Tere Sammallahti

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2017.

Vihreät ja vasemmistopopulismin kirous

Minä ainakin olen väsynyt siihen, että Vihreät puoluejohtonsa äänellä saa mellastaa politiikassa kenenkään puuttumatta siihen ilmiselvään populismiin ja kaksinaismoraaliin, jotka ovat muodostuneen Vihreän politiikan tärkeimmiksi työkaluiksi Ville Niinistön puheenjohtajakaudella. Todellisuudessa Vihreät eivät ole mikään tulevaisuuteen katsova liberaali ympäristö- ja tiedepuolue, jollaisena puoluekoneistonsa sen haluaa esittää, vaan vasemmistopopulistinen herätysliike ja maltillisimmillaankin vain arvoliberaali sosialistipuolue, aivan kuten Vasemmistoliittokin. Sopii vaikka tarkastaa vaalidatasta tehdyt arvokartta-analyysit, PJ-ehdokkaiden arvot sekä Vihreiden häpeilemättömät vasemmistosympatiat. Siksi pidän termiä “vihervasemmisto” tarpeettomana, kun sana “vasemmisto” ajaa saman asian.

Reilu viikko sitten Vihreiden puheenjohtaja ja ykkösdemagogi Ville Niinistö avautui Facebook-sivullaan Kokoomuksesta ja väitti Kokoomuksen toimivan koulukiusaajan tavoin tuodessaan esille Vihreiden populismia. Niinistön ruikutus kiusaamisesta ja leimaamisesta saanee aikaan naurunpyrskähdyksiä kenessä tahansa, joka seuraa Vihreiden kärkipoliitikkojen julkisia esiintymisiä säännöllisesti. Esimerkiksi Niinistön omissa Facebook-päivityksissä yritetään säännönmukaisesti maalata hallituksesta mahdollisimman huonoa kuvaa toinen toistaan mielikuvituksellisimmilla adjektiiveilla ja tunteisiin vetoavalla hutulla, substanssista viis.

Tällä kertaa Niinistö vetosi yhteen opposition lempiaiheista, koulutusleikkauksiin, vaikka on itse ollut edellisessä hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta tätäkin hallitusta enemmän. Kunnon populistiretoriikan mukaisesti Vihreiden suorittamat leikkaukset ovat kipeitä, mutta tarpeellisia, sopeutustoimia siinä, missä muiden suorittamana ne ovat “lyhytnäköistä kurjistamispolitiikkaa”.

Samanlainen farssi nähtiin, kun pääministeri Sipilä vieraili Terrafamen fiaskokaivoksella ja antoi haastattelun Terrafamen vierailijavaatteissa. Tuolloin Niinistö väitti ministerin tehneen mainosvideon tappiolliselle kaivoshankkeelle samalla, kun “hallitus leikkaa koulutuksesta ja pienituloisilta”. Oli Villeltä päässyt unohtumaan, että hän itse oli vastaavassa tilanteessa vain paria vuotta aikaisemmin. Jokaiselle työssään työmaaolosuhteissa säännöllisesti vierailevalle on aivan selvää, että isännät lainaavat vierailijoille työmaalla tarvittavat suojavarusteet ja -vaatteet.

Vielä vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen hallitustunnusteluiden aikaan Niinistö sanoi, että kaikkien puolueiden kanssa pitää pystyä keskustelemaan ja yritti nuolla Sipilän vakosta ylistämällä mm. kepun energiastrategiaa, perusturvatavoitteita ja yhteistyötä maakunnissa. Kun Vihreät eivät mahtuneetkaan “kylmäävää, pelottavaa ja ihmisoikeuksia polkevaa leikkauspolitiikkaa” tekevään hallitukseen, muuttui mielipide kepulaisista ja avoimesta keskustelusta, kuten Vihreiden oppositiovuodet ovat meille osoittaneet.

Eduskuntavaalien alla Niinistö myös jalomielisesti vaati, että "Ei lähdetä leimaan puolueiden kannattajia ennakkoluulojen perusteella...”. Vaan eipä ollut Niinistö huolissaan leimaamisesta ainakaan silloin, kun Vihreiden äänenkannattaja Vihreä Lanka julkaisi jutun Tino Singhistä, joka lähti kunnallisvaaleihin tavoitteenaan “potkia natsit pois vallasta”. Eikä tietysti niinä lukemattomina kertoina, kun puoluetoverinsa ovat leimanneet hallitusta milloin äärioikeistolaiseksi, milloin suuryritysten käsikassaraksi, epäinhimilliseksi ja mitä muuta laitavasemmistolaisilta nyt on totuttu aina sisällissodan kynnykseltä asti totuttu kuulemaan.

“Inhimilliset” ja “humaanit” Vihreät arvot loistivat poissaolollaan myös MTV:n viimeisessä kuntavaalitentissä, jossa Niinistö populistisesti väitti SoTe-esityksen motiivin olevan se, että Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kavereiden lompakoihin saataisiin kaadettua lisää rahaa. Tämä ei millään tavalla erotu siitä riistoporvari-suurpääoma-lässytyksestä, jota änkyrävasemmistolta on kuultu jo vuosikymmeniä eikä myöskään Timo Soinin herravihaisesta populistisesta retoriikasta.

Tulipa samassa tentissä myös puhe afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuksista, jonka tiimoilta eritoten Vihreiden kärkipoliitikot levittivät sosiaalisessa mediassa vahvistamatonta toisen käden tietoa palautuslennolla olleista lapsista sekä raskaana olevista naisista. Ville Niinistö, Ozan Yanar, Touko Aalto, Emma Kari ja niin monet muut hyppäsivät hype-junaan, kun taas kerran oli mahdollisuus naukua hallituksen “kylmäävästä epäinhimillisyydestä”.

Touko Aalto jopa kannusti ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen lainvoimaisen palautuspäätöksen vastustamiseksi. Jos vaikkapa perussuomalaiset kannustaisivat ihmisiä vastustamaan poliisia, jauhettaisiin natseista, äärioikeistosta ja vallan kolmijako-opista vasemmistopoliitikkojen toimesta viikkotolkulla. Toki totuus palautuslennoista tuli sittemmin julki, mutta sen tiimoilta some-pöhinä oli näiden sankareiden toimesta hieman vaisumpaa eikä haastatteluihinkaan oikein ollut entistä intoa.

Laupeuden tuulet kuitenkin puhalsivat taas kaksi päivää kunnallisvaalien jälkeen, kun Niinistö julisti Twitterissä kuinka Vihreät eivät aseta ihmisiä vastakkain. Tuo toteamus olisi jo sinällään ollut varsin hupaisa, mutta lisää maustetta se sai jo samana iltana Niinistön julistaessa “inhimillisen” Vihreän puolueen haastavan “kovien arvojen” Kokoomuksen.

Huisia on myös se, että Niinistöllä on otsaa sanoa SoMe-kohuja vastenmielisiksi vaikka on itse ollut pääagitaattorina rakentamassa useampaakin moista. Palautuslentojen lisäksi voidaan ottaa esimerkiksi vaikka taannoinen Alexander Stubbin nolo kompurointi prosenttien kanssa, josta Niinistö pilkkasi ja vittuili somessa päivätolkulla, ja loppujen lopuksi päätyi tekemään asiasta välikysymyksen Vasemmistoliiton kanssa.

Melkeinpä koko Vihreiden ykkösketju toimii aivan näiden samojen periaatteiden mukaan, sopii käydä tarkistamassa sosiaalisesta mediasta. Esimerkin vuoksi, tässä vielä Emma Karin tyylinäytteitä siitä, miten monimutkaiset ongelmat selvitetään tunteisiin vetoavilla yksinkertaistuksilla ja demagogisella lässytyksellä.

Kyseessähän ei ole muu kuin tarkoin laskelmoitu B-luokan herätyssaarna huolestuneine otsaryppyineen, hyppivine kulmakarvoineen, kenossa olevine päineen ja ylidramaattisine intonaatioineen. Johdonmukaista sisältöä näissä jutuissa ei tarvitse ollakaan, kunhan evankelista toistelee näytelmään kuuluvia avainsanoja, jotka kuullessa seurakunta tietää itkeä, nauraa ja sätkiä lattialla vaahto suupielistä roiskuen.

Toki Vihreissä on Osmo Soininvaaran, Lilja Tammisen, Atte Harjanteen ja Emil Sillanpään kaltaisia yhteistyökykyisiä pragmaatikkoja sekä Antero Vartian kaltaisia markkinaliberaaleja. Ja jos teitä on kuulolla, niin moniko teistäkään rehellisesti sanottuna uskaltaisi lyödä rahansa muun vaihtoehdon puolesta kuin, että tulevassa Vihreiden puoluekokouksessa teidät ajetaan taas marginaaliin ja niinistöläinen hurmosliike nostaa puheenjohtajaksi laitavasemmistolaisen Emma Karin tai jonkun muun politiikkaa Jouko Turkan näytelmänä pitävän suurten tunteiden tulkin? Ainakaan taannoinen puoluevaltuuston keskuudessa tehty kysely ja Outi Alanko-Kahiluodon avautuminen niinistöläisten sisäpiirijunttauksesta ei anna syytä olettaa muuta.

Siinä sitä taas ihmetellään vuosikausia, kun puoluejohtonne räkyttää suu vaahdossa ja vastustaa markkinataloutta samalla, kun se ei pysty vastaamaan tärkeisiin kysymyksiin mm. velkaantumisen taittamisesta, kansantalouden tasapainottamisesta ja työmarkkinoiden reformoinnista kuin huutamalla Vasemmistoliiton kanssa kilpaa sitä samaa vanhaa virttä äärioikeistolaisista, velkaelvytyksestä ja leikkausten lopettamisesta.

Populisteille yhteistä on se, että he nostavat itsensä jalustalle julistaen edustavansa kaikkea hyvää samalla epäinhimillistäen muut. Myös niinistöläisten Vihreiden propaganda yrittää vedota ihmisten tunteisiin hokemalla mantranomaisesti avainsanoja kuten “inhimillisyys” ja “ihmisarvo” samalla maalaten muista kuvaa noiden asioiden vastustajina. Kylkiäisiksi luvataan kaikkea kivaa kaikille kertomatta miten utopia rahoitetaan tai välittämättä siitä, että jokainen velkaeuro on pois niiltä nuorilta, joista muka ollaan niin huolissaan.

Vihreät ovat yksiselitteisesti Niinistön johtamina profiloituneet vasemmistopopulistiseksi sosialistipuolueeksi, suomalaisen politiikan herätysliikkeeksi. Sen sanominen ei ole kiusaamista, vaan tosiasian ääneen toteamista. Toivottavasti asiaintilaan saadaan Vihreiden puoluekokouksessa muutos, mutta en jää pidättelemään hengitystäni.

https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1551821194836597
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005129117.html
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123045.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212486077125286&set=p.10212486077125286&type=3&theater
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005177123.html
http://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/03/tutkimusjulkaisu_103.pdf
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002818548.html
http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/tino-singh-l%C3%A4htee-kuntavaaleihin-%E2%80%93-tavoitteena-%E2%80%9Dpotkia-natsit-pois-vallasta%E2%80%9D
https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001038/vaalit-2017/733296/kuntavaalien-puheenjohtajatentti
53:40-54:07
1:12:46-1:12:57
1:13:30-1:13:50
https://twitter.com/iinapalo/status/849157127918821376
https://twitter.com/yanarozan/status/848998222584565761
https://twitter.com/yanarozan/status/849010820222779392
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/touko%20aalto%202laki-63830
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005155233.html
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/851705379167899648
http://www.is.fi/kuntavaalit2017/art-2000005167129.html
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/851896781860466690
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/672430510925332480
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/671662553576169472
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/671213476342333440
https://www.facebook.com/emmakari1/videos/10154465488490949/ 0:24-0:34
https://www.youtube.com/watch?v=mtDxZEr0-qY 0:24-0:41
https://www.facebook.com/emmakari1/videos/10154341408390949/ 4:47-loppuun
http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/2011/img54378-previewImage.jpg
https://www.kirkkojakaupunki.fi/documents/20147/246755/82c62fbf0a304fc9bb33c6f3b46f35a0/a7954a68-9af3-5963-03d8-4ac3ddc3590f?imageThumbnail=3
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutissuomalainen-emma-kari-ja-touko-aalto-vihreiden-puoluevaltuuston-suosikit-uudeksi-puheenjohtajaksi/6387290?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005022028.html


Natsi-Pirkko pikatuomioistuimessa

Viime viikon alussa taiteilija Pirkko Saisio, stadilaisen punavihreän vasemmistokuplan kasvatti, erehtyi ääneen epäilemään viiteryhmänsä retoriikan ja argumentaation kestävyyttä pakolaispolitiikan suhteen. Varovaisesti tolkun sanoja tapaillut taiteilija taluteltiin sen toisen ääripään, sen jota ei pitänyt olla olemassa, toimesta suoraan noitaroviolle.

Ympäri nettiä löytyy jos jonkinlaisia syytöksiä, joiden mukaan Saisio on nyt hypännyt rasistien kelkkaan, mutta annetaan yksittäisten nettikommentoijien olla. Sen sijaan haluan purkaa vasemmistopoliitikko ja feministiaktivisti Riikka Yrttiahon sekä Uuninpankkopoika Saku Timosen näkemykset aiheesta, koska ne molemmat typistävät niin kuvaavalla tavalla sen, mikä heidän viiteryhmänsä narratiivissa on niin ongelmallista.

Saku Timonen on jo pitkään yrittänyt maalata tolkun ihmisistä kuvaa natsiöyhöttäjinä ja antanut ymmärtää, että juuri tolkun ihminen on syyllinen rasismiin Suomessa. Timonen sättii tekstissään Saisiota siitä, että hän sanoo Helsingin Rautatientorilla leiriä pitäneitä Oikeus Elää!-mielenosoittajia ja Suomi Ensin-mielenosoittajia pakolaiskeskustelun ääripäinä, vaikkei Saisio Hesarin haastattelussa sellaista edes moista sanonut. Artikkelin perusteella Saisio pitää maahanmuuttokeskustelun ääripäinä niitä ryhmiä, jotka eivät suostu keskustelemaan asioista avoimesti ja faktoihin nojaten, vaan sulkeutuvat samanmielisten kanssa sosiaalisiin kupliinsa ruokkimaan omaa vahvistusvinoumaansa.

Tällä kertaa Suomi Ensin-tollojen sananvapauskäsityksestä sinällään aiheellisesti irvaileva Timonen myös antaa tahattoman itseironisesti ymmärtää, että hänen aatteelliselle vastapuolelleen ei tule antaa mitään tilaa mediassa eikä julkisessa keskustelussa. Oire tästä ilmeisen alitajuisesta kaksinaismoraalista on se, että asiallista keskustelua ja sananvapautta muka varjeleva Timonen blokkaa ja bannaa sosiaalisessa mediassa armottomasti lähes jokaisen, joka ei taivu varauksetta ylistämään hänen narratiivinsa oikeellisuutta.

Minä taas ajattelen, että koska Marco De Witin johtama ääliöputinistien kultti on rakentanut argumenttinsa erittäin heikosti ja sen toiminta ei kestä edes kevyttä eettistä ja moraalista tarkastelua, tulisi heitä nimenomaan haastatella julkisesti. Rasismin ja äärikansallismielisyyden vastustaminen on noiden vatipäiden typeryyden ansiosta niin helppoa, että tilaisuus kannattaisi ehdottomasti hyödyntää.

Myös Riikka Yrttiahon kirjoituksesta huokuu se ymmärryksen, itsekritiikin ja reflektion puute, joka leimaa Timosenkin ristiretkeä tolkullista julkista keskustelua kohtaan. Tekstissään Yrttiaho kertoo, kuinka äärioikeistolainen puhe on erimielisten vaientamiseen pyrkivää pelon retoriikkaa vaikka hän itse yrittää leimakirvestä heiluttamalla vaientaa Saision ja muut erimieliset. Tätä pelon ilmapiiriä Saisio valottaa pari päivää myöhemmin ilmestyneessä Ylen haastattelussaan, jossa kertoo tämän kohun tiimoilta saamistaan häpeäleimoista ja ystävistään, jotka eivät leimautumisen pelossa uskalla sanoa mielipiteitään ääneen. Että osataan sitä paremmissakin piireissä.

Ikävä kyllä Yrttiaho myös sivuuttaa Saision esittämät argumentit tilastodatan analysoinnista, ihmisten inhimillisistä huolista, kotouttamisresurssiemme riittävyydestä tai niistä lieveilmiöistä, joita pakolaistulvasta on seurannut. Eikä hänen omasta mielestään varmasti tarvitsekaan ottaa niitä huomioon, koska tietysti vain puhdasoppisilla oikeamielisillä on oikeus tuomita ihmisiä roviolle heidän ihonvärinsä, sukupuolensa tai muun itselle epämiellyttävän ominaisuuden perusteella.

Ilman itseironian häivääkään Yrttiaho sortuu juuri tähän kaksoisstandardiin nälväistessään valkoihoisia suomalaisia miehiä rasismia ja vihapuhetta kritisoivassa kirjoituksessa. Muistuttaapa hän myös suomalaisista evakoista ja sotaorvoista, mutta ei taida itse muistaa, että esimerkiksi Ruotsissa on käyty sotien jälkeen aivan näihin päiviin asti keskustelua sikäläisen suomalaisvähemmistön kulttuurista ja asemasta yhteiskunnassa, eikä missään nimessä täysin syyttä. En minä ainakaan pysty tuomitsemaan sitä ruotsalaista, jota aikoinaan harmitti suomeksi Slussenilla örisevä, rikoksilla ja sosiaalituilla itsensä elättävä sissi. Minusta sellaiset lieveilmiöt olivat aivan hyvä syy käydä keskustelua siitä, kuka oikeasti tarvitsee kansankodin turvaa ja kuka ei.

Mitä tulee itsensä likoon laittamiseen ja esitetyn kritiikin aiheuttamiin reaktioihin, niin minä olen blogannut ja vlogannut jo monta kertaa teemanani vastustaa niin kansallissosialisteja, rasisteja, äärioikeistolaisia ja Suomi ensin-räyhääjiä siinä, missä olen kritisoinut myös maahanmuuttoidealistien näkemyksiä.

Rasistiksi ja jopa natsiksi minua kyllä on haukuttu lähes joka kerta ja Facebookin Rasmus-ryhmästä sain kenkää parin ensimmäisen maltillisuutta ja faktoja peräänkuuluttavan viestin jälkeen. Myös sananvapaussoturi Timonen esti minulta kommentoinnin Facebook-ryhmänsä julkaisuissa, kun kehtasin huomauttaa aukon hänen logiikassaan. Rajat kiinni-ryhmässäkin minut toki haukuttiin tarhaikäisten kekseliäisyydellä, mutta sieltä sentään saanut bannia heti ensimmäisestä poikkipuolisesta sanasta.

Yrttiaholle, Timoselle kuin Rasmus-porukallekin lähettäisin sellaisia terveisiä, että ymmärrän kyllä haluttomuutenne keskustella nimenomaan Suomi Ensin-räyhääjien ja mauttomimpien Rajat kiinni-aktivistien kanssa. Mutta jos te ette kykene keskustelemaan edes meidän maltillisten pragmaatikkojen kanssa, niin millä tavalla te kuvittelette olevanne osa ratkaisua ettekä osa ongelmaa?

Vaikka te sinällään olettekin hyvällä asialla puolustaessanne sodan jaloista pakenevia ihmisiä, niin ei ylevä tarkoitus tee kenenkään argumentista automaattisesti vedenpitävää eikä törkeästä käytöksestä hyväksyttävää, tuntui oma agenda subjektiivisesti kuinka hyvältä tahansa.

Ei tolkun ihmiselle ääripäätä edusta asiallisesti pakolaispolitiikan haasteista ja ratkaisuista keskusteleva henkilö, joka toivoo ihmisten pääsevän sodan jaloista turvaan. Ääripäätä edustaa esimerkiksi Marco De Witin lietsoma Suomi Ensin-ääliökultti ja ne tyypit, jotka leimaavat esimerkiksi kotouttamisresurssien riittävyydestä, pakolaisten Suomessa tekemistä rikoksista ja sisäisestä turvallisuudesta huolissaan olevat suomalaiset epäinhimillisiksi ja rasistisiksi äärioikeistolaisiksi.

Siitä toki voidaan keskustella, kumman ääripään toiminta keskimäärin loukkaa enemmän toisten oikeuksia ja tulehduttaa enemmän julkista keskustelua, mutta molemmat vieraannuttavat maltillista ja ratkaisukeskeistä keskustelijaa luotaan, halusitte tai ette.

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005210732.html
http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/05/19/mahdollisuus-dialogiin/
http://yle.fi/uutiset/3-9624830


Arbeit Macht Sipuli  2

Eilen TE-toimiston sivuilla julkaistiin työnhakuilmoitus, jossa Lopella sijaitseva Vetoperuna Oy etsi työhön sipulinkuorijaa. Aiheesta nyt reilun vuorokauden käyty “keskustelu” typistää hienosti ne perustavanlaatuiset ongelmat, joiden takia Suomi-laiva on painumassa hitaasti, mutta varmasti pinnan alle. Ilmeisesti monen mielestä sipulin kuoriminen on sellainen työ, että siitä joutaakin tulla ylimielisten besserwisserien häpäisemäksi sosiaalisessa mediassa?

Ensimmäinen ongelma on se, että kun joku tarjoaa työpaikkaa, niin ilmoituksessa kerrottuun työnkuvaan ja palkkaan tyytymättömiä ulkopuolisia vittuilijoita kyllä ilmoittautuu sankoin joukoin, mutta työntekijöitä taas ei. Suomessa edelleen enemmistölle tuntuu olevan täysin käsittämätön ajatus se, että työntekijä tietäisi itselleen sopivan palkkatason saati, että kukaan pystyisi nauttimaan urakkaluonteisesta autonomisesta työstä, jossa omalla työpanoksella pystyy suoraan vaikuttamaan tuloihinsa.

Päin vastoin, Suomessa kuvitellaan, että itse päättämillään ehdoilla vapaaehtoisesti työsuhteeseen alkava työntekijä on riistokapitalistin kyykyttämä tahdoton orja eikä suinkaan itsenäisiä ja valistuneita päätöksiä elämässään tekevä oman onnensa seppä. Ainoa ratkaisuksi tähän ongelmaan esitetään sitä viisautta, joka on herrahissillä hilattu Hakaniemen saunatiloihin sikailemaan veronmaksajan selkänahasta riistetyillä verottomilla ja piilotettuun kirjanpitoon kätketyillä rahoilla. Koska eihän suomalaisesta koululaitoksesta valmistu ihmisiä, jotka kykenisivät ihan itse laskemaan työpanokselleen sopivan hinnan saati sitten päättämään, millaista työtä on sopivaa tehdä, joutumatta kysymään lupaa joltain AY-politrukilta?

Miksi helvetissä tässä maassa yritetään maalata matalan koulutustason suorittavasta työstä jotain häpeärangaistusta? Minä eläisin mieluummin sellaisessa Suomessa, missä ihmiset opetettaisiin olemaan ylpeitä omasta työstään, ja missä kannustettaisiin ihmisiä pyrkimään aina tekemään parhaansa, oli työ mikä hyvänsä. Jos tässä maassa ihmiset keskittyisivät kehittymään työssään paremmiksi samalla vimmalla, millä täällä keksitään leimata milloin mikäkin työ paskaduuniksi tai ilkutaan kaikkia, jotka eivät istu kaiken maailman vieraisiin pöytiin huutelijoiden ahtaaseen maailmankuvaan, niin meillä ei olisi mitään talousnotkahdusta koskaan ollutkaan.

Ja kun kohta on kuitenkin joku neropatti lässyttämässä, että “no menisitkö itse kuorimaan sipuleita 20 sentillä per kilo”, niin vastaus on, että jos olisin työtön eikä minulla olisi tietoa tai toivoa itselleni sopivammista töistä, niin TOTTA MUNASSA MENISIN! Joo, eihän se ole kiva myydä taloa ja muuttaa kauemmas omista sosiaalisista verkostoista, mutta minä olen muuttanut töiden takia mantereelta toiselle ja takaisin, uskoisin pärjääväni Lopella veitsi kädessä aivan mainiosti.

Toki aina voi kysyä, että miksi ihmeessä Lopella halutaan kuoria sipulit käsin, eikä sillä koneella, joka on netissä myynnissä? Mutta mitä väliä silläkään on? Jos asiakkaat haluavat käsin kuorittuja sipuleita ja sillä tavalla yritykselle jää parempi kate, niin sittenhän se on sama kuoria käsin. Jos et siis ole keksimässä sipulinkuorintakonetta, joka tuottaisi samaa laatua kuin käsin kuorimalla, niin täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa!

http://www.is.fi/tyoelama/art-2000005202538.html?ref=rss
http://paikat.te-palvelut.fi/tpt/9239237
https://www.alibaba.com/product-detail/Automatic-Onion-processing-unit-peeling-commercial_50034888878.html


Guzeninan haisevat vapputerveiset

Vappua juhlittiin taas suomalaisittain perinteisissä merkeissä. Punaliput liehuivat, kun sosialistit, AY-aktiivit ja kommunistit marssivat sulassa sovussa Suomen kaupunkien keskustoissa. Verovapauksien ja erilaisten tukihimmelien kassaan tuomien miljoonien turvin työllistetyt politrukit vaativat puheissaan lyhyempiä työpäivä, parempia työetuja, “rikkaille” lisää veroja ja tietysti muistettiin sättiä markkinatalouden ystäviä äärioikeistolaisiksi sekä työväestön kyykyttäjiksi ja kurjistajiksi. AY-liikkeen piilotetusta kirjanpidosta ei avoimuutta vaativat vasemmistopopulistit jaksaneet keskustelua kuitenkaan herätellä.

Jokavappuisen hajuttoman ja mauttoman vasemmistohutun seasta löytyi kuitenkin yksi sattumakin.

Maria Guzenina lähetti perussuomalaisten Jari Lindströmille vapputerveisiksi oikein erikoispitkät paskanhaistatukset. Helsingin Sanomat julkaisi vain päivää aikaisemmin kahden ministerinsalkun painon alla kamppailleesta, ja lähes työnsä tappamasta, Lindströmistä henkilökuvan, jossa hän kertoi varsin avoimesti ja vilpittömästi terveytensä oikuttelun syistä ja seurauksista. Tuplaministerinä ei kuulemma ollut aikaa urheilla, yöunista joutui tinkimään säännöllisesti ja ruokailu oli epäsäännöllistä sekä epäterveellistä. Pari vuotta samaa rulettia pisti Lindströmin elimistön sekaisin niin, että kiloja kerännyt ja ylitöillä rääkätty kroppa meinasi sanoa työsopimuksen irti.

Guzenina kuitenkin katsoi Lindströmin tarinan uhriutumiseksi ja salajuoneksi, jolla hallitus yrittää viedä huomion tekemistään päätöksistä. Jäänkin odottelemaan mielenkiinnolla, tuleeko SDP:n puoluetuutista seuraavaksi teoria hallituksen Bilderberg-kytköksistä vai siitä, kuinka Sipilä on Uutta Maailmanjärjestystä ajava reptiliaani? Ehkä Antti Rinne julistaa itsensä aurinkokuninkaaksi ja ilmoittaa Maria Guzenina-Richardsonin jumalaisen laupeuden johdattavan Suomen uuteen kulta-aikaan?

Guzeninan ulostulo on tahattomassa itseironiassaan aivan omaa luokkaansa. Puheessaan hän julistaa, ettei työväen etuja ajava SDP ole populistipuolue, mutta samalla vetää nimenomaan työllä terveytensä romahduttanutta entistä paperimiestä, tuota suomalaisen duunarin perikuvaa, vyön alle minkä pystyy. Muutenkin on hurjaa, että feministisiä arvoja korostavan puolueen kansanedustaja, joka oli vielä pari vuotta sitten tekemässä äitiyspakkauksen nimestä sukupuolineutraalia sukupuoliroolien purkamisen nimissä, ottaa ensimmäisenä asiakseen väheksyä miestä, joka uskaltaa julkisesti avautua tuntemuksistaan ja itseään kohdanneesta tragediasta.

Hän myös tietää kertoa, etteivät demarit uhriudu poliittisen työn raskaudesta, joskin on jostain syystä näyttänyt unohtavan ne Iltalehdelle ja MeNaiset-lehdelle annetut haastattelut, joissa itse kertoo ministeriyden ajaneen hänet reunalle. Lindströmin ja Guzeninan analyysi ministerityön dramaattisista vaikutuksista on kuin samasta puusta veistetty, ja samaa tarinaa kertovat myös Hesarin haastattelemat entiset ministerit, mutta silti Lindströmin kohdalla Guzenina yksinkertaistaa Twitterissä ministerin työn yhteen lauseeseen antaen ymmärtää, että leppoisassa ministeripestissä lepäillyt Lindström vain narisee turhasta.

Eipä muuten kuulunut Guzeninalta kritiikkiä esimerkiksi Vihreiden Jani Toivolan tai Rosa Meriläisen avauduttua aikoinaan omasta työuupumuksestaan. Ehkä Lindströmin olisi pitänyt kuulua eri puolueeseen tai ehkäpä hänen olisi pitänyt olla jossain hömppälehdessä poseeraamassa geneerisissä hymy-beige-villapaita-heilautan kaulaliinaa-pyllyfarkku-kuvissa, jotta ei tarvitsisi kuunnella sosiaali- ja terveyspuoleen erikoistuneen entisen peruspalveluministerin vittuilua työn aiheuttamasta vakavasta terveyshaitasta?

Toki paskan iskettyä tuulettimeen Guzenina julkaisi vielä pitkän Facebook-päivityksen, jossa täsmensi, ettei ole tarkoittanut Lindströmiä, vaan kuulemma Googlella löytäisi ne lehtijutut, joihin hän viittasi. Itse en niitä löytänyt eikä vielä tämän videon kuvaamisen aikaan Guzenina ollut vastannut kysymykseen siitä, keihin ministereihin ja mihin lehtijuttuihin mahtoi kommentillaan viitata.

Viimeisenä oljenkortenaan hän yritti niin Twitterissä kuin Facebookissakin tehdä asiasta sukupuolikysymyksen vaikka niin nais- kuin miesministeritkin ovat historian saatossa uupuneet työtaakkansa alla. Jos tässä kohussa osat olisivat toisin päin, eli miespersu väheksyisi demarinaisen työuupumusta, niin noitarovioiden liekit nuolisivat taivaita viikkotolkulla naisjärjestöjen, hömppätoimittajien ja äijäfeministien heilutellessa soihtuja ja talikoita.

Minulle tästä Guzeninan verbaalisesta keskisormen heiluttelusta tekee erityisen mielenkiintoista se, että viime viikolla hän oli puhumassa Espoon uusille kunnanvaltuutetuille ja korosti samalla yhteistyön merkitystä politiikassa.

Ei liene epäselvää, että Maria Guzeninan vappupuhe oli vain demareiden epätoivoisen ja populistisen oppositiopolitiikan vastenmielinen jatke ja politikointia terveytensä työssään menettäneen ihmisen kohtalolla. Edes niin likaisessa pelissä kuin politiikassa näkee harvoin noin opportunistista ja härskiä toisten silmäkuopista ponnistelua. Kuka näitä vielä äänestää?

Koska sen SDP:ksi kutsutun kuolleen hevosen potkiminen on kuitenkin niin helppoa, niin varmaan näistä jutuista voidaan jotain oppiakin? Veikkaisin tärkeimmän asian olevan se, että ministereitä kuormitetaan aivan liikaa.

Huonojen yöunien vaikutusta verrataan monesti yhden promillen humalaan eikä sellaisessa kunnossa meillä päästetä lain mukaan auton rattiin tai oikeastaan mihinkään muuhun työhön. Miksi me annamme, tai vaadimme, ministereitämme tekemään päätöksiä sellaisessa tumussa aina neljä vuotta yhtä soittoa? Koska en tiedä ministerien työpäiviin kuuluvia velvoitteita, niin en nyt tässä lähde arvailemaan niitä keinoja, joilla heidän työpäivänsä saataisiin tehostettua normaalin mittaisiksi, mutta selkeästi sen asian pohtimiselle niin ministeriöissä kuin ministereiden toimestakin olisi varmasti syytä uhrata hieman aikaa.

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005190352.html
http://sdp.fi/fi/blog/guzenina-demarit-eivat-uhriudu-poliittisen-tyon-raskaudesta/
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/maria-guzenina-sivalsi-sairasta-perussuomalaista-ministeria-oman-vasymyksen-voivottelu-syva-loukkaus-24450088/
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000589695.html
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/maria_guzenina_richardson_kun_mies_rakastaa_kunnolla_kylla_se_pistaa
http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015010918992229_iq.shtml
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005192170.html
https://twitter.com/Guzenina/status/858984401102884866
https://twitter.com/Guzenina/status/858995099929280512
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/uupumus-vei-jani-toivolan-sairauslomalle-itkin-polkiessani-toista
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/26/rosa-merilainen-tyouupumuksen-takia-en-osannut-valita-edes-tomaatteja-kaupassa
https://www.facebook.com/maria.guzeninarichardson/posts/10155357576762958