school” -suomiräpin mystistä marginalismia komeasti.

Kirjoittanut Henna Lähtevänoja, Frontlé
Lue juttusarjan muut osat ja katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Tsekkaa yllämainittujen esiintyjien muut keikat osoitteesta www.gigwhale.com

Kirjoitettaessa soi Paperi T - Elokuva ft. P-K Keränen

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi